L’Europa, jutge del play-off de Tercera Divisió

Els escapulats juguen de forma consecutiva contra Sant Andreu i Horta. L’equip de Vilajoana té una opció molt remota d’acabar entre els quatre primers, però el que és segur és que els seus partits definiran el futur dels dos equips que té per davant

JORDI MESTRES @jordimestres7
Imatge d’arxiu d’un dels derbis dels últims anys, que sempre han acabat amb empat // FOTO: Jordi Mestres

El final de lliga al grup 5 de Tercera Divisió s’acosta. Queden tres jornades pel desenllaç i hi ha tres coses clares. La primera, que Llagostera, Prat i L’Hospitalet es jugaran el campionat. La segona, que Martinenc, Ascó i Santboià estan descendits i Fundació Grama i Castelldefels hauran de lluitar per la permanència. I la tercera és la lluita per la quarta posició. L’ocupa l’Horta després d’empatar el duel directe del passat diumenge contra el Sant Andreu. L’equip de Nacho Castro va remuntar un 1-3 en contra per a mantenir els tres punts d’avantatge sobre els quadribarrats.

La diferència és mínima, però sembla suficient veient el que queda. I és que l’Horta no perd des del passat 2 de març i es manté invicte al Feliu i Codina, on es jugaran dos dels tres partits que li queden per disputar. La única esperança del Sant Andreu per acabar quart és guanyar-ho tot i que l’Horta perdi un dels tres partits que li queden. D’aquesta manera, amb empat a punts, primaria el goal average general favorable clarament als quadribarrats (+29 per +20).

El partit marcat en vermell pels dos conjunts és el que a priori té més dificultat. No és cap altre que el que els enfrontarà contra l’Europa, sisè classificat. Els escapulats estan a vuit punts de l’Horta i a cinc del Sant Andreu quan en queden nou per disputar. Per a entrar a play-off necessitarien una carambola a tres bandes tan rocambolesca com poc probable.

L’Europa ha pres 2 punts a cadascú ja

És per això que l’equip de David Vilajoana té ara un paper evident: el de jutge en la batalla per la quarta plaça. Primer, aquest cap de setmana al Narcís Sala. Després, el 12 de Maig al Nou Sardenya. Cal recordar que Europa i Sant Andreu han empatat tots i cadascun dels set derbis que els han enfrontat des del descens quadribarrat el 2015. Per tant, el partit es presenta de dificultat màxima per al recentment proclamat campió de la Copa Catalunya.

De fet, l’Europa va resoldre els partits contra Horta i Sant Andreu de la primera volta amb idèntic resultat. Empat contra els dos i dos punts menys a sumar per tots. Veurem què passa als duels de la segona volta. El que està clar és que, passi el que passi, l’Europa serà jutge i dictarà sentència per a Horta o Sant Andreu.