L’Europa ho intenta tot però no pot amb l’Amorebieta

El conjunt escapulat no va ser capaç de superar l’Amorebieta tot i fer un partit seriós i s’acomiada de la Copa del Rei. El Cornellà i el Nàstic també van córrer la mateixa sort, deixant l’Espanyol com a únic representant català viu de la jornada de dimarts

L'afició europeista no va fallar i va donar suport fins el xiulet final // FOTO: CE Europa
L’afició europeista no va fallar i va donar suport fins el xiulet final // FOTO: CE Europa

@JordiGrifol

La jornada de dimarts de Copa del Rei no va ser fàcil per als quatre representants catalans que la van disputar. L’Espanyol va superar el Solares. L’Europa, el Cornellà i el Nàstic van caure eliminats i diuen adéu a la competició.

L’Europa va competir dignament en el retorn a la Copa del Rei 30 anys després. Competir, però, sovint no és suficient davant d’equips més potents. L’Amorebieta, de Segona Divisió, no ho va posar gens fàcil. Poc després de la mitja hora inicial, en una de les primeres ocasions clares del partit, Amorrortu no va perdonar per fer el primer gol.

LLUITA DEL EUROPA

Els de Vilajoana es van mostrar molt actius i, durant la segona meitat, van provar-ho tot per buscar l’empat, però el conjunt basc va resistir al Nou Sardenya i, la falta d’un punt de fortuna, va acabar deixant l’Europa fora de la competició. Ara, el focus pels escapulats ja ha d’estar posar en el Formentera, el rival de lliga aquest cap de setmana.

PATIMENT FINAL

L’Espanyol va complir a Cantàbria davant l’humil Solares, de Preferent Càntabre. Vicente Moreno va fer rotacions, però van jugar homes amb molta qualitat com Calero, Wu Lei, Morlanes o Loren Morón. Aquest últim, seria l’home gol dels blanc-i-blaus. Un hattrick de Loren va facilitar el passi de ronda als pericos (15′, 23′, 50′). Tot i així, als últims 15 minuts, sota la pluja, el Solares va fer dos gols per recuperar l’emoció que el matx semblava haver perdut. Tot plegat, però, es va quedar en un petit ensurt per l’Espanyol.

Els de Vicente Moreno van resistir un partit marcat per la pluja i típic de primeres fases de Copa del Rei // FOTO: RCD Espanyol
Els de Vicente Moreno van superar un partit marcat per la pluja i típic de primeres fases de Copa del Rei // FOTO: RCD Espanyol

20 MINUTS QUE SENTENCIEN

El Cornellà es va acomiadar de la Copa del Rei al caure derrotat davant el Talavera. El conjunt de Castella-la Manxa, que es troba en una situació similar al grup 1 de Primera RFEF, va ser superior. L’efectivitat dels locals va ser total. En les dues ocasions més clares als primers vint minuts, dos gols. La reacció dels de Raúl Cassany va poder arribar des del punt de penal, però Rubén Miño va aturar el llançament d’Àlex Pla.

Ara, als verds els toca centrar-se en lliga. Aquest diumenge, el Nàstic visitarà el Municipal de Cornellà, en un partit fonamental per als dos equips, en mala ratxa.

ELS PENALS SÓN CRUELS

A Linares la pilota no volia entrar. Les poques ocasions que es van anar succeint entre el Linares i el Nàstic de Tarragona no es concretaven en res. Cap als minuts finals, Joan Oriol va cometre un penal. Malgrat tot, Álvaro González va aconseguir aturar el xut d’Etxaniz i forçar la pròrroga.

La mitja hora extra no va servir per desencallar el partit, abonat a la tanda de penals. Des dels onze metres, Álvaro González va tornar a destapar-se com un autèntic aturapenals. Dos aturades a l’inici de la tanda auguraven un bon final. Els locals, però, ho van acabar capgirant. Amb el 5-5, Sanchidrián no va fallar i, per contra, Ribelles sí que ho va fer.

Decepció final per a un Nàstic en hores baixes i que haurà de visitar el Cornellà aquest diumenge havent disputat 30 minuts més que el rival.