L’Europa dóna la campanada i entra per la porta gran a les semifinals

Nit de festa a la Vila de Gràcia. Rememorant aquelles dues temporades en que el CE Europa va ser campió de la Copa Catalunya, els escapulats tornen a fer història i arriben a les semifinals eliminant el Barça B. Sabadell, Girona i l’exempt Gavà també seran al sorteig de desembre

El Barça B no va poder amb Nils i companyia // FOTO: @CEEuropa

Ja tenim semifinalistes de la Copa Catalunya 2014-2015 amb un gran paper dels equips més modestos. Badalona i Cerdanyola van obligar Girona i Sabadell a guanyar-se la presència a les semifinals a la tanda de penaltis, després que els seus respectius partits acabessin 1-1. Però al Nou Sardenya va esclatar la bomba de la jornada. El Barça B d’Eusebio Sacristán va veure com l’Europa de Pedro Dólera el passava per sobre amb suficiència. Un incontestable 3-0 que fa entrar als escapulats a la penúltima ronda del torneig per la porta gran.

Europa, Sabadell i Girona s’afegeixen al CF Gavà, que havia quedat exempt en el sorteig d’aquests quarts de final que s’han jugat aquest dimecres. La Federació Catalana de Futbol realitzarà el proper mes de desembre el sorteig de les semifinals, que es disputaran ja al 2015, en data a decidir.

EUROPA, 3 – BARÇA B, 0. EL MATAGEGANTS ÉS A GRÀCIA

Europa-Barcelona B (12/11/2014)Fa setze anys, aquell Europa on destacaven el ‘Kaiser’ Carvajal, Raúl Verdú, Serafín o Pacha va fer història conquerint la Copa Catalunya en dues edicions consecutives i contra el mateix rival, el FC Barcelona. Ha passat molt de temps però aquest 12 de novembre, Pedro Dólera i els seus han recordat aquella època daurada del club escapulat. Classificats per a les semifinals del torneig després d’eliminar al filial del Barça i no de qualsevol manera.

Perquè el resultat no deixa lloc al dubte. Qui vulgui buscar excuses al bàndol blaugrana, parlarà de virus FIFA, absències destacades… però damunt la renovada gespa del Nou Sardenya no hi havia cap mena de combinat. Tots eren jugadors de ple dret del Barça B i a la banqueta, cracks com ara Grimaldo, Patric, Adama o Dongou.

Però els cracks de la jornada han estat els graciencs. Ben aviat, als quatre minuts de joc, Javi Sánchez ha convertit en or un servei d’Ignacio sorprenent José Suárez, a qui se li va girar feina durant la primera part, sobretot pel bon partit de Guzmán. I la festa encara va ser més gran quan, superat el quart d’hora de la segona part, un Poves que acabava d’entrar al camp va culminar una jugada personal en el 2-0.

Eusebio va voler reaccionar i va fer sortir al camp tots els seus suplents, tret del porter Ortolà. Massa tard. L’Europa ja era el dominador total de la situació i en temps afegit, Ramon Rovira va fer embogir el Nou Sardenya anotant el 3-0 definitiu. Nit de glòria per al conjunt escapulat.

BADALONA, 1 – GIRONA, 1. TRIST COMIAT BADALONÍ DE POMAR

Badalona-Girona (12/11/2014)El partit més ‘matiner’ de la jornada va ser el que es va jugar al Municipal de Pomar, la seu provisional dels partits del CF Badalona aquesta temporada. Aquest partit de Copa Catalunya contra el Girona era el darrer que els de Manolo González disputaven al camp de la Carretera de la Conreria, ja que diumenge ja jugaran partit de Lliga contra el Reus al camp de Montigalà.

Va ser un comiat trist per als escapulats, ja que un Girona amb molts suplents els va fer fora de la competició, tot i que va ser a la tanda de penaltis. Els de Pablo Machín es van avançar amb un gol de Juanlu, ja a la segona part, però Juanjo Prior va donar esperances als badalonins amb la diana que significaria l’1-1 definitiu.

El cara o creu dels penaltis havia de decidir el semifinalista i la sort va caure del costat gironí, molt més efectiu que els de Manolo González des dels onze metres. 3-5 va ser el resultat d’una tanda que significa l’adéu del CF Badalona a Pomar… i a la Copa Catalunya. El Girona ja espera rival.

CERDANYOLA, 1 – SABADELL, 1. A UN PAS DE LA GLÒRIA

Cerdanyola-Sabadell (12/11/2014)Les sensacions que devien tenir els jugadors del Badalona poden ser semblants a les que tenien els futbolistes del Cerdanyola després que el Sabadell celebrés a La Bòbila l’accés a les semifinals de la Copa Catalunya també a la tanda de penaltis. Els verds de Toni Carrillo van passar de l’eufòria a la decepció en pocs minuts, els que van passar des que Edu de la Puente, a cinc del final, establís l’empat, fins que Francis falla el darrer xut local a la tanda.

Malgrat aquest KO, l’orgull del Cerdanyola és pels núvols pel bon paper de l’entitat vallesana a la competició, plantant cara a un Sabadell on va tornar a destacar un dels homes gol del futbol català, Ernest Forgas, qui va inaugurar el marcador a la primera part després d’un xut que va tocar en un defensa i va despistar l’exporter del Mercantil Carles Avilés.

Però els del gran dels Carrillo no es van rendir i als darrers minuts es van bolcar a la caça de l’empat. Quim Solano va gaudir d’una bona oportunitat que va trobar la resposta de De Navas, però quan el partit ja anava cap el seu final, a la sortida d’un córner, el gallec Edu de la Puente feia esclatar La Bòbila. 1-1 i a resoldre l’eliminatòria als penaltis.

La tanda es va decidir sense arribar al cinquè xut del Sabadell. Sergi Arranz, qui reapareixia després de tres mesos lesionat, i Francis Infante no van encertar a batre De Navas i els arlequinats van celebrar un triomf que els va costar… i molt.