L’Europa deixa descoberta la tercera plaça

L’Ascó torna a ser líder de #3div5, Nou Barris viu la primera derrota de la temporada, Vilassar de Mar està a un punt de perdre matemàticament la categoria, l’Europa veu perillar la 3a plaça, la Montañesa perd a casa 15 mesos més tard i la zona baixa està més tensa que mai. Tot això és el que ens ha deixat la jornada 34 de lliga

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
El Cerdanola de Toni Carrillo continuarà a Tercera / FOTO: CERDANYOLS

Nou canvi de líder i ja no és notícia. Setmana un, setmana l’altre. Ascó i Pobla es van intercalant la posició. L’empat de la Pobla a casa contra un Manlleu, que va estar a prop de sumar els tres punts -va fallar un penal al minut 93- deixa als de Martin Posse segons classificats, per darrere d’un Ascó que no fallava al camp del Peralada (2-4). Els ebrencs lideren a falta del partit de la Pobla al camp del Santfeliuenc entre setmana, novament la classificació.

Quarta setmana consecutiva que l’Europa falla i quarta derrota de l’equip com a local. Ho fa en detriment d’un Cerdanyola que aconsegueix certificar la salvació, motiu d’alegria pel conjunt de Toni Carrillo. El gol d’Arranz arribava al 75’.

Aquesta (nova) punxada de l’Europa reobre de ple la tercera plaça, ja que Prat i Rubí van trepitjant fort. El Prat ha hagut de treballar de valent per superar un combatiu Martinenc que s’avançava fins a dues vegades al marcador. Amb l’1-2 semblava que els del Guinardó podrien donar la campanada però a la segona part, el Prat ha premut l’accelerador i ha acabat guanyant 4-2. L’empat es desfeia de penal al minut 85 i ja a les acaballes sentenciava amb un quart gol.

El Rubí es col·loca a un sol punt de la quarta plaça. La seva victòria contra el Santfeliuenc els situa en plenes condicions per seguir lluitant pel play-off. Fontanils marcava als primers minuts de la primera part i minuts més tard augmentava distàncies amb un segon gol. Als darrers minuts, els d‘Andrés González es posaven dins del partit amb el gol d’Èdgar. Inclús el Santfeliuenc podria haver empatat però Imants salvava l’empat. El conjunt de Les Grasses segueix en zona de descens.

L’Empat del Figueres deixa a l’equip de Vilchez a dos del play-off d’ascens. Repartiment al municipal Pepin valls, contra un Sabadell B que punt a punt es manté fora del descens. Revert avançava als de l’Empordà mentre que Jiménez, de penal, establia l’empat final.

El Vilafranca, per la seva banda, ha tirat d’orgull i amb el seu capità i líder dins del terreny de joc, Santi Triguero, aconseguien tres punts per superar al Terrassa i sumar una victòria per estar més a prop que mai de la quarta posició (4 punts). Els del Penedès es recuperaven del gol dels egarencs (0-1) i aconseguien capgirar el marcador (2-1) per a escalar posicions i seguir amb opcions de disputar play-off d’ascens a falta de quatre jornades per la fi de la jornada regular.

Primera derrota de la Montañesa a Nou Barris. Feia molts mesos -un total de 15- que no coneixien la derrota i s’ha vist aquest cap de setmana davant d’un Gavà que ha fet un pas pràcticament definitiu per la permanència. Amb 44 punts, el Gavà ha fet valer el gol de Xavi Civil per aconseguir una fita històrica: ser el primer a guanyar en els darrers 26 partits de lliga a Nou barris.

El Palamós ha golejat al Vilassar de Mar i amb 48 punts encara té minses opcions a poder pensar en el play-off, tot i que actualment ocupa la desena plaça -junt Montañesa-. A sis punts a falta de 12 posa molt difícil la gesta, però fins que les matemàtiques no fallin… El Vilassar, per contra, encara no ha perdut matemàticament la categoria, ja que encara hi hauria un triple empat entre Martinenc i Santfeliuenc que el salvaria, però està pràcticament sentenciat al descens.