L’Espanyol s’emporta una SuperCopa de Catalunya que sí respecta

Un gol de Caicedo a la primera part dóna la primera SuperCopa de Catalunya al RCD Espanyol que sí que compleix amb el pacte i supera a un Barça que no fa territori

FRANCESC FÀBREGAS/TARRAGONA
Campions SupercopaCAT 2016 RCD Espanyol/ FOTO: FCF
Campions SupercopaCAT 2016 RCD Espanyol/ FOTO: ÀLEX GALLARDO/FCF

El futbol català ha viscut aquest dimarts la seva final. La SuperCopa de Catalunya entre els dos millors equips de Catalunya, Barça i Espanyol, però s’ha acabat deslluint per la polèmica decisió d’un Barça que només ha portat a sis jugadors suplents del primer equip, i que a sobre, no ha donat una bona imatge sobre el terreny del Nou Estadi.

12.801 persones han assistit a la final que s’ha adjudicat l’Espanyol. Caicedo, al minut 9 ha sabut aprofitar la lentitud de Mathieu per fer el 0-1 després de driblar-se també a un venut Masip. Així començava la SuperCopa que presentava una bona entrada al Nou Estadi i que, sinó haguès estat per les onades a la graderia, no s’hagués vist cap mena d’animació a una grada desencantada per l’absència dels cracks del conjunt blaugrana.

Amb una afició mesclada, i mostrant un gran fair play entre les dues aficions, el partit no ha estat res de l’altre món. L’Espanyol s’avançava ràpidament en el marcador i, a partir d’aquí, ha especulat amb el resultat, tancant-se bé en defensa i esperant a un inoperatiu Barça que ni amb la presència en atac d’Arda Turan i Paco Alcacer, han sabut generar perill a la porteria de Roberto.

A la segona part, el Barça s’ha apoderat de la pilota i tancava a l’Espanyol a la seva àrea, però sense perill real, només una jugada ben trenada amb un remat -desviat- de Aleñà, posava en cert perill la porteria perica. L’Espanyol s’acabava emportant el seu primer títol de la SuperCopa de Catalunya, un Espanyol que sí que es prenia amb el màxim respecte aquesta final i que ha estat just vencedor en un partit on l’aficionat s’ha avorrit.

FITXA TÈCNICA

FC BARCELONA: Masip, Marlon, Denis Suárez, Arda (Alfaro, 71’), Carles Aleñà (Mujica, 81’), Álex Carbonell (Sarsanedas, 76’), Alcácer, Nili Perdomo, André Gomes, Moisés Delgado (Palencia, 71’), Mathieu (José Martínez, 53’).

RCD ESPANYOL: Roberto, Demichelis, R. Duarte, V. Álvarez, Salva S., Reyes (Víctor Sánchez, 68’), F. Caicedo (Gerard 63’), Jurado, D. Reyes, Roca (Javi Fuego, 78’), Melendo (Aarón, 83’)

GOL: 0-1: Caicedo (9’).

ÁRBITRE: Estrada Fernández (Lleida). Grogues a Demichelis (18’), Aleñà (30’), Alcácer (31’), Caicedo (50’), Nili (61’), Víctor Sánchez (71’).

INCIDÈNCIES: 12.801 espectadors al Nou Estadi de Tarragona.