L’Espanyol B s’emporta el clàssic del futbol català

Els periquitos vencen per la mínima i amenacen el liderat blaurana mentre el Mollet es deixa dos punts i el Reus recupera la plaça d’ascens

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
L’Espanyol B es va quedar els tres punts en el clàssic català // FOTO: Twitter FCB Masia

No hi havia un millor partit per acomiadar el 2017 al Grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil. I l’Espanyol BBarça B, corresponent a la setzena jornada de lliga, no va decebre. El conjunt blaugrana de Denis Silva va ser qui va proposar més joc i va crear més perill durant la primera part, sobretot per la banda de Konrad de la Fuente, que va ser un mal de cap pel seu lateral.

Però va ser Kenneth Soler qui va fer l’únic gol del partit, després de culminar un gran contracop blanc-i-blau. A la segona meitat, els blaugranes no van poder capgirar el marcador i veuen com el seu principal perseguidor amenaça el liderat del Barça B i es col·loca a només dos punts.

L’Europa no va poder passar de l’empat al Nou Sardenya davant el Jàbac (0-0) i trenca la ratxa de quatre victòries consecutives. Els egarencs, necessitats de punts, no es van atemorir davant el segon classificat i van realitzar un partit molt valuós que va valer un punt. Tot i així, el Jàbac encara ocupa places de descens a Preferent. Per la seva banda, els escapulats estan empatats a punts amb l’Espanyol B a la segona posició de la classificació.

El Reus recupera la plaça d’ascens a Divisió d’Honor després de derrotar el Palamós a domicili. El solitari gol d’Albert Rigau en pròpia porteria a les acaballes del partit permet als roig-i-negres recuperar la posició on estaven afincats de de les primeres jornades de la Nacional Juvenil i superar el Mollet, que va punxar a Badalona. El Palamós es manté onzé amb 18 punts.

La Damm sap patir

La Damm va haver de patir de valent per conservar els tres punts // FOTO: Víctor Llucià

El segon juvenil de la Damm va vèncer amb patiment davant el Sants, que va donar guerra fins el final. Marc Padilla va desviar lleguerament un xut des de la frontal de Manu González per obrir la llauna al minut 12. I a la mitja hora els cervesers van augmentar la diferència. Eloi Sánchez es va plantar davant el porter santsenc, que li va aturar la primera rematada, pero el davanter no va fallar en segona instància.

Però el Sants no li va perdre la cara al partit i a punt va estar d’endurse quelcom positiu. Després de diverses accions de perill, Marc Casas, a la sortida d’un còrner, va escurçar distàncies. La Damm B va poder matar el partit al contracop, però no va estar encertada. I, quan el matx ja agonitzava, el Sants va tenir dos ocasions clamoroses per posar les taules. La falta de gol es paga car. Els tres punts permeten als cervesers enfilar-se fins la cinquena plaça amb 17 punts. El Sants, per la seva banda, és desè amb 21.

El Badalona i l’equip revelació de la temporada, el Mollet, van empatar a zero en un partit ensopit. Els vallesans, que des del minut 52 van jugar amb un home menys per l’expulsió de Martí Garcia, perden la plaça d’ascens i es col·loquen sisens amb 27 punts. El Badalona, que ja acumula cinc jornades sense guanyar, ocupa zona de descens.

El Nàstic, fora del descens

El Nàstic de Tarragona surt del descns gràcies al triomf per 3-1 davant el Girona, instal·lat a la part alta de la taula. José Manuel Fernández, al 12, va estrenar el marcador. Pau Resta va empatar el matx, però el Nàstic va tornar a colpejar mitjançant Marc Álvarez. A deu minuts pel final, Aleix Ruiz va sentenciar el partit. El Girona, que només ha guanyat en una de les últimes cinc jornades, es manté setè amb 24 punts.

L’Atlètic Segre va vèncer enfront el Llagostera per 3-2, amb remontada inclosa, i s’afiança a la zona mitjana de la taula. Encara que Adri Espinar va inaugurar el marcador, els de la Costa Brava van remontar amb gols de Monsif Khttar i Christian Duran. Però els lleidatans es van acabar enduent la victòria. Jonathan Dubasin i Richard Omorede, al 82′, van capgirar el lluminós. L’Atlètic Segre és novè i el Llagostera, setzè, en zona de descens.

El Manresa va superar el Josep Maria Gené a casa (3-2), fet que permet als del Bages allunyar-se a tres punts de la zona de descens. El Gené va anar a remolc pel que fa el resultat durant tot el partit. Marc Samper (18′) i Marcel Bellido (57′) van perforar la porteria barcelonina. Cinc minuts després, Thomas va retallar diferències i al 68′ Roger Alsina va rematar al Gené, que va treure forces d’on va poder per tornar a posar emoció al partit amb el gol de penal d’Orhan. El Manresa puja fins la dotzena plaça amb 16 punts i el Gené es col·loca catorzè, fora del descens.