L’Espanyol B, primer líder de la LNJ

Espanyol B, Badalona, Llagostera, Damm, Mataró, Girona, Nàstic B i Palamós van aconseguir els primers tres punts de la nova temporada

VÍCTOR LLUCIÀ @VictorLlucia
Estrena amb victòria de la Damm, màxim favorit a l’ascens // Foto: Eduardo Berzosa

La Lliga Nacional Juvenil 2018/19 ja està en marxa. I això significa que el futbol base català ha encetat un nou curs. La gespa artificial està a punt i els jugadors, preparats per una temporada que es preveu apassionant. El primer juvenil de la Damm, que dirigeix l’argentí Martín Posse, debuta en aquesta categoria i és el màxim candidat a assolir l’ascens a Divisió d’Honor a final de temporada. De fet, els cervesers van derrotar el Jàbac Terrassa per 2-0 en la seva estrena.

El Vilaseca també és un nouvingut en aquesta categoria, encara que va tenir un debut amarg, en patir una severa derrota davant l’Espanyol B a casa (0-5). Els blanc-i-blaus van resoldre el partit en els primers 45 minuts, ja que van marxar al descans amb un avantatge de tres gols, obres de Marc Padilla i Julen Álvarez, que va fer un doblet. Dues dianes més a la represa van arrodonir el marcador.

Tot i que el primer líder és l’Espanyol B, el primer golejador va ser David López, del Llagostera, que va inaugurar l’electrònic en el derbi gironí de la primera jornada davant el Gironès Sàbat. Encara a la primera meitat, Boris Conde va fer el segon pels blaugranes i Adri Casanovas va anotar el tercer a l’hora de joc. Aleix Moreno, al tram final, va fer el gol de l’honor del Gironès Sàbat.

Victòria contundent també la del Badalona, que vol millorar la irregular temporada que va realitzar el curs passat, en què va estar molt a prop del descens a Preferent. Els homes de Santi Álvarez van passar per damunt del Mollet amb gols de Víctor Porcel, Ángel Cañabete i Joel Toledo.

El campió de la Lliga Nacional Juvenil, el Barça B de Fran Artiga, no va passar de l’empat al camp del Mercantil. Oriol Soldevila va avançar els blaugranes al minut 60, però Gerard Silvestre va rescatar un punt pels sabadellencs. D’aquesta manera, els blaugranes comencen la defensa del títol amb un empat a domicili.

Contundent triomf del Badalona per encetar el campionat // Foto: Eduardo Berzosa

El Nàstic de Tarragona B i el Palamós van iniciar el campionat amb dues victòries per la mínima fora de casa. Els tarragonins es van imposar al Bellvitge, que torna a la Lliga Nacional Juvenil, mentre que el degà del futbol català va vèncer l’Atlètic Segre.

En el duel de filials, el Girona B va superar el Cornellà B a domicili. Tant el conjunt verd com el blanc-i-vermell tenen com a objectiu mantenir la categoria amb solvència, tal com van fer el curs passat. I en el darrer matx de la jornada, el Mataró va amargar l’estrena del Sant Andreu al Narcís Sala. Els del Maresme es van imposar per 1-2, encara que el gol andreuenc va arribar en el temps afegit de la segona part.