L’Espanyol B no és invencible

Trenta-una jornades han calgut perquè un equip pugui guanyar a l’Espanyol B. Un gol de David Jiménez donava la victòria a l’Europa per ser el primer a guanyar al filial blanc-i-blau

PER FRANCESC FABREGAS / EL TRAVESSER @FFGaya
L’Europa és el primer equip en guanyar a l’Espanyol B // Àngel Garreta

L’Espanyol B deixa de ser indestructible a set jornades pel final de la lliga regular, caient al Nou Sardenya davant d’un CE Europa que aconsegueix seguir a prop de l’aspiració de la quarta posició. David Jiménez donava els 3 punts als arlequinats al minut 80, quan el davanter local aconseguia robar la carteria i encarar el porter per abatre’l i donar la victòria als arlequinats, que jugaven amb la samarreta de color groc en solidaritat amb els presos polítics i com a simbòlica protesta davant els darrers successos a Catalunya. MARCADOR 31a JORNADA i CLASSIFICACIÓ

L’emoció a la zona alta de la classificació també passava pel Sagnier, on Prat i Pobla de Mafumet lluitaven per un duel directe per la zona alta però que ha servit perquè el Terrassa es posi novament quart. La Pobla fa un pas endavant, torna a ser cinquè després de guanyar al camp del Prat, Un gol de Gabri Vidal a 15 minuts el final donava la victòria al conjunt de Juanma Pavón.

La Pobla li guanya la partida al Prat // Oscar Yeste

El Prat perd la quarta plaça i la recupera el Terrassa que, després de golejar al Granollers (4-0), torna a situar-se en play-off. Un gol en pròpia porteria al minut 23 obria la llauna, i a la segona part, els egarencs s’animaven amb 3 gols més, dos d’ells de Puchades.

Hospi i Sant Andreu tampoc fallen

La segona i tercera posició no ha patit variacions. Victòries d’Hospitalet i Sant Andreu per ampliar distàncies amb el quart lloc (5 i 4 punts respectivament). En ambdós casos la victòria era per la mínima. L’Hospi guanyava amb un gol de Velillas (55′) mentre que el conjunt quadribarrats sortia amb els 3 punts de Les Fontetes amb l’únic gol de Kanteh al darrer quart d’hora de partit.

El Santboià marxava del Baix Camp amb els 3 punts // David Ferrer

L’únic partit de la zona mitjana l’afrontaven Reus Deportiu B i Santboià, dos equips a zona de ningú i sense perill de complicacions. Els del Baix Llobregat es posaven per davant en el marcador amb el gol de Cruz (18′) mentre que els reusencs empataven gràcies a un penal transformat per Meseguer. L’alegria reusenca duraria un sol minut, quan Revidiego tornava a avançar als santboianesos.

El Gavà puntua però no en té prou

La zona baixa ha estat poc profitosa pels equips implicats en la lluita pel descens. Cunha avançava als blaugrana al minut 73 i semblava que la victòria arribava pels de la Bòbila però Guiu, per l’Ascó salvava un punt al minut 88, tot i que no els és suficient per aproximar-se a la quarta posició. El Vilafranca s’allunya de la 18a posició en guanyar al Palamós (1-0) i allunyar-se, situant-se tretzè. Els altempordanesos, tot i perdre segueixen fora del descens. Un matiner gol de Benítez deixava l’únic gol del partit.

El Terrassa entra novament al play-off // Terrassa FC

Si el Cerdanyola perdia a casa davant del Sant Andreu, el Granollers queia a Terrassa i el Gavà empatava davant l’Ascó, el Vilassar de Mar tampoc treia un resultat positiu. En el seu cas queia davant de l’Horta, després de veure com Rio, en els primers vuit minuts de partit situava el 0-2 al marcador amb dues ràpides accions. Pels locals, Matamala aconseguia retallar distàncies a l’hora de partit, i l’emoció estaria viva fins que Corominas establia el definitiu 1-3.

El Castelldefels arriba als 38 punts en treure un punt a casa davant del Figueres, equip de la zona mitjana de Tercera. Era l’únic partit sense cap gol aquesta jornada, i segueix al Cerdanyola per situar-se 10 punts per sobre descens a Primera Catalana.