L’Espanyol B lidera; l’Europa somia

Els blanc-i-blaus van golejar el Teruel per aconseguir situar-se en primera posició, que dona l’ascens directe. Per altra banda, l’Europa va firmar una remuntada èpica per enllaçar dues victòries consecutives i aspirar a la salvació

Espanyol B, Huesca
L’Espanyol B no va deixar que l’Huesca passés i ja és líder d’aquesta 2RFEF3 // FOTO. Francesc G.

@JordiGrifol

El filial de l’Espanyol està decidit a pujar a Primera RFEF. Així ho va demostrar destronant al líder amb contundència per ser a dalt de tot. Per altra banda, l’Europa d’Albadalejo va sumar una victòria èpica davant l’Ejea per fer un 6 de 6 i demostrar que estan més que vius.

La 25a jornada de Segona RFEF va deixar un balanç de 3 victòries locals, 3 empats i 3 victòria visitant. El Prat i el Terrassa van sumar victòries molt importants per apropar-se als playoffs. El Cerdanyola i el Lleida, se segueixen despenjant.

L’ESPANYOL, SUPER LIDER

L’Espanyol B va guanyar el Teruel a casa per col·locar-se líder. I ho va fer amb claredat. Els de Luis Blanco van ser superiors i, sobretot, molt efectius. En la primera meitat, dues de les tres ocasions clares van acabar en gol. Primer Abde i després Svensson. Ja al descompte, després de tot un partit controlat, els visitants van retallar distàncies. El patiment, però, va durar ben poc, ja que Mahicas va ampliar l’avantatge al 94′.

Victòria clau pels blanc-i-blaus, que ja són els primers classificats de la Segona RFEF amb 44 punts. A més, li guanyen el goal average al conjunt aragonès. En aquesta nova categoria, els campions de cada grup pugen a Primera directament. Així doncs, aquesta posició és molt preuada.

Cop de puny sobre la taula del Terrassa davant el cinquè classificat, // FOTO: Terrassa FC

FORA DE CASA, TAMBÉ

El Prat va sumar tres punts fonamentals fora de casa, on no guanyava des del 5 de desembre de l’any passat. La primera meitat dels de Pedro Dólera va ser molt bona. Amb un gran xut de Roger Escoruela, els potablava s’avançaven als dos minuts de joc. Davant les rèpliques del Brea, Craviotto es va mostrar segur. A través d’un córner, Javi Martos feia el segon.

A la represa, els locals van apretar i van aconseguir retallar distàncies. Tot i això, els catalans van saber resistir i culminar un triomf molt valuós. Així, el Prat s’apropa a tres punts dels playoffs d’ascens.

PLUJA DE GOLS

Fins a sis gols es van arribar a veure en el partit entre el Huesca B i el Badalona, que va acabar en un 3-3. L’intercanvi de cops va ser constant, i els atacs es van imposar clarament a les defenses. En els primers 20 minuts, ja es van veure quatre gols. Primer Álex Pla va avançar els visitants i, després, els badalonins van concedir dos penals que el Huesca no va fallar. El mateix Pla va fer el doblet ràpidament per tornar a empatar.

La segona meitat no va ser menys, i només començar-la, Carlos Kevin va fer el tercer pels aragonesos. A través d’un servei de cantonada, Xavi Molina va empatar rematant a plaer. Puntet a domicili que serveix als de Javi Moreno per seguir tretzens, fora del descens directe.

LA TERCERA

Cop de puny sobre la taula del Terrassa davant el cinquè classificat, l’Ibiza Islas Pitiusas. Els de Jordi López van golejar per aconseguir la tercera victòria consecutiva a Ca n’Anglada. Els de Raúl Garrido, que arribaven pletòrics, es van veure superats. Ja al minut 9, Josu provocava un penal que Álex Fernández no desaprofitaria. A partir de llavors, el domini va ser cedit als balears, que, tot i això, no aconseguien fer mal a uns egarencs ben endreçats.

Ja ben entrada la segona part, Alberto Fernández i Joel Priego, que van entrar des de la banqueta, van sentenciar posant el 3-0 definitiu. Els de Jordi López són a cinc punts dels playoffs, ara els tocarà sumar de tres en tres, també, a domicili.

Eufòria total a Ejea de los Caballeros per un Europa que vol somiar // FOTO: CE Europa

BEN VIUS

Triomf vital per seguir creient. L’Europa va derrotar l’Ejea a domicili amb una remuntada èpica per fer el 6 de 6. En un partit molt igualat, no va ser fins a la part final del partit quan va succeir tot. A mesura que passaven els minuts, l’Ejea va anar guanyant possessió. A partir d’aquí, van aconseguir posar-se per davant amb un penal dubtós.

Creure-hi i anar-hi. Així va efectuar la remuntada el conjunt d’Albadalejo. Al 88′, Ricki Vidal va aprofitar una pentinada de Cano per enviar la pilota al fons de la xarxa. Quan l’empat ja era una realitat, penal a favor dels graciencs. Albert Martí, no va perdonar. Tres punts que poden valer molt. La salvació, a 6 punts.

FRUSTRACIÓ

Quart empat consecutiu a casa pel Cerdanyola. Davant el Tarazona, els verds no van ser capaços de generar el perill suficient per a fer gol. Els de Toni Carrillo van portar el pes del partit i van tenir les ocasions més clares, però aquest 2022 s’està fent molt complicat. No hi ha manera.

Amb el 0-0 davant un rival en descens, el Cerdanyola segueix apropant-se al descens. Ja són desens amb 33 punts, a quatre de la zona perillosa.

DESINFLATS

El Lleida Esportiu va sumar la segona derrota consecutiva. Davant l’Ebro, els lleidatans es van avançar ràpidament. Malgrat això, la rèplica va ser gairebé immediata per part d’Óscar Sanz, fent l’1-1 al minut 10. Els lleidatans van aproximar-se en diverses ocasions a l’àrea rival, però no van saber concretar-ho en accions de perill real. En un córner, l’Ebro va fer el gol de la remuntada.

Derrota dura que retorna els de Gabri a l’objectiu real. Evitar el descens ha de ser la prioritat. Ara mateix, l’equip es troba amb quatre punts de marge.