Les víctimes mortals registrades en zona interurbana durant l’agost es redueixen més de la meitat

Entre l’1 i el 31 d’agost s’han registrat 10 víctimes mortals en carretera i autopista a Catalunya, una xifra que representa un decrement del 52,4% respecte l’agost de 2013, quan van morir 21 persones

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, destaca els conductors / FOTO: SCT
El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, destaca els conductors / FOTO: SCT

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, destaca en aquest sentit que “la prudència i la responsabilitat dels conductors han contribuït decisivament en la reducció de més d’un 50% de la mortalitat per accident de trànsit en zona interurbana registrada durant aquest mes d’agost”. “Això quan hi ha hagut un augment de la mobilitat i també continua havent-hi un parc mòbil envellit”, assegura Isern.

Isern recorda que “d’aquests 10 morts, 3 eren de nacionalitat estrangera i van perdre la via en l’accident més greu, el qual va passar el dissabte 9 d’agost a l’AP-7 a Vinyols i els Arcs (Baix Camp)”. En concret, una sortida de via d’un turisme on a banda de les tres persones mortes, dues més van resultar ferides lleus.

Els 10 morts de l’agost d’enguany també han suposat una reducció del 54,5% respecte les 22 víctimes mortals de tot l’agost de 2010.

 

MES  

VÍCTIMES MORTALS EN ZONA INTERURBANA
2010 2011 2012   2013 2014
AGOST 22 24 18 21 10

D’aquest passat mes d’agost també cal destacar que, a diferència de ponts amb característiques similars, -com els del 2008 i 2003, que també abraçaven des de les 15 h de dijous 14 fins a les 24 h de diumenge 17 d’agost, o bé ponts com els del 2011 i 2005, que abraçaven des de les 15 h de divendres 12 fins a les 24 h de dilluns 15- el Pont del 15 d’Agost no ha registrat cap víctima mortal en zona interurbana.

El director de l’SCT destaca que “aquestes bones dades es deuen a una cada cop major conscienciació ciutadana i implicació de tots els agents vinculats amb la gestió i la seguretat viària així com a les mesures adoptades des de l’administració en col•laboració amb els cossos policials”. Així, segons Isern, “la reducció de la sinistralitat mortal aquest estiu també s’explica en part pel bon resultat de les mesures adoptades pel Servei Català de Trànsit i per la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra”.

A Càrreg dels Mossos d’Esquadra / FOTO: SCT
A Càrreg dels Mossos d’Esquadra / FOTO: SCT

En aquest sentit l’SCT recorda que durant l’agost s’han dut a terme diferents accions per garantir una mobilitat més segura:

• una campanya informativa a través de controls preventius i informatius de la velocitat als panells de missatgeria variable de diverses carreteres catalanes per advertir i conscienciar els conductors dels excessos de velocitat;

• també a través dels panells de missatgeria variable, tant fixos (vies d’alta intensitat) com en mòbils (vies secundàries) de la xarxa viària catalana s’han publicat consells viaris diversos adaptats a la mobilitat estiuenca reforçats en castellà i anglès per prevenir la sinistralitat viària;

• per tal de garantir la seguretat viària a les carreteres catalanes durant el mes d’agost el cos de Mossos d’Esquadra ha tingut en marxa un dispositiu especial de trànsit amb un total de 7.516 controls planificats, entre els quals n’hi ha hagut 2.400 d’alcoholèmia, 1.530 de velocitat, 1.458 de transports i 473 de PREMOT, entre d’altres.

• Per últim, fins al 15 de setembre, està en marxa el dispositiu ‘Pas de l’Estret’ per garantir la seguretat viària dels viatgers que es desplacen cap al nord d’Àfrica i també durant el trajecte de retorn d’aquests usuaris als països europeus on resideixen.