Les seleccions catalanes sub 16 i sub 18 se la juguen a Palència

Doble compromís per a les seleccions catalanes sub 16 i sub 18 en la primera Fase del Campionat d’Espanya. Els esperen a la mítica Balastera rivals com Castella-Lleó i Madrid

EDUARDO BERZOSA/PALÈNCIA
Dani Poyatos i Joan Capdevila, seleccionadors 2ub 18/ FOTO: E.B.
Dani Poyatos i Joan Capdevila, seleccionadors 2ub 18/ FOTO: E.B.

Les seleccions catalanes sub 16 i sub 18 han treballat aquests últims mesos amb l’objectiu de superar la primera Fase del Campionat d’Espanya que es disputarà del 26 al 29 del present mes de desembre a Palència. Els dos grups han partit aquest dissabte,  dia de Sant Esteve, rumb a Palència on els hi espera aquest doble compromís i amb aquesta fi han finalitzat el seu treball a Berga durant el dimarts i dimecres passat en dobles sessions.

“Castella Lleó és un equip molt competitiu i intens i que jugant a casa seva ens exigirà molt. Si igualem la seva intensitat hauria d’anar-nos bé”, comenta a Futbolcatalunya el seleccionador sub 18, Dani Poyatos. Els locals seran el primer rival de la selecció mentre que el dilluns 28 tocarà Madrid “un conjunt molt complicat, un equipàs ple d’internacionals. Serà un partit duríssim que ens ve moltíssim de gust”.

L’exentrenador del supercampió RCD Espanyol forma parella al costat del mite Joan Capdevila. El targarí segueix sent un crack. “És molt fàcil treballar amb ell. Hi ha molta sintonia i és el complement ideal per a tots els xavals per les seves experiències. És brutal”, afegeix Poyatos.

Idèntica il·lusió en els sub 16

Tricampió d’Espanya amb la sub 12, Xavi Ferragut assumeix la responsabilitat tècnica dels sub 16 amb Jordi Puig. En el seu segon any al capdavant d’aquest combinat encara que ja porta sis temporades com a tècnic en la Federació Catalana, el seu major desig és poder superar l’eliminació del 2014 a Astúries en la seva primera ronda. Sobre Madrid i Castella i Lleó diu que “són els finalistes de la remesa de jugadors de la sub 12 i, per tant, són fortes. El primer objectiu és batre aquestes dues Seleccions, si no, ho tindrem molt complicat de cara a la segona fase”

Ferragut
Xavi Ferragut i Jordi Puig, seleccionadors catalans sub 16/ FOTO: FCF

Ferragut va més enllà: Els nostres rivals són els finalistes del Campionat sub 12, és una bona generació encara que nosaltres afrontem la realitat amb il·lusió en un grup molt difícil. Eu quant als rivals, “Castella Lleó és un grup molt físic. Serà un partit dur, es tracta d’un equip amb les idees clares i bons futbolistes per sortir a la contra”. El combinat de Madrid, per al tècnic de la sub 16, “ofereix un bon equilibri entre jugadors de classe i físics”.

La preocupació més gran és “jugar els dos dies consecutius. El primer partit exigirà molt físicament i Madrid arribarà sense haver jugat”.