Les seleccions catalanes s’ho juguen tot a Cambrils

Les Seleccions Catalanes sub 16 i sub 18 masculines han realitzat l’últim entrenament abans de disputar la segona fase del Campionat d’Espanya, que se celebra a Cambrils el 22 i 23 de febrer

PREMSA FCF/EDUARDO BERZOSA
Jaume Joan Rius, seleccionador s16/FOTO: FCF

Les Seleccions Catalanes sub 16 i sub 18 masculines ja estan preparades per prendre part en la segona fase del Campionat d’Espanya, que tindrà lloc al Municipal de Cambrils el 22 i 23 de febrer. Ambdós combinats han portat a terme aquest matí la sessió preparatòria prèvia al debut, abans dels encontres que els enfrontaran demà a Andalusia (12.00 i 18.00 hores), i dissabte a Castella La Manxa (12.00 i 18.00 hores).

Després del desplaçament en autobús d’ahir a la tarda des de Barcelona a Salou, ambdues seleccions van excitar-se al Complex Esportiu de Tarragona, a Riudoms, i aquest matí han tornat a fer-ho a Cambrils. D’aquesta manera, els de Damià Abella i Jaume Joan Rius ja es troben a punt i amb la il·lusió intacta d’assolir el passi a la Fase Final.

Cal recordar que a la primera fase, celebrada a la Regió de Múrcia, la Selecció Catalana sub 16 masculina va assolir 3 punts, després de golejar Ceuta per 4 a 1 i caure derrotada per 1 a 0 contra el combinat murcià. Al seu torn, la sub 18 masculina també va tancar la seva participació en la primera fase amb 3 punts al seu caseller. Els de Damià Abella van doblegar amb solvència Ceuta per 7 a 0 i van perdre contra els amfitrions per 2 a 0.

La sub-18 depèn de si mateixa/FOTO: FCF

RELACIÓ DE CONVOCATS SUB 16 i SUB18

Abella: “Es veurà una Catalunya valenta”

El seleccionador català sub 18 masculí, Damià Abella, destaca que “l’equip afronta aquests dos partits amb la convicció de guanyar-los per obtenir el bitllet per disputar la Fase Final. Malgrat que tant Andalusia com Castella La Manxa tenen més punts que nosaltres, continuem dependent de nosaltres mateixos. Es veurà una Catalunya decidida, valenta i que anirà a buscar la victòria des del xiulet inicial”.

Pel que fa a la preparació prèvia a la segona fase del Campionat d’Espanya, el tècnic assenyala que “el grup ha crescut i madurat en els últims entrenaments i partits amistosos. Estem preparats per oferir la nostra millor versió”. En referència als rivals, Abella subratlla que “són dues seleccions poderoses amb un estil de joc definit que saben com explotar les seves virtuts. Haurem d’estar molt concentrats”.

Selecció s16 de Catalunya/FOTO: FCF

JJ Rius: “Els jugadors estan desitjant començar a competir”

Per la seva banda, el seleccionador sub 16 masculí, Jaume Joan Rius, assevera que “arribem a la segona fase amb l’objectiu d’aconseguir la classificació per a la Fase Final. Seran dos partits complicats davants rivals exigents”. Respecte a l’ambient que es respira al vestidor quan queden poques hores per debutar contra Andalusia, reconeix que “els jugadors estan molt implicats amb la Selecció. Estan desitjant que arribi divendres perquè la pilota comenci a rodar”.

Quant als dos rivals, Andalusia i Castella La Manxa, apunta que “encarem el primer partit com si fos una semifinal d’una Fase Final. Andalusia és una de les millors quatre seleccions de l’Estat, amb jugadors d’un enorme nivell. Tenen un nivell tècnic i tàctic molt elevat. Respecte Castella La Manxa, també és un rival complicat que ens obligarà a jugar al màxim nivell”.