Les muralles del Guinardó cauen gràcies a Enric Pi

El jugador del Llagostera marca l’únic gol del grup dos i classifica el Llagostera per a les semifinals de l’Històrics. Els gironins s’enfrontaran al Badalona el proper divendres a les 18 hores en un bonic duel de Segona Divisió B

Només es va veure un gol en 135 minuts // FOTO: Bernat López

Pugna, brega, lluita i desencert són alguns dels adjectius que mereixen els partits que es van viure al grup dos del Torneig d’Històrics. Només en el tercer partit es va veure un gol, l’únic de tota la tarda després de 129 minuts de joc, i va ser d’Enric Pi. El ‘miracle’ es va obrar i el Llagostera deixava enrere a un Cornellà desencertat i condemnat als penals i a un Masnou que, tot i ser la ventafocs, va deixar una gran imatge sobre la gespa del Guinardó. Read More

El segon dia del Torneig d’Històrics va començar amb un duel de Tercera Divisió entre Cornellà i Masnou. En altres paraules, el principal favorit al títol contra un equip recent ascendit i carregat d’il·lusió. Unes ganes que van encoratjar els maresmencs en un principi, però aquesta empenta inicial es va difuminar amb el ritme de joc que va imprimir el Cornellà. Fruit d’això van arribar les ocasions de Didi (7’ i 12’), Luis (11’) i Lara (18’).

Al terreny de joc cada vegada dominava més el Cornellà, mentre que a les banquetes hi havia empat tècnic entre Miguel López i Jordi Roger. Els dos tècnics van ser un sac de nervis i no van parar de donar instruccions en tot el partit. López va aconseguir encoratjar als seus jugadors, que van anar agafant el to en l’aspecte defensiu i van impedir que el Cornellà els arraconés com al principi.

Especialments destacables les actuacions del porter Fradera i la seva defensa i el desgast dels homes de dalt, com Pere Olivé o Yerai. A base de fe el Masnou va gaudir de dues oportunitats al final d’Ismael i un possible penal sobre Yerai. D’encertar s’hagués guanyat el partit, ja que es van produir a les darreries del matx, però no va ser així. Els penals van ser els encarregats de decidir el guanyador, que en aquest cas va ser el Masnou l’afortunat en una tanda sense aturades dels porters (3-2).

Fitxa tècnica

UE Cornellà: Iñigo, Lara, Martí, Pol, Israel, Chemi, Didi, Pep (Cris 36’), Civil, Luis i Sergio.

CD Masnou: Fradera, Scott, Cristian, Ismael, José, Héctor, Geri, Gerard, Yerai, Jonathan (Miki 38’) i Pere.

Àrbitre: Rovira Campa. TG: Pol / Cristian.

Gols: –

Incidències: Primer partit del grup dos del Torneig d’Històrics disputat al Municipal del Guinardó davant d’uns 200 espectadors.

Batalla de gladiadors al Cornellà-Llagostera

El resultat dels penals va condemnar al Cornellà a jugar el següent partit contra el Llagostera. L’equip gironí, per la seva part, va demanar al torneig jugar el dimarts i en els dos darrers partits del grup per un tema de distància al Guinardó. Sigui com sigui les circumstàncies van provocar que el segon duel del grup fos entre els dos favorits del mateix. El Cornellà se la jugava. I és que si els de Jordi Roger perdien pràcticament s’acomiadarien del torneig, mentre que el Llagostera tenia dues oportunitats.

A diferència del primer partit, l’inici va ser frenètic i igualat i no es va poder veure cap ocasió fins al quart d’hora de joc. Òscar Muñoz pel Cornellà (15’) i Aumatell (16’) pel Llagostera van tenir dues tímides ocasions que van ser una mera treva a la tònica general de poc perill. Isaac la va trencar al 28’, amb una rematada clara que es va topar amb Bermúdez. L’extrem havia recollit una assistència d’un Nuha que va ser el principal perill del Llagostera, tot i ser nouvingut.

Els Baruc, Òscar Muñoz i Juli, en canvi, no acabaven de carburar. L’empat a zero, de fet, només va perillar al darrer minut. Pep Caballé a boca de canó i Isaac Maldonado, amb un xut al lateral de la xarxa, van estar a punt de donar la victòria als seus equips, però, com al primer partit, es va arribar al final amb empat a zero. Els penals, novament, tornaven a ser decisius i van tornar a ser fatals pel Cornellà. Els verds van caure per 2-3 i d’aquesta manera s’acomiadaven del Torneig d’Històrics, deixant la classificació en mans de Llagostera o Masnou.

UE Cornellà: Bermúdez, Joel, Capó, Cazorla, David, Dani Martí, Baruc, Juli, Pep, Israel (Lara 30’) i Òscar.

UE Llagostera: Moragón, Aimar (Masó 30’), Vallho, Segarra, Marc García, Barnils, Manga, Isaac (Pitu, 44’), Eloy Gila, Aumatell i Nuha.

Àrbitre: Congost Larrosa. TG: Capó.

Gols: –

Incidències: Segon partit del grup dos del Torneig d’Històrics disputat al Municipal del Guinardó davant d’uns 200 espectadors.

A la recerca del preuat gol…

L’eliminació del Cornellà deixava una conjuntura ideal per a Llagostera i Masnou. El que guanyés dels dos es classificaria per a semifinals, però per a passar ronda feia falta marcar un gol i això, ahir dimarts, semblava quelcom més que complicat. Encara més quan amb el pas dels minuts es va poder comprovar que el tercer partit no diferia gaire dels dos anteriors. Les oportunitats van ser contades i no gaire clares. Brian (10’) pel Masnou i Cano (19’), Enric Pi (20’) i Sellarès (24’) pel Llagostera ho van provar, però sense èxit.

Minut a minut la por a no encaixar va anar superant a la voluntat de marcar, que es va quedar en això: voluntat. Fins el minut 39, quan Enric Pi va obrar el miracle i va marcar el primer gol de tota la tarda. El jugador de banda del Llagostera va afusellar a un metre de porteria gràcies a una deixada de cap de Chamorro. A partir d’aquell moment el marcador no es va moure més i els blaugrana es convertien en el segon equip classificat per semifinals del Torneig d’Històrics. El primer creuament de la penúltima ronda de la competició serà un interessant Badalona-Llagostera.

UE Llagostera: Ratti, Òscar Álvarez, Barón, Enric Pi, Cano, Masó, Tito, Pitu, Fullana, Chamorro i Sellarès.

CD Masnou: Aliaga, Dani Fernández, Maxime, Ismael, Rubén, Cáceres, Miki, Eric Blasco, Bauli, Braian i Dani García.

Àrbitre: Carlos Calderiña. TG:

Gols: 1-0 Enric Pi (39’).

Incidències: Tercer partit del grup tres del Torneig d’Històrics disputat al Municipal del Guinardó davant d’uns 200 espectadors.