Les finals del play-off a Segona, gairebé definides abans de jugar

Tot apunta a que,com ha passat a les semifinals, tampoc caldrà sorteig a les finals del play-off exprés d’ascens a Segona A. En dotze de les setze opcions ja quedarien clars els aparellaments

Sabadell, Promoció
Ultima sessió de treball arlequinada a Andalusia // FOTO. CE Sabadell

Els vuit equips participants a les semifinals del play-off d’ascens a Segona A pràcticament ja saben el camí cap el seu objectiu. Els condicionants reglamentaris ofereixen gairebé totes les possibilitats  abans que es disputin aquest dijous els quatre partits. Només en quatre opcions s’hauria de recórrer al sorteig per saber els encontres finals i les dues places per acompanyar UD Logroñés i Cartagena a l’anomenada LaLiga SamrtBank.

Barça B, Sabadell i Cornellà són els tres representants català en aquesta penúltima fase per l’ascens  la categoria de plata. Tots ells, amb opcions ja definides i d’altres a les que caldria esperar al sorteig, per presència de tres equips del grup 3 a les finals.

De les opcions possibles ja conegudes, el Sabadell s’enfrontaria a Barça B i Badajoz en dues d’elles, mentre que l’At. Balears i la Penya Deportiva serien el seu rival en una altra. Queden dues opcions on hi intervindria la sort. Una, amb At. Balears o Castellón com a possibles rivals. L’altra, amb Penya Deportiva i Cornellà.

Pel que fa al Barça B, s’ha de dir que  Cultural Leonesa i Sabadell apareixen en dues opcions ja definides de rivals. La Penya Deportiva i l’At. Balears apareixen en una altra. Com en el cas del Sabadell, es pot veure abocat a sorteig en cas que passin els dos primers o els dos quarts i també els arlequinats.

Finalment, en el cas dels verds de Guillermo Fernández Romo, semblen predestinats a jugar-se l’ascens amb el Castellón si arriben a la final i passen tots dos equips. En quatre de les vuit opcions que té, el Cornellà acabaria aparellat amb els castellonencs.  Les dues restants ja definides se les reparteixen Cultural Leonesa i Badajoz, precisament els dos equips que podrien ser els seus rivals si hi hagués sorteig en una de les opcions. En l’altre, Sabadell i Barça B.

Arribats a aquest punt, cal repassar què diu la normativa de la competició. Segons aquestes dades que es poden consultar a les bases de competició de la RFEF, els aparellaments es faran “de forma que, en funció a la classificació final de la primera fase, competeixin entre si els que van ocupar millor lloc amb els que ho van aconseguir pitjor, evitant-ne que s’enfrontin entre si, fins on sigui possible, els que haguessin estat adscrits a un mateix grup”.

Així van acabar els vuit semifinalistes la fase regular,

                                                    .

I aquestes són les setze opcions de classificats per a la final,

                                                          .

Finalment, aquests són els aparellaments en funció del reglament,

 

S’ha de tenir en compte que, en cas que només passés un primer i un quart, això suposaria un enfrontament entre ells malgrat que en tots dos casos pertanyen al mateix grup de la fase regular.  Això fa que, com comentàvem abans, sigui factible un Castellón-Cornellà o, a l’inrevès, un duel balear At. Balears-Penya Deportiva.

Els quatre supòsits de sorteig també queden clars. Al primer d’ells, passarien dos primers (At. Balears i Castellón) un segon (Cultural Leonesa) i un tercer (Badajoz).  Al segon, repetirien segon i tercer mentre que hi trobaríem dos quarts (Cornellà i Penya Deportiva). Com veieu, a totes dues opcions són equips de grups diferents a la fase regular. A més, coincideixen dos equips situats a la mateixa posició a la Lliga. Això obliga a treure les boles per decidir aparellaments.

Queden dos casos més una mica enrevessats. Si passen dos primers o dos quarts i els altres dos rivals són Barça B i Sabadell, també caldria recórrer a la sort ja que hi hauria segur un enfrontament entre equips del mateix grup. En qualsevol cas, el 75% dels aparellaments ja estan totalment definits.