Les excepcions han de ser expulsades del futbol català

Tres partits del futbol català han estat tristos protagonistes aquest cap de setmana, tres excepcions que han de ser expulsades immediatament. Les Forques, Can Sant Joan i Nou Sardenya viuen episodis lamentables

'Zero insults a la grada': una campanya de conscienciació  amb excepcions a ser expulsades del futbol català // FOTO: FCF
‘Zero insults a la grada’: una campanya de conscienciació amb excepcions a ser expulsades del futbol català // FOTO: FCF

Setmana SÏ i setmana TAMBÉ, la violència sempre és protagonista al futbol català i als camps de Catalunya amb excepcions que han de ser expulsades immediatament. Aquest passat diumenge, tres partits (entre Primera i Segona Catalana) han merescut penosos titulars per presència d’indesitjables que han alterat el desenvolupament dels partits.

Les Forques (La Jonquera-Martinenc)), Can Sant Joan (San Juan At. Montcada-Gramenet), i Nou Sardenya (Europa-Racing Vallbona) van viure en primera persona l’actuació penosa i censurable d’excepcions abominables. No mereixerien cap deteniment, però, si serveix per a començar a erradicar aquest maleït mal, benvinguts siguin els comentaris.

EXCEPCIONS, PERÒ MALEÏDES EXCEPCIONS

Repassin amb nosaltres les reaccions d’aquestes excepcions que, desgraciadament, jornada rere jornada es repeteixen als camps. No és només qüestió de mà dura de la Federació Catalana sinó fonamentalment d’educació social, no obstant això, mentrestant, sempre paguen justos.

A La Jonquera es va ajornar el partit en el 70′ (0-1, Martinenc), ja que el col·legiat Oriol García Muñoz no va poder més. Llegir l’acta faria que qualsevol mortal deixés el xiulet. Vermella al tècnic local per doble groga per a sortir del camp “xisclant i encarregant-se a l’assistent i ha hagut de ser separat pel delegat, i dues persones més”.

A partir d’aquí van arribar els insults del públic, que no reproduirem per respecte als col·legiats, però que es poden imaginar. Fins a tres ocasions, l’àrbitre i els seus assistents van escoltar tota mena d”elogis’ i fins i tot al final “les finestres de la zona posterior del nostre vestuari han estat colpejades dues vegades per algú al qual no hem pogut ni veure ni identificar”.

FUTBOLISTA COLPEJA AL SEU DELEGAT

D’altra banda, a Montcada es vivia una altra situació tragicòmica i rocambolesca perquè un futbolista de la UDA Gramanet va colpejar al seu delegat. L’acta és letal: després de veure la vermella “li ha donat un cop de puny en la cara al seu delegat, el qual, després de rebre el cop de puny, ha caigut desplomat al sòl”.

Era el minut 86 i aquesta acció va provocar, a més, la invasió del terreny de joc “per aficionats de l’equip visitant que han interferit en la batussa causada pel nº16”

L’entitat colomenca ha facilitat el seu punt de vista sobre l’esdevingut davant el Sant Joan At. Montcada i ha decidit expulsar immediatament al jugador català.

COPS DE PUNY AL NOU SARDENYA

El segon partit gris de la jornada a Segona Catalana (subgrup 5) es va sofrir al Nou Sardenya entre el filial gracienc i el Racing Vallbona. Segur que el president José Palomo entrarà a fons en una situació que no ha de deformar la gran feina que està duent a terme al costat de la seva directiva.

La veritat és que l’annex arbitral és demolidor i té a l’entrenador del primer equip i a un jugador visitants com a protagonistes. Només aquest paràgraf escrit per Marc Guardia posa els pèls de punta: “amb el braç esquerre va subjectar el cap d’un aficionat i amb el puny dret tancat colpeja repetidament impactant sobre el cap d’aquest aficionat havent de ser separat per la resta de jugadors”

El CE Europa també ha demanat perdó a través de les xarxes socials encara que això és insuficient. A veure el que decideix Competició; el que és clar és que aquestes excepcions han de ser expulsades del futbol català.