L’encanteri de la Copa embruixa Badalona

L’equip escapulat es classifica pels setzens de final de la competició del KO amb una gran victòria contra el Getafe. Un altre club de Primera Divisió visitarà un Montigalà que va tenir la millor entrada de la seva història

JORDI MESTRES JordiMestres7
Badalona, Copa del Rei, Getafe
Dia inoblidable en Montigalà per al Badalona/FOTO: Jordi Mestres

El Badalona, un equip de Segona B, ha eliminat un rival d’Europa League com el Getafe a la 2a eliminatòria de la Copa del Rei. Ho ha fet amb la mateixa recepta que l’ha portat a fer una remuntada espectacular a Segona B. Tàcticament ben treballat, solidari en l’esforç i resolutiu de cara a porteria. Els gols de Chema Moreno i Hugo Esteban entren en la centenària història escapulada. O Bruixo do Folgoso do Courel ha tornat la màgia a la Travessera de Montigalà.

4.384 espectadors ho van presenciar en un estadi ple a reventar. Fins i tot les escales d’accés estaven plenes. L’afició, un potent jugador número 12, va acompanyar a un equip, l’escapulat, que va ser millor que el Getafe.

La superioritat numèrica va ajudar, cert, però el Badalona no va passar angúnies. La recta final, amb els gols de Chema Moreno i Hugo Esteban va estar marcada per l’eufòria. Del “sí se puede” es va passar a l’onada. Tothom va gaudir a Montigalà. Dins i fora del camp.

Un dels que més, Manolo González. L’heroi que ha revifat un equip que havia sumat 1 punt de 21 possibles per a fer-lo guanyar 7 partits, empatat 4 i perdut només tres. Un altre Primera Divisió visitarà Badalona el proper 22 de Gener. Ben merescut s’ho tenen els escapulats després de tan patiment.

O Bruixo do Folgoso do Courel, Manolo González/FOTO: Jordi Mestres
O Bruixo do Folgoso do Courel, Manolo González/FOTO: Jordi Mestres

El Nàstic, eliminat

L’altra cara de la moneda la va viure el Nàstic. Víctima de les errades pròpies, l’equip grana va caure eliminat contra el Zaragoza. Els gols en pròpia de Juan Rodríguez i Goldar van fer impossible la victòria, tot i que els de Seligrat van lluitat fins al final. La sort importa molt a la Copa. Més encara a partit únic. La línia entre guanyar i perdre és molt fina. L’encanteri d’aquesta competició enamora i en el cas dels modestos embruixa fins a portar la felicitat.