L’EFAC caça al Sant Ildefons amb golejada a casa

Nova jornada de gols i, de penals al grup 2 de Primera Catalana, on l’Igualada per fi ha aconseguit el seu primer punt de la temporada mentre que el vendaval EFAC ha passat per damunt del San Cristóbal i atrapa el Sant Ildefons al capdavant

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'EFAC va guanyar al camp el Martinenc i ho ha tornat a fer golejant el San Cristóbal // FOTO: Dani Falcón
L’EFAC va guanyar al camp el Martinenc i ho ha tornat a fer golejant el San Cristóbal // FOTO: Dani Falcón

Tercera jornada plena de sorpreses, emocions fins a l’últim minut i, sobretot jornada de penals (s’han xiulat fins a 4) i molts gols. Tot això amenitzat amb l’arribada de l’EFAC al capdamunt de la taula classificatòria.

Els lleidatans rebien a casa a un San Cristóbal crescut després de la seva golejada la jornada passada. Es presentava un partit, a priori, molt igualat entre dos conjunts que han de lluitar per estar a dalt. Però res més lluny de la realitat. Els locals no van donar treva al seu rival, el qual es va emportar un “set”. La golejada no va tardar gaire a gestar-se, tan sols 17 minuts va necessitar Jordi per marcar el primer de la tarda. Joel Chiné, Òscar Canadell i Monfort van ampliar el marcador abans d’arribar al descans. A la represa, Roger Canadell va fer la “maneta” mentre que Ruy va retallar distàncies fent el gol de l’honor pels egarencs. Amadeu en pròpia porta va acabar de “matar” als seus. Exhibició de l’Almacelles que li permet fer-se amb el liderat del grup 2.

L'Alpicat va evitar el '9 de 9' del Sant Ildefons // FOTO: FutbolAlpicat
L’Alpicat va evitar el ‘9 de 9’ del Sant Ildefons // FOTO: FutbolAlpicat

Un liderat compartit amb un Sant Ildefons invicte però que no va poder passar de l’empat en el seu encontre. Al Municipal de Sant Ildefons arribava un Alpicat amb ganes de complicar la vida al, fins ara, líder. Durant la primera meitat els locals van tenir la possessió de la pilota i el domini del matx. Domini i possessió molt estèrils amb escasses arribades i un conjunt visitant molt ben tancat al darrera. En els segons 45 minuts els de Javi Gómez van gaudir d’oportunitats per avançar-se, tanmateix no va ser fins al 80 quan Sani obriria la llauna. Llavors, els de Mena van obrir-se a la recerca de la igualada, la qual va arribar en el temps de descompte amb un gol de Juanan.

Qui s’ha baixat de la zona privilegiada de la taula ha estat el Viladecans qui després de la seva derrota contra el Vila-seca no ha pogut continuar amb l’embranzida dels dos líders. Els del Baix Llobregat no van poder oferir la tercera victòria consecutiva a la seva afició. Els locals no van tenir sort de cara a porteria, no van aprofitar les ocasions que van tenir i al final ho van acabar pagant davant uns visitants que sí es van mostrar eficaços davant la porteria rival. Raúl al 35 i Domínguez al 60 van ser els golejadors de la tarda. Gran triomf dels d’Edu Franco.

Sensacions renovades per l’Igualada

Passem del capdamunt de la taula al fons de la classificació on trobem a un sorprenent i inesperat inquilí: l’Igualada de Dani Gimeno. En aquesta jornada els igualadins es van desplaçar fins a les Garrigues per enfrontar-se amb el Borges Blanques. Tot i l’empat a 1, les sensacions que van transmetre els blaus van ser molt diferents de jornades passades. Es va veure un conjunt visitant molt més concentrat i intens i que es va posar per endavant amb el gol de Baraldés al minut 20. Ja a la segona meitat, Serrano al 53 va equilibrar l’encontre. Punt molt treballat per part dels de l’Anoia que es queden amb la mel als llavis.

Remuntades a domicili

No gaire millor li estan anant les coses al Balaguer, un equip que en les darreres temporades va lluitar a la zona noble de la taula i que ara es veu a la immers en una batalla molt diferent. Una nova derrota, aquesta vegada a casa contra el Martinenc fa saltar les primeres alarmes al conjunt de La Noguera. La tarda no va començar malament pels locals que van veure com Adri al 52 els posava per davant en el marcador. No obstant això, i tot i gaudir d’ocasions per fer el 2-0, el penal i l’expulsió d’Hichem va al 82 van ser decisius. Roland primer, en convertir el penal i Alabau, després a un minut del final van capgirar el matx. Sis punts en una setmana pels visitants que van veure com el Comitè els hi donava els tres punts als despatxos i a Balaguer sumaven tres més.

L’altra remuntada visitant va tenir lloc a uns quilòmetres de Balaguer i la va protagonitzar el filial del Lleida en vèncer al Valls per 2-3. Un encontre amb alternatives al marcador, emoció i que es va decidir als darrers 5 minuts. El Vilar va viure un partit vistós amb anades i vingudes on els primers a veure porteria van ser els locals gràcies al gol de Ramón al minut 32. Amb l’1-0 es va arribar a la mitja part. No seria fins al minut 50 quan Sergi Gómez de penal va tornar a igualar el matx però Ferran, 15 minuts més tard, va tornar a avançar al de López. En uns últims 10 minuts bojos, Joel al 80 i Soldevila al 86 van donar la volta al marcador, emportant-se d’aquesta manera els tres punts de terres Tarragonines.

Matí de gols

Intercanvi total de gols al Vista Alegre - Tortosa // FOTO: @udvistaalegre
Intercanvi total de gols al Vista Alegre – Tortosa // FOTO: @udvistaalegre

El matí de diumenge ens tenia preparat una autèntica borratxera de gols. Dos partits, un empat i una victòria i 11 gols.

A les 12.15, un Sants extra motivat després de perdre els seus tres primers punts als despatxos saltava a la gespa per refer-se d’aquest cop i tornar a brindar un triomf a la seva parròquia. La víctima va ser la Unificació Bellvitge que va acabar pagant els plats trencats. A l’Energia, el local Gaudioso va fer el primer de la tarda quan corria el minut 17. Álvaro de penal, va aconseguir l’empat amb el qual es va arribar al descans. Cervantes al 58 va tornar a enviar la pilota al fons de la xarxa visitant posant així el 2-1. L’alegria, però, no duraria gaire donat que Robert al 75 va retornar l’equilibri al marcador. Cinc minuts més tard, Borrull va sentenciar el matx amb el tercer de la Unió Esportiva.

A la mateixa hora i no massa lluny d’allí, a Can Vinader es va presenciar un autèntic partidàs entre el Vista Alegre i el Tortosa, els quals es van acabar repartint els punts. Un 3-3 final que reflecteix molt bé el que es va viure i veure damunt del terreny de joc. Els locals van sortir molt endollats i al minut 9 ja guanyaven 2-0 amb els gols de Jarabo i Alejandro. Els visitants no van abaixar els braços i Virgili al 16 va reduir diferències. Una diferència que va neutralitzar Ventura al 50 en col·locar el 2-2 al lluminós. Peralta al 77 va tornar a desfer l’empat en perforar la porteria ebrenca. Quan tot semblava dat i beneït, Josep Maria, a tres minuts del xiulet final, va marcar el gol de la igualada final.

Taules justes a La Devesa

En el partit que obria la jornada, l’Andorra afrontava el seu primer desplaçament de la temporada i ho feia en un camp complicat com ho és La Devesa. En un encontre obert i igualat fins al final, els primers minuts van ser de reconeixement del rival, sobretot per part dels visitants. Per la seva banda, els locals van anar per feina i el pitxitxi Saddik només va necessitar 11 minuts per avançar als seus. Els de Castellsagué van saber reaccionar bé i 8 minuts després, Pujol va aprofitar un penal provocat per Nazzaro per establir l’1-1, que a la fi seria definitiu.

A la segona meitat, tots dos van gaudir d’ocasions per poder sentenciar. Una Rapitenca més nerviosa que als primers 45 minuts, va enviar una pilota al travesser i va desaprofitar un penal aturat per Pol al minut 70. Els tricolors no es van quedar enrere i van convertir al porter Josué en protagonista de la tarda en treure una pilota in extremis en la darrera jugada del matx.