L’EFAC assalta el Gardeny i posa setge al líder

Jornada d’empats al grup 2 de Primera Catalana on l’EFAC ha estat l’autèntic beneficiat de les ensopegades dels seus rivals directes i continua assetjant al San Cristóbal

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Golejada de l’EFAC al Gardeny que possa pressió al líder // FOTO: Twitter EFAC

Nou cap de setmana de sorpreses el que es va viure al grup 2 de Primera Catalana on alguns dels equips capdavanters no van poder amb els seus rivals.

Aquest però, no va ser el cas del Lleida Esporitu B qui va tancar el matí futbolístic de diumenge disputant el derbi lleidatà contra l’EFAC. Els espectadors desplaçats fins al Gardeny van presenciar un autèntic partidàs amb gols i bon futbol. En una gran primera meitat, els almacellencs van, pràcticament, sentenciar el matx amb els gols de Chipi per partida doble als minuts 19 i 31 i un altre de Pol al 28.

A la represa, el filial va sortir més endollat i Pau García al 46 va retallar diferències al marcador. Poc després, va ser Noel qui, a la sortida d’un córner va fer pujar el segon gol local al lluminós, posant una mica d’emoció a l’encontre. Una emoció que es va acabar quan Jordi Martí va aconseguir el quart del seu equip. 2-4 final que permet als visitants sumar la seva quarta jornada sense perdre i apretar, encara més la zona de dalt.

Empats insuficients

Mitja hora abans, el líder va saltar a la gespa de la Feixa Llarga amb l’objectiu de guanyar per defensar el liderat i posar fi a la ratxa negativa de les darreres jornades. Davant es van trobar una Unificació Bellvitge que continua lluitant per sortir del pou del descens i que va fer patir-los de valent fins al final. El domini inicial dels visitants es va anar esvaint mentre que els barcelonins van començar a cercar l’àrea rival. Fruit d’aquest domini va arribar el gol de la Uni obra de Danilo al 71. Quan tot semblava dat i beneït, Aitor García, de penal més que polèmic, va empatar el matx. Gran imatge dels d’Hospitalet que van merèixer més. El tècnic local, Alberto Morales va ser expulsat amb vermella directa al minut 61.

La dinàmica negativa dels parroquians continua i sumen la seva quarta jornada sense vèncer i veuen la seva renta al capdavant de la taula, reduïda.

En un partit molt igualat, les defenses d'Andorra i Viladecans es van imposar // FOTO: Facebook Club Futbol Andorra
En un partit molt igualat, les defenses d’Andorra i Viladecans es van imposar // FOTO: Facebook Club Futbol Andorra

A dos punts del San Cristóbal segueix un Viladecans que no va passar de l’empat contra l’Andorra. A la Borda Mateu es va disputar el partit més atractiu de la jornada entre les dues millors defenses del grup 2 i això es va notar. Els aficionats van presenciar un matx sense gaires ocasions de gol i amb tots dos ben assentats damunt del terreny de joc. Una primera part plena d’interrupcions, travada i on els porters no van tenir feina va donar pas a una segona meitat, on els tricolors van fer un pas endavant i van gaudir d’oportunitats per obrir el marcador. El mateix que el seu rival que a les botes de Roger i Triguero van estar a punt de marcar. Tot i això, amb el 0-0 inicial es va arribar al final dels 90 minuts.

Qui tampoc va passar de l’empat i va desaprofitar una gran oportunitat per apropar-se al liderat va ser el Martinenc. Els diables vermells es van desplaçar fins al Camp de Tarragona per enfrontar-se contra un Vila-seca necessitat després de sumar dues derrotes seguides. Tot i que els visitants van dominar durant els 90 minuts no van ser capaços de materialitzar les escasses ocasions de gol que van tenir, com per exemple el penal aturat per Nelson a Roland al minut 25 o les dues de Kilian als minuts 42 i 48. Taules que fan perdre la tercera posició als de Miguel López.

El somni s’allunya

Si la zona capdavantera està més ajustada que mai, la zona de descens treu foc. En aquesta jornada, penúltim i últim es jugaven molt i cap dels dos va poder guanyar.

El Valls torna al camí de la derrota i el somni de la permanència s'allunya // FOTO: eltravesser.cat
El Valls torna al camí de la derrota i el somni de la permanència s’allunya // FOTO: eltravesser.cat

La jornada matinal de diumenge va iniciar-se a La Devesa on Rapitenca i Valls, dos conjunts de la zona baixa, necessitaven sumar els tres punts. Els primers per poder-se allunyar del descens i els segons per seguir creient el somni de la permanència. Un somni que queda una mica més lluny després de caure derrotats per 1-0. Una dura derrota d’uns vallencs que van tenir la possessió de la pilota durant la primera meitat i que a la represa es van anar diluint. El solitari gol de Cristian Díaz a les acaballes de l’encontre va ser suficient perquè els homes d’Isaac Fernández es fessin amb la victòria i es refessin, d’aquesta manera, de la golejada que van patir la setmana passada.

També per la mínima, va caure el Tortosa a casa davant un Balaguer que va aconseguir el seu segon triomf consecutiu. Els visitants van obrir la llauna a la mitja hora de joc amb un gol de Genís Soldevila. Amb aquest resultat es va arribar al descans. No seria fins als minuts finals quan l’encontre es va decidir. Al minut 82 i jugant amb 10 per l’expulsió d’Albert per doble amonestació al minut 63, els locals van igualar el marcador però Peke en el darrer minut va tornar a posar per endavant als lleidatans. Dolorosa derrota pels tortosins que porten 7 jornades sense vèncer.

Tornar a somriure

El porter del Sants, Yamandú, va ser un dels protagonistes del seu equip // FOTO: Twitter Futbol Alpicat

Precisament, set jornades sense guanyar portava un Sants que va obrir la jornada dissabte amb la seva visita al Camp Municipal d’Alpicat. Un duel entre dos conjunts immersos en una dinàmica negativa en aquest 2018 i que es va decantar del costat dels barcelonins. Els visitants no van tardar gaire a avançar-se. Corria el minut 2 quan una centrada des de la dreta la va rematar al fons de la xarxa Navarro. El domini de la Unió Esportiva durant els primers 15 minuts va ser indiscutible, encara que, a poc a poc els locals van entrar al partit i Xavi Gomà al 25 i al 40 va tenir a prop l’empat.

A la segona meitat, els alpicatins ho van intentar però el porter Yamandú va evitar el gol. Al minut 62 el partit es va aturar a causa de la pluja intensa i la calamarsa que va caure damunt el terreny de joc. A la represa, els lleidatans van tenir un penal a favor que no van materialitzar. A continuació, el debutant Bernat, va establir el 0-2 en aprofitar un rebot del porter Joel al minut 70. Sense temps per a reaccionar, de nou Navarro després d’una bona contra va tancar el partit, marcant el 0-3. Amb aquest triomf els de Lossio tornen a somriure.

Un somriure, aquest a mitges, que es va traslladar a Les Comes on l’Igualada va sumar un punt i va trencar així amb una ratxa de dues derrotes seguides. Els igualadins van colpejar primer al minut 20 gràcies a un gol de Fran que va afussellar la porteria del Vista Alegre. Aquest contratemps no va desanimar als visitants que van desprofitar un penal que va aturar Dani Lledó al 32 i dos minuts més tard, van enviar la pilota al pal. El setge a la porteria blava va tenir el seu premi quan Peñas va rematar de cap un córner fent pujar l’1 a 1 al lluminós. Ja a la segona part, Doblas al 73 va tornar a posar per endavant als de l’Anoia mentre que Faura al 81 va establir les taules definitives.

Per últim, Sant Ildefons i Borges també van signar taules en el partit disputat al Municipal de Sant Ildefons. Tot i que la primera aproximació de perill va ser pels visitants, els locals van passar a dominar, encara que sense acabar de materialitzar les accions de perill. Amb el 0-0 es va arribar al descans. La igualtat va ser la tònica predominant en els primers minuts de la segona meitat. Amb el pas del temps, la possessió total va ser dels cornellanencs. No obstant això, van ser els lleidatans els quals van obrir el marcador amb el gol d’Aitor Serrano al 73. L’alegria no els va durar gaire, ja que, tan sols 3 minuts després, Víctor va establir l’empat definitiu. Cinquena jornada sense perdre dels de Javi Gómez que es consoliden a la zona traquil·la de la taula.