L’Atlético goleja, però no espatlla la festa del Sant Andreu (0-4)

Fins a 6563 persones van omplir un Narcís Sala de gala que va viure un dia històric. L’Atlético, clarament superior, va endur-se un triomf just gràcies al gol de Raúl García, un doblet d’Arda i un darrer de Villa

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

Ple de gom a gom al Narcís Sala //FOTO: ÀLEX GALLARDO

El 7 de desembre serà recordat com un dia per la posteritat a Sant Andreu de Palomar. L’Atlético de Madrid, vigent campió de la Copa del Rei i un dels equips més en forma d’Europa, va visitar el Narcís Sala, que va presentar un ambient espectacular. Els de Diego Simeone no es van reservar res i a base d’intensitat i qualitat van passar per sobre d’un Sant Andreu superat.

L’aplaudiment final de la graderia, així com el gran ambient de l’Estadi durant el partit va ser la gran victòria pel club d’aquest barri barceloní.

Des de la primera jugada de partit l’Atlético de Madrid ja va demostrar que no venia de turisme a Barcelona. Raúl García, un dels millors per part visitant, va veure com un defensor treia una rematada que anava a gol. Al minut 12, per contra, ningú va poder impedir que el capità matalasser estrenés el marcador. Filipe Luis, amb una brillant centrada des de la banda esquerra, va servir el gol fet tot aprofitant una errada de marcatge.

Quasi sense temps per a encaixar aquest cop, Arda va donar-ne un altre als 20 minuts. El turc va resoldre amb comoditat una jugada de tira línies d’un Atlético, que era l’únic equip sobre el terreny de joc. El Sant Andreu, per la seva part, tenia sèries dificultats per a creuar el mig del camp i tenir la possessió era missió impossible.

CAP XUT DEL SANT ANDREU

Si disposar de l’esfèrica era complicat, rematar ja era una utopia. A falta d’ocasions, tres arribades a l’àrea consecutives dels de Patxi al 32’ van encendre l’afició. Era momentani, ja que l’Atlético, molt intens, havia disposat de fins a quatre opcions clares a banda dels gols.  L’equip de Simeone va baixar el ritme en els minuts finals del primer temps, però no va donar cap opció d’atacar al Sant Andreu.

Una gran arrencada, doncs, li va servir al conjunt visitant per a deixar l’eliminatòria resolta. Tot i això, cal destacar que en cap moment l’Atlético es va relaxar i va fer un plantejament molt seriós. Sense cap concessió per part matalassera es va arribar al descans amb un zero a dos que reflectia el que s’havia vist sobre la gespa. Un equip i l’altre estaven a ‘anys llum’ de distància.

EL SANT ANDREU S’ESTIRA, L’ATLÉTICO RESOL

Abans d’iniciar-se la represa Patxi Salinas va donar entrada a Xavi Jiménez per Josu. Ja a nivell d’equip, el Sant Andreu va mostrar una millor cara, sobretot ofensivament. El conjunt quadribarrat va perdre la por a atacar, tot i que no va arribar a generar cap ocasió. Sí ho va fer un Atlético de Madrid que seguia a la seva i que marcava un tercer al 56’.

Arda en tornava a ser l’autor i resolia a la perfecció una paret amb Adrián gràcies a una mitja volta i a una definició tant tranquil·la com impossible d’aturar per a Morales. Un parell de minuts després (58’) el Sant Andreu va viure un tram màgic de 60 segons, en els que va disposar de fins a tres accions clares per marcar.

Totes van tenir un servei de cantonada com a punt de partida i Francis va topar amb el travesser, mentre que Xavi Jiménez i altre cop Francis van trobar-se amb els punys d’Aranzubia. Va ser el moment en el que el Sant Andreu va estar més a prop del gol, ja que acte seguit el partit es va refredar.

Les entrades al terreny de joc de David Villa i Diego Costa el van tornar a escalfar i l’Atlético, lluny d’especular, va acabar el partit amb tres davanters nats. L’hispano brasiler podria haver tingut el seu gol al 72’, al 78’ i al 88’, però tenia el punt de mira desviat. En canvi Villa sí que va estar fi per a marcar el quart i definitiu al minut 83.

L’ex del Barça feia un control massa llarg, però seguia la jugada i abans d’arribar a la línia de fons posava la punta de la bota per a aconseguir la diana. Amb aquest ‘pòquer’ va acabar el càstig per a un Sant Andreu que va patir una davallada física – fet lògic – en el darrer tram de partit.

No obstant, i tenint en compte la diferència abismal entre els dos equips, el resultat era el de menys. Així ho va demostrar la graderia del Narcís Sala, que va aplaudir de valent a l’equip quan un correcte Undiano Mallenco va decretar el final del partit. Ara només queda gaudir de la tornada al Calderón i perdurar en la memòria pels anys propers.

FITXA TÈCNICA

Sant Andreu: Morales, Xapi Arnau, Carroza, Melo, Rubén, Ibon, Guzmán (Ton Alcover 64’), Josu (Xavi Jiménez 46’), Mouriño, Quim Araujo (Ander Vitoria 59’) i Francis Ferrón

Atlético de Madrid: Aranzubia, Manquillo,  Alderweireld, Godín, Filipe, Raúl García (Diego Costa 71’), Tiago, Koke, Arda (Guilagovi 78’), Óliver (David Villa 64’) i Adrián

Àrbitre: Undiano Mallenco (col·legi navarrès). TG: Rubén Canelada / Koke.

Gols: 0-1 Raúl Garcia (12’), 0-2 Arda (20’), 0-3 Arda (56’), 0-4 David Villa (83’).

Incidències: Partit corresponent a l’anada dels setzens de final de Copa del Rei disputat al Narcís Sala davant de 6563 espectadors.