L’Assemblea dóna el sí a Andreu Subies

Una Assemblea històrica, 2014. El futbol català es dóna cita a L'Hospitalet de Llobregat // FOTO: FCF
Una Assemblea històrica, 2014. El futbol català es dóna cita a L’Hospitalet de Llobregat // FOTO: FCF

JORDI MESTRES @jordimestres7

El president tira endavant tots els punts de l’ordre del dia amb un suport pràcticament absolut. El projecte de la junta, el seu sou de 120.000€/any i la modificació del reglament, aprovats sense problemes

Els 224 assembleistes presents a l’Hotel Hesperia de L’Hospitalet van donar la seva confiança a la junta de la Federació Catalana de Futbol. Andreu Subies va rebre el suport dels clubs en totes les propostes. Ja és un president professional, que percebrà 50.000 euros el 2016 i 120.000 els tres anys següents.

Subies es va posar en mans dels assembleistes i els presents van recolzar-lo. “Quan vosaltres vulgueu, marxarem a casa. Sempre s’ha d’intentar saber sortir”, deia tot just començar. També va respondre les informacions aparegudes les últimes setmanes amb contundència: “Els autors de les informacions dels últims dies segurament no són gent de futbol. S’han utilitzat documents confidencials per part de terceres persones per a desestabilitzar el futbol català”.

No li van faltar arguments a Andreu Subies, que va explicar fil per randa la seva gestió durant 44 llargs minuts. “De vegades aquesta casa – la FCF – no té solució”, deia quan es mostraven en pantalla els 7 presidents de l’entitat els últims anys. Subies, que intentarà “marxar sense deure res a ningú”, va afirmar que “fa sis anys aquesta casa era un solar”.

Per exemple, segons el president, dels 5 milions de pressupost se’n debien 2 a la mutualitat el 2010. “La inspecció de la Seguretat Social es va tancar el 2014″, explicava Subies, que tancava el seu discurs amb una picada d’ull a l’independentisme: “Ara anem a la RFEF, però el dia que haguem d’anar a la UEFA hi anirem. Estem preparats”.

ANDREU SUBIES COBRARÀ 120.000€

Els tres punts de l’ordre del dia van quedar aprovats per àmplia majoria. El més comentat, que consistia en el sou professional del president va tenir 198 vots a favor, 10 en contra i 3 abstencions. D’aquesta manera, Andreu Subies percebrà 50.000€ pel que queda de 2016 i 120.000 pels tres anys següents. Així ho va voler l’Assemblea.

Els presents també van aprovar el projecte de la junta directiva 2016-20 amb 221 vots a favor i 3 en contra i la modificació del reglament gràcies a 200 vots a favor, 4 en contra i 4 abstencions. Suport total a Subies i la seva junta, que van arribar amb dubtes i mala maror a aquesta Assemblea, però n’han sortit plenament recolzats.

LA FCF S’ACOMIADA D’ALBERT BAZA

El moment més especial de la vesprada va ser quan Andreu Subies va donar a conèixer que Albert Baza deixarà la Federació Catalana de Futbol. 47 anys després, marxarà el Secretari General, una figura cabdal per a l’entitat. “No tenim substitut per l’Albert”, explicava el president. Està previst que el gran Baza ho deixi definitivament a finals d’any. Tothom va aplaudir dempeus la seva última intervenció en una Assemblea.