L’Ascó per fi guanya a casa i amb golejada

Els verds aconsegueixen guanyar per primer cop a casa i ho fan per 7-1 mentre la Montañesa torna a guanyar i eixampla la diferència aprofitant l’empat del Gavà. El Vilanova és l’únic equip de la part baixa que assoleix la victòria

Nil González - @nilgonzalez
Ascó, Primera Catalana
Primer triomf a casa seva/FOTO: FC Ascó

Victòria plàcida de l’Ascó a casa, i és la primera. Els de la Ribera d’Ebre per fi guanyen davant la seva afició després de 3 derrotes consecutives al Camp d’Esports Municipal d’Ascó. La víctima el Tàrrega, i el resultat 7-1. El partit ha quedat gairebé sentenciat a la primera meitat, en la que els locals han marxat al vestidor amb el resultat de 3-0. Ricky Nogueira obria la llauna al minut 25, i tan sols dos minuts després Cristian Santiago eixamplava la diferència anotant el 2-0. Marcel Meseguer tancava el marcador de la primera meitat al minut 36.

A la segona part el festival golejador dels de Jordi Font ha seguit. Cholo, que entrava des de la banqueta, ha fet un doblet en tan sols 3 minuts, i posava el 5-0 al marcador a falta de 35 minuts de partit. Roger Escamilla seria qui faria el gol de l’honor pels visitants al minut 82. Ja al temps afegit Nico Díaz i Joan Roca tancaven el marcador fent el 6-1 i 7-1 respectivament. L’Ascó s’enganxa a la part alta de la taula i el Tàrrega continua en zona perillosa.

Montañesa, Valls
I ja van 8 consecutives/FOTO: El Travesser

La Montañesa eixampla distàncies

Una altra victòria dels líders, la d’aquesta jornada al camp del Valls que continua submergit a la part baixa de la taula. Una primera part sense ocasions de gol molt clares, que ha tingut etapes on els dos equips han pogut dominar el matx. Semblava que el resultat al descans seria de 0-0, però al minut 42 Ion Vázquez feia el 0-1 que deixava tocats als vallencs.

Ja a la segona part Cesc veia la segona groga i era expulsat, fet que deixava gairebé enfonsat l’equip local. Quedaven 40 minuts de partit i el Valls perdia 0-1 i estava amb un jugador menys. ‘La Monta’ dominava durant tota la segona meitat i ha trobat el premi al minut 76 amb la sentència d’Omar Balde que feia el 0-2 definitiu. La Montañesa porta 8 de 8 i trenca així la ratxa de 20 partits consecutius del Valls puntuant a ‘El Vilar’.

El Gavà empata sorprenentment al camp d’un dels equips de la part baixa, el Can Vidalet. Els blaugrana donen així dos punts més d’avantatge als líders, quedant a 4 punts d’ells. El partit no començava bé pels visitants, ja que al minut 6, Tommy posava l’1-0 al marcador pels de Pedro Milla i feia marxar als locals per davant al temps de descans.

La segona part començava totalment diferent pels visitants. Als 5 minuts Joan Vázquez empatava el partit, resultat amb el que s’arribaria al final del partit. Al minut 75 Adri Pérez era expulsat pel Gavà i complicava el partit pels de José Manuel Serrano. Al temps afegit el Can Vidalet ha tingut una doble ocasió per guanyar el partit, però el porter visitant Albert ho ha evitat.

Alcarràs, Viladecans, Primera Catalana
Pols total entre Alcarràs i Viladecans/FOTO: FC Alcarràs

Derrotes dels últims 5 classificats

Partit intens el disputat entre Alcarràs i Viladecans, que ha acabat amb victòria visitant per 2-3. El ‘Vila’ necessitava una victòria per trencar la dinàmica negativa de dos partits seguits perdent, i sortir de la zona baixa. El partit començava bé pels visitants. Al quart d’hora de joc Sergi feia el 0-1 pels de Raúl Paje. Al minut 34 Favio ampliava distàncies anotant el 0-2 que encarava el partit pels del Baix Llobregat.

Però al temps afegit Joel ajustava el marcador fent l’1-2 i ho deixava tot obert de cara la segona meitat. Ja a la represa Albert Lara posava l’1-3 a falta de mitja hora pel final del matx. Un gol de Marti en pròpia porta donava emoció al partit, però acabaria amb el 2-3. L’Alcarràs segueix en posicions de descens mentre el Viladecans agafa aire.

Victòria del Sant Just per 1-2 a domicili al camp del Vista Alegre en un partit molt disputat. Els visitants continuen enganxats a la part alta de la classificació mentre que els de Castelldefels segueixen entre els 5 últims. Al minut 16 de partit Sergio Morgado anotava el 0-1 pels de Sant Just, resultat amb el que s’arribaria al descans. Ja a la segona meitat Cazorla empatava el resultat al minut 63 des del punt de penal. A les acaballes del partit, quan faltaven 13 minuts, un altre cop Sergio marcava i posava l’1-2definitiu.

Una altra derrota del Catllar i ja en van 5 de seguides. La d’aquesta jornada a casa contra el Martinenc. Els locals han dominat durant tot el partit però el desencert cara a porteria i un contraatac dels visitants han impedit que poguessin sumar els 3 punts. El gol dels del Guinardó l’ha anotat Adri Pulido al minut 13 aprofitant una contra després d’un llançament de cantonada dels locals. El Catllar ha tingut ocasions per empatar i fins i tot remuntar, i aquestes s’han accentuat amb l’expulsió de Karim al minut 66, però s’ha topat amb el porter del Martinenc, Victor. Els visitants es sumen al grup capdavanter, mentre els del Baix Gaià es troben immersos en una dinàmica molt negativa i continuen en posicions de descens.

Una derrota més del Sant Ildefons, que continua cuer i sense conèixer la victòria. Aquesta vegada davant el Vilanova que surt, amb els 3 punts d’aquesta jornada, de les posicions de descens. Els gols s’han fet esperar fins a la segona meitat, però aquesta ha sigut un festival golejador. Al minut 63 arribava el primer gol, obra d’Adri Alonso que feia l’1-0. No ha sigut fins als últims 10 minuts que els locals han sentenciat el partit. Primer ‘Toti’ al 85 i després Rafael al temps afegit, posaven el 3-0 definitiu amb el que els del Garraf s’enduien els 3 punts.

Martorell, Santboià, Primera Catalana
Ratxa del Santboià amb 13 punts dels últims 15 possibles/FOTO: Martorell

El Santboià s’apunta a la lliga

El Santboià encadena una ratxa de 13 punts dels últims 15 possibles i ja està a dos punts de les posicions de playoff. La victòria d’aquesta setmana ha arribat al camp del Martorell. Un partit molt dur i així ho demostra l’acta arbitral, en el que s’han mostrat fins a 14 targetes grogues. Ben aviat els visitants es posaven per davant al marcador amb un gol de ‘Juanlu’ al minut 2, i Dani Martínez eixamplava distàncies al 19 fent el 0-2. Abans d’arribar al descans, Xavi Marco escurçava la diferència anotant l’1-2. No va ser fins al temps afegit que Ferran Vega sentenciava el partit posant l’1-3 definitiu amb el que els de Sant Boi s’enganxen a les opcions de promoció.

En l’últim partit de la jornada l’Almacelles s’emportava el derbi de Lleida al camp del Mollerussa. Els dos equips viuen còmodes, per ara, a la mitja taula. El resultat al descans seria de 0-1, gol anotat per Joel Guillén al minut 30. Només 5 minuts després de començar la segona part, Oscar Imaz ampliava l’avantatge fent el 0-2. A falta de mijta hora Jofre Graells retallava distàncies anotant l’1-2. Però a falta de 12 minuts Adri Monfrot sentenciava amb el definitiu 1-3.