L’Ascó aspira a tot amb Ermengol i Virgigol

El club tarragoní ha tornat aquesta temporada a Tercera i ha armat un equip molt competitiu per a un clàssic com Miguel Rubio. Ermengol i Virgili tindran la responsabilitat de fer els gols de l’equip

Ermengol i Virgili, els dos 'homes gol' de l'Ascó // FOTO: Bernat López
Ermengol i Virgili, els dos ‘homes gol’ de l’Ascó // FOTO: Bernat López

L’Ascó va deixar molt bona impressió al Torneig d’Històrics el passat dijous. Els homes de Miguel Rubio van desfer-se del Júpiter sense problemes (0-1) i van empatar a zero contra tot un campió de Segona B com L’Hospitalet. Noms com Edu Vives i Sangrà (Reus), Galceran (Balaguer) o Virgili (Nàstic) han reforçat a un equip que ja comptava amb bons jugadors, com per exemple Ermengol. Els dos darrers esmentats prometen gols i alegries als seus 30 anys i poden fer que l’Ascó arribi a aspirar a quelcom més que la permanència.

Albert Virgili Fort (1983) és l’elegit per a ser la parella de ball d’Ermengol a l’eix de l’atac. “Porto poc temps a l’Ascó i el meu balanç és molt positiu. Coneixia a molts dels seus jugadors i estic molt content perquè l’adaptació ha estat molt fàcil gràcies a companys, cos tècnic i directiva” declara el davanter a Futbolcatalunya.com. Cal recordar Virgili ve de dos bons equips de Segona B com el Llagostera i el Nàstic de Tarragona a un nouvingut a Tercera Divisió com l’Ascó. Per què? “Vaig prendre la decisió d’anar a Ascó perquè el projecte esportiu a llarg plaç era molt interessant”.

L’entrevistat, com altres provinents de Segona B com Edu Vives o Sangrà arriba amb voluntat de sumar i creu que “els que venim de Segona B ens hem d’adaptar a la Tercera. La gent és molt humil i no hi haurà problema”. Bon entrenador, jugadors contrastats i un projecte sòlid per a un Ascó que no oblida d’on ve: “L’objectiu és salvar-nos i quan s’aconsegueixi ja mirarem més amunt”.

Per a ajudar l’Ascó, Virgili haurà de recórrer contínuament els 84 quilòmetres que separen El Catllar – on resideix – del camp. La il·lusió de la nova etapa alleugereix les hores de cotxe i el nostre protagonista no dubta: “El que m’agrada és jugar a futbol i a Ascó tinc les portes obertes per a tornar a fer-ho després de dos anys complicats a Llagostera i Nàstic”.

Virgili: “Amb l’Ermengol ens entenem bé”

Virgili i Ermengol tenen la mateixa edat (30 anys) i comparteixen demarcació. El primer és un dels fitxatges d’aquesta temporada, mentre que el segon ja va formar part de l’equip l’any passat. “L’any passat quan em van trucar no vaig dubtar en venir i vam complir l’objectiu de pujar de categoria” afirma Ermengol Graus. Aquest últim ja coneixia al tècnic, Miguel Rubio, de la seva etapa a Lleida amb 17 anys: “Exigeix al màxim i no et deixa dormir-te”.

En la mateixa línia de les paraules de Virgili, Ermengol recorda que “la majoria dels fitxatges que han vingut els coneixia personalment. Aportaran coses pel grup humà i donaran un salt de qualitat important”. Pel que fa a l’equip, “el nostre nivell el marcaran els resultats a la lliga” i a nivell personal “aquest any vull seguir gaudint del futbol com vinc fent les darreres temporades. Em fa il·lusió tornar a Tercera Divisió i tinc en ment fer el màxim número de gols possibles”.

Com Virgili, Ermengol ha d’agafar el cotxe juntament amb els companys per a poder jugar amb l’Ascó, però en el seu cas des de Lleida. El ‘9’ de l’equip és de Juneda i haurà de recórrer durant aquesta temporada els 76 quilòmetres que separen la seva ciutat de l’estadi.

Virgili i Ermengol tenen altres ocupacions més enllà del futbol. L’ex del Nàstic dirigeix una empresa de màquines de vending des de fa uns anys, mentre que el ‘pitxitxi’ lleidatà ha acabat la carrera de Magisteri en Educació Primària i està buscant feina. “Si algun col·legi vol un bon professor, ja sap” declara amb un somriure.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com