L’Ascó acaba com a campió d’hivern

Només dues victòries en una jornada que s’han vist canvis a la zona de play-off d’ascens. Canvi de líder -ara ho és l’Ascó- i l’Europa torna al play-off després de moltes jornades, en detriment del Masnou, que baixa a la sisena posició

Els de Rubio són líders a Tercera / FOTO: IRIS SOLÀ

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER

Jornada on els visitants han governat. Fins a quatre victòries foranies, quatre empats i només dos equips han estat capaços de fer valer el factor camp a favor: Martinenc i Manlleu, dos equips de la zona baixa. L’Ascó, que superava al Santfeliuenc a Les Grasses a la segona part amb dos gols d‘Asier Eizaguirre (un dels dos un autèntic golàs), es situa nou líder, empatat amb La Pobla de Mafumet, conjunt que s’havia de conformar amb un empat al camp del Figueres. I és que els locals s’avançaven a la mitja hora de partit amb gol en pròpia de Joaquin del Moral. Els de Martin Posse aconseguien l’empat final al 80′ gràcies a l’encert de Gabi López. És l’Ascó el campió d’hivern de la Tercera Divisió, que acaba la primera volta amb els tres primers classificats amb un punt de diferència.

El derbi vallesà entre Terrassa i Rubí ha deixat insatisfet als dos equips. Si el Rubí ha perdut l’opció de situar-se líder, el Terrassa es queda amb el regust de veure com no ha pogut entrar al play-of i situar-se a cinc punts del lideratge de #3div5. Partit sense gols però si emoció, on s’han acabat repartint els punts i es repeteix el mateix resultat que la temporada passada (0-0).

L’Europa ha acabat la primera volta en zona de play-off. Tercera victòria com a visitant consecutiva després de superar al cuer de Tercera, el Vilassar de Mar. L’Europa desbanca al Masnou de la quarta plaça gràcies als gols de Camacho i Poves. Els locals retallaven distàncies gràcies a Mendoza (79′) i els de Dólera havien d’acabar demanant l’hora per sumar els tres punts.

El CD Masnou ha fallat. Derrota a casa davant del Palamós que el deixa fora del descens després d’estar-hi durant 9 jornades seguides. El Palamós, que havia guanyat al Masnou en 2 de les 3 darreres ocasions, ho repetia gràcies als gols de Del Moral i Jaghou a la segona part i escala a la desena posició al sumar tres victòries consecutives. Ja estan a set punts del quart classificat.

El Cerdanyola s’hauria de conformar amb un empat sense gols davant del Gavà. El Cerdanyola, ha desaprofitat l’oportunitat per situar-se a quatre punts del play-off i no ha pogut guanyar a un Gavà, que tot i sumar un nou punt segueix en descens. La nova etapa del Gavà, amb una plantilla pràcticament renovada ha començat amb un punt fora de casa.

L’AE Prat, per la seva banda, feia els deures lluny del seu municipal. Superava al Castelldefels que encadena la segona derrota consecutiva, després d’haver sumat 15 punts seguits. Ruiz obria la llauna al 39′ i Molinos matava el matx quan faltaven 9 minuts pel final del partit. El Prat és vuitè i dels darrers vuit punts només n’ha cedit quatre.

Santi Triguero ha salvat els mobles al seu Vilafranca, que anava perdent 2-0. El CE Sabadell B començava el partit de manera fulminant. Toscano al minut 1 i Domínguez al minut 6, situaven un 2-0 que semblava que deixava el partit sentenciat, però el davanter del Vilafranca, Triguero, empatava a l’inici de la segona part per a repartir els punts.

Manlleu i Martinenc són els únics que han estat capaços de guanyar a casa aquesta darrera jornada de la primera volta. El d’Osona ho feien patint davant de la Montañesa, que segueix sense rutllar a domicili. Els de Diego Morata se situaven 3-0 i semblava que el partit quedés sentenciat, però Masip i Garcia posaven l’emoció al partit. Per contra, el Martinenc, superava al Peralada i els del Guinardó forcen un triple empat a 20 punts. Velillas (77′) i Acosta (82′) superaven a un Peralada que pagaven car les expulsions d’Alforcea i Ignasi.