‘L’aranya negra’ d’Osona, una assegurança enfront del gol

David Aroca iniciarà, quan correspongui, la seva segona temporada sota la porteria del Peralada. En la primera anava camí del ‘Zamora’, però es va quedar igualat amb La Pobla i per sota del Terrassa

EDUARDO BERZOSA @EduardoBerzosa3
David Aroca, Peralada
David Aroca, un luxe sota la portería xampanyera // FOTO: CF Peralada

L’osonenc David Aroca (26) compta els dies perquè comenci la nova temporada. Serà el seu segon curs en un Peralada de la mà d’Albert Carbó i ho farà amb totes les ambicions. Va arribar l’estiu passat a l’equip xampanyer i el seu treball ha estat excepcional per a deixar als seus a només 4 punts de la promoció d’ascens.

La seva història mereix ser repassada encara que sigui molt jove encara. Ho explica en primera persona: “Vaig començar de davanter a Torelló fins als 10 anys però vaig fitxar a Riuprimer, com a porter, sense encaixar un gol en 1 any en tota la temporada; després vaig estar a prova en el FC Barcelona i em va signar el RCD Espanyol on vaig estar 4 anys amb els pericos encara que els dos anys de cadet em van cedir a Badalona. Va ser l’època que vaig aconseguir el campionat d’Espanya amb Catalunya sub16″, comenta.

I va arribar el gran moment perquè “em va trucar el Liverpool per a anar a una prova i anava a signar amb el club anglès però va quedar tot aturat quan van fer fora Rafa Benítez que era l’entrenador del primer equip i mànager de tot el futbol base. Em vaig anar al Reial Saragossa on vaig estar 6 anys i allà vaig debutar en Segona B amb 16 anys, amb un ascens a Segona B amb el filial i convocat en Segona A en partit de Lliga. La meitat de l’última temporada vaig estar cedit a Somozas (2a B)”.

Va ser acabar en terres aragoneses i li esperava “l’Olot però la fitxa no va arribar a temps i vaig estar fins al Gener sense equip. Això va fer que me’n anés a l’AEC Manlleu on vaig estar 2 temporades, 2 temporades més a Figueres i ara, de moment, compleixo la primera a Peralada”.

‘L’aranya negra’ d’Osona, especialista (a més) en temes de Màrqueting, Mitjà social i Edició de fotografia i vídeo, col·labora en una empresa de representació (JGS Management) i on li agradaria acabar en un futur, ja que “és una altra manera de seguir vinculat al futbol”.

David Aroca, Peralada
L’osonenc inicia la seva segona temporada amb l’Albert Carbó // FOTO: CE Peralada

Però per a això queda moltíssim. Ara com ara caldrà tornar a la realitat del dia a dia. “La situació del Covid ha afectat a tothom del futbol i actualment està tot amb molta incertesa. Ens centrarem a treballar per a començar a rendir des del primer partit, corregint errors i potenciant les coses bones de la temporada passada. Tenim l’ambició de seguir tal com vam acabar l’última temporada i lluitar per coses boniques. La meva intenció és la de tornar a Segona B”.

En David lloa “les condicions que tenim a Peralada” perquè “no estan així en la majoria de clubs de Tercera Divisió, és tot molt professional i continua havent-hi la dinàmica d’equip de Segona B. Alhora és un club de poble petit molt pròxim”. Això significa “un plus afegit que sempre fa que el jugador pugui rendir al seu màxim nivell i només hagi de preocupar-se per jugar bé. Serà una temporada atípica per a tots i auguro un bon any per al Peralada”.