L’apassionant repte de la Liga Nacional Juvenil

Així ho assumeix el tècnic del Cambrils Unió, Raúl Salguero. Prenguin nota perquè sap el que diu i per què ho diu. (OPINIÓ)

RAÚL SALGUERO/CAMBRILS UNIÓ
Juvenil Cambrils Unió / FOTO. RAÚL SALGUERO
Juvenil Cambrils Unió / FOTO. RAÚL SALGUERO

Aquest cap de semana arrenca la temporada a la Lliga Nacional Juvenil. No cal dir que per al nostre club es tractarà d’un any històric, igual que va ser-ho l’anterior.

A nivell personal, també será tot un repte ja que després d’intentar-ho durant les dues últimes temporades amb el Juvenil B del Nàstic de Tarragona, aquest ascens va arribar amb el Cambrils. Preveig una lliga duríssima on qualsevol punt que aconseguim tindrà un valor moltalt.

Coneixent els equips, seguint les seves altes i baixes i les seves respectives pretemporades, crec que la part de dalt estarà encapçalada per Barça, Espanyol, Cornellà i Damm. Pel que fa a les places d’ascens, Badalona, Mercantil i Jàbac intentaran recuperar la categoría perduda, objectiu gens fácil. Am bells crec que lluitaran equips com Unificació Bellvitge i Prat (últimes temporades els avalen), Europa (plantilla molt competitiva), Mollet (bones incorporaciones) i Reus.

Per plantilla, rendiment d’últimes temporades o per infraestuctura dels seus clubs, han de ser equips per aspirar a la máxima categoría Juvenil. No m’atreveixo a posar-lo en aquest grup, però dels nouvinguts, el que pot donar un millor rendiment crec que pot ser el Sabadell. És un club que últimament està creixent molt a nivell de futbol base i a més té un gran entrenador. La resta lluitarem i molt per aconseguir romandre una temporada més en aquesta categoría. Per a nosaltres sería un premi extraordinari.

Evidentment, fer aquests pronòstic sabans de començar la lliga no és gens fácil. Passades les primeres 5-6 jornades es podrá fer una valoració molt més real. Ja sabem que les pretemporades moltes vegades són enganyoses i el que realment compta és la competició.

Per últim, i parlant únicament de nosaltres, el repte és clar: aconseguir la permanència. Sabem que no será gens fàcil, però tinc la fortuna de comptar amb un cos tècnic implicadíssim i una plantilla molt treballadora. A la provincia tenim 2 “rivals” potents a l’hora d’incorporar jugadors (Nàstic i Reus) però estem molt contents amb els nostres jugadors. Volem deixar Cambrils en el lloc més alt possible.

Una salutació a tots els companys i molta sort!!

RAÚL SALGUERO TÈCNIC CAMBRILS UNIÓ