L’any comença amb una lluita aferrissada per la quarta plaça

Amb l’any nou, arriba la represa de la competició a Tercera Divisió i ho fa deixant clar el domini de l’AE Prat en les primeres 19 jornades de lliga, sumant 42 punts i només encaixant -fins al moment- una sola derrota. Aquesta jornada, on s’han vist un total de 27 gols, obre el teló del 2016 futbolísticament parlant

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Gran triomf i remuntada del CE Europa/ FOTO: ÀNGEL GARRETA-CE EUROPA

Prat, Sabadell B i Montañesa no afluixen el ritme tot i l’aturada de competició per festes nadalenques i compleixen per seguir en les tres primeres posicions, mentre que Gavà i Granollers no poden començar l’any guanyant. Aferrissada lluita per la quarta posició entre sis equips que es troben a dos punts de distància, i a més, Europa ja treu el cap per darrera.

El conjunt de Pedro Dólera s’ha hagut de treballar els tres punts a l’Olímpic de Terrassa (1-2). Un gol de Sascha, al tram final del partit (5′) desfeia les taules (1-1) per decantar la balança pel conjunt visxitant i es confirmen com al campió d’hivern de Tercera Divisió. Igual que l’AE Prat, el Sabadell B també aconseguia una victòria a domicili i pel mateix resultat (1-2), però els arlequinats davant del Masnou, penúltim classificat amb 17 punts. Toscano (Masnou) es marcava en pròpia en els primers compassos del partit, però Matamala aconseguia empatar poc abans del descans. Seria al minut 84 quan Antonio Martin superaria a Leva per donar els tres punts al Sabadell B que es reafirma a la segona posició.

La Montañesa confirma el seu bon moment amb una nova victòria, tres en els últims quatre partits de lliga. La victòria, 0-2 a Figueres, els deixa tercers, amb tres punts de marge respecte a un Gavà que no passava de l’empat contra el Sant Andreu, en l’únic partit sense gols de la jornada de Tercera Divisió. La Monta, aconseguia la seva desena victòria de la temporada gràcies als gols de Martínez (35′) i Velillas (85′).

Només dues victòries locals

Vilafranca i Santfeliuenc han estat els únics dos equips -que jugaven a casa- que han ofert una victòria en la nova entrada d’any a les seves aficions. Els del Penedès, aconseguien una victòria per la mínima (1-0) davant del Cerdanyola del Vallès amb el gol de Gutierrez passada la mitja hora de partit. La victòria del Vilafranca, els deixa setens, a només un punt del play-off.

Per contra, el Santfeliuenc tancava la jornada, superant al Peralada per un clar 3-0, en un duel directe per la zona baixa, però que no permet als d’Andrés Gonzàlez deixar la zona de descens. Quiles obria la llauna, però cal mencionar els dos gols posteriors, de Sarmiento després de robar la pilota al porter i, d’Adrian Ruiz, en un xut des de la llarga distància. La derrota del Peralada els deixa cuers en solitari

Lluita per la quarta plaça

El Manlleu dicta sentència a La Verneda/ FOTO: AEC MANLLEU

Gavà, Granollers, Manlleu, Vilafranca, Júpiter i Terrassa, estan distanciats per només dos punts. Si Gavà empatava aquesta jornada, Vilafranca guanyava i Terrassa perdia, Manlleu també sumava els 3 punts mentre que el Júpiter i Granollers queien com a locals.
El Granollers deixava escapar un 2-0 a favor seu al minut 33 de partit, i gràcies a una segona part de fe i coratge de l’Europa, aconseguien capgirar el marcador, amb dos gols en els darrers 10 minuts de partit. Amb aquesta victòria, l’Europa aconsegueix puntuar per quarta setmana consecutiva. Derrota també del Júpiter, aquesta sent la més clara de la jornada. El Manlleu s’imposava amb molta claredat (0-4) i els autors dels gols han estat Conde, Molist, Uroz i Roura.

Aquesta jornada s’han vist tres empats. A part del Gavà-Sant Andreu (0-0), també han empatat Ascó i Morell, i Palamós i Rubí. Andreu Guiu, darrera incorporació de l’Ascó, marcava l’1-0 només arrencar el partit, però Saddik, abans del minut 20 aconseguia situar l’igualada al marcador. Socias, sobre la mitja hora, tornava a avançar als ebrencs, però un gol de David Sangrà, al temps afegit, salvava un punt pel Morell que acaba la jornada fora del descens.

L’altre empat de la jornada l’ha signat Palamós i Rubí, també un partit per allunyar-se de la zona de descens. Els dos gols arribarien a la segona part. Estrada avançava als de Julià Garcia, mentre que el Palamós empataria quan faltaven 15 minuts pel final del matx.