Els andorrans guanyen a les Borges i es fan amb el liderat després de l’ensopegada del Viladecans. Per la part de sota, pas de gegant en el camí cap a la salvació de Gavà, Vista Alegre i Sant Ildefons

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
A dues jornades del final, l'Andorra es fa amb el liderat // FOTO: @FCA_oficial
A dues jornades del final, l’Andorra es fa amb el liderat // FOTO: @FCA_oficial

Sis punts, dues jornades. Això és el que queda per finalitzar una de les temporades més igualades en el grup 2 de Primera Catalana, Res està decidit, més per dalt que per sota, i els conjunts cremen les seves últimes esperances d’assolir els objectius plantejats allà pel mes de setembre. Un que cada vegada té més a prop aquest objectiu és l’Andorra.

Aquesta jornada els andorrans van viatjar fins a Les Borges Blanques per sumar un triomf que li permetés fer-se amb el liderat després de l’ensopegada del Viladecans. No va ser una victòria fàcil pels homes de Gabri que es van veure obligats a remuntar el gol inicial de Torné al minut 4. Nou minuts més tard, Tacón va aprofitar un desajust defensiu dels borgencs per empatar el matx. Amb l’1 a 1 es va arribar al descans. A la represa, els de Cazorla van gaudir d’ocasions per fer el 2-1 encara que van ser els tricolors els que van capgirar el marcador amb un gol de Forgas al minut 53. Al temps afegit i amb un menys per l’expulsió de Pelegrí amb doble groga, els locals van encaixar el tercer obra de Kiki.

RESULTATS  i  CLASSIFICACIÓ JORNADA 32

Mentre que l’Andorra feia la feina, el Viladecans queia unes hores abans en el derbi del Baix Llobregat que el va enfrontar a un Gavà que, gràcies a aquest triomf té la permanència a tocar. El Viladecans es va desplaçar fins a La Bòbila amb l’única missió de guanyar i continuar liderant el grup 2. Una missió que es va esvair per ‘culpa’ del gran encontre signat pel porter gavanenc Albert, el qual es va convertir en l’heroi del matx. Els de Paje van gaudir d’infinites ocasions per golejar però, unes vegades la mala punteria i unes altres les intervencions del porter ho van impedir. Els qui no van fallar van ser els davanters blaugrana. Adri Ruiz al 42, Quiles al 50 i Joan Vázquez al 68 van segellar un 3-0 que val or. Tot el contrari que els viladecanencs que amb aquesta derrota surten de la zona d’ascens.

El Manresa recupera la segona posició // FOTO: Facebook CEM Manresa

Una zona d’ascens a la qual va tornar el Manresa després de la seva victòria a casa d’una Rapitenca que va confirmar el seu descens a Segona Catalana el cap de setmana passat. Els homes d’Andreu Peralta van saber gestionar molt bé la pressió d’estar dalt i no van fallar. Dos gols, un a cada meitat van ser suficients per fer-se amb tres punts que poden ser decisius a final de temporada i que, ara per ara, els permet dependre d’ells mateixos per finalitzar a la segona posició. Noah al minut 17 va obrir el camí del triomf mentre que David Sánchez al minut 68 va rematar a uns ebrencs amb res en joc. Jornada rodona pels blancs i vermells que tornen a dependre d’ells mateixos per aconseguir la segona posició.

Pas de gegant

Com hem vist abans el Gavà va donar un pas de gegant en el camí de la salvació però no va ser l’únic. Júpiter, Vista Alegre i Sant Ildefons també poden respirar una mica més tranquils.

Comencem pel Júpiter, qui amb el triomf d’aquesta jornada va certificar la seva permanència. Aquest cap de setmana es van desplaçar fins al Joan Capdevila amb la intenció de vèncer i acariciar la salvació. Davant un Tàrrega amb els deures fets, tanmateix amb ganes de fer gaudir a la seva parròquia. Malauradament, aquest no va ser el dia pels targarins que van protagonitzar, potser el pitjor partit de la temporada a casa. Els visitants van tenir suficient amb el solitari gol de Ruy Gama al 43 per guanyar.

Un punt per sota dels barcelonins i amb, pràcticament la salvació a tocar trobem a un Vista Alegre que va sumar tres punts, molt patits, a casa davant un EFAC que ha anat de més a menys aquesta temporada, Els locals necessitaven el triomf per apropar-se a la salvació matemàtica i no van desaprofitar l’ocasió, tot i que el matí no va començar de la millor manera. Els almacellencs no van tardar gaire, concretament 2 minuts en posar-se per endavant al marcador gràcies al gol de Simó. Un gol que no va fer desesperar als homes d’Eloy Martínez que van saber reaccionar. Faura al minut 27 i Adri López al 66 van capgirar el resultat i van permetre que els punts es quedessin a Can Vinader.

El Sani continua somiant amb la salvació després del triomf d'aquesta jornada // FOTO: @uesantildefons
El Sani continua somiant amb la salvació després del triomf d’aquesta jornada // FOTO: @uesantildefons

Tampoc va fallar un dels altres equips immersos en la lluita per la permanència, el Sant Ildefons. Els de Cornellà van viatjar fins a Lleida per jugar un duel directe amb el filial blau i on el que perdés podia veure molt minvades les seves opcions de salvació. Uns visitants inspirats no van donar gaires opcions als locals com reflexa l’1 a 5 final.

Quan els espectadors encara no s’havien assegut, Casares va obrir el marcador pels cornellanencs al minut 2. Els lleidatans van sobreposar-se i van empatar al minut 9. Pozzo abans del descans va fer l’1 a 2. A la represa, un doblet de Younes als minuts 54 i 79 i un altre gol de Cristian Mulero al darrer minut van completar la golejada.

Descens matemàtic

Molt pitjor li van anar les coses al Cambrils Unió en la seva visita a Balaguer. Els cambrilencs estaven obligats a sumar els tres punts si volien continuar tenint la més mínima esperança de seguir lluitant per la salvació i més, després del triomf del Sani. Aquesta esperança es va començar a diluir al minut 30 quan Gabernet va perforar, per primera vegada, la porteria visitant.

No obstant això, els homes d’Ahufinger no van abaixar els braços i Alejandro Fernández al minut 34 va retornar la il·lusió als cambrilencs amb el gol de l’empat. Un empat que va desfer el local Egea al minut 81 i que enviava als tarragonins a Segona Catalana.

Gran temporada

L'Igualada consolida la quarta plaça a l'espera d'una ensopegada dels tres de davant // FOTO: Facebbok CF Igualada
L’Igualada consolida la quarta plaça a l’espera d’una ensopegada dels tres de dalt // FOTO: Facebbok CF Igualada

Tot el contrari que al Cambrils li va passar a un Igualada que va aconseguir una important victòria a Les Comes que li permet consolidar-se a la quarta plaça esperant una ensopegada dels tres de davant per somiar amb l’ascens. Fins a l’estadi igualadí va arribar el Vilanova, un dels altres conjunts que millor futbol practica. Amb aquest panorama, els aficionats van presenciar un gran encontre, igualat i amb ocasions.

Els visitants es van poder avançar al minut 12 però Alfonso va aturar la pena màxima favorable als del Garraf. Deu minuts més tard, Baraldés de cap va anotar el primer de la tarda. A la segona part, l’expulsió del vilanoví Sugranyes al 53 va canviar la tònica del matx. Els blaus es van fer amb el control i Llobet al 57 va fer pujar el definitiu 2 a 0.

Triomf, també, per a un Mollerussa que allarga la mala dinàmica en la qual es troba immersa la Montañesa. Al Municipal, els de Dani Andreu van acabar pagant i, molt car, la seva falta d’encert de cara a barraca i van sumar el seu sisè partit sense conèixer la victòria. En una primera meitat on els barcelonins van tenir suficients ocasions per marxar als vestidors amb un resultat més que ampli, el 0-0 no es va moure. Als segons 45 minuts, el guió de la primera part es va mantenir sense variacions fins al minut 79 quan Álvaro Sarriegui va marcar un golàs fent pujar l’1 a 0 al lluminós. Un gol que va deixar KO als visitants que es van veure incapaços d’igualar el marcador.