L’Alpicat s’oblida de guanyar

L’Alpicat segueix sense guanyar aquest 2018 en una jornada on el Vila-seca és el gran beneficiat per sota i el líder no falla en un grup 2 de Primera Catalana cada cop més igualat

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'Alpicat suma la seva vuitena derrota seguida i cau en descens directe // FOTO: Twitter Futbol Alpicat
L’Alpicat suma la seva vuitena derrota seguida i cau en descens directe // FOTO: TWITTER ALPICAT

La darrera jornada abans de l’aturada de Setmana Santa ha deixat poques sorpreses. La majoria dels equips de dalt han aconseguit fer-se amb la victòria i continuar lluitant per l’ascens, tot el contrari que els conjunts de la zona baixa. RESULTATS CLASSIFICACIÓ JORNADA 26

Un dels més perjudicats ha estat l’Alpicat que en el derbi lleidatà contra el Balaguer va sumar la seva vuitena derrota consecutiva i cau en descens directe. Al Municipal de Balaguer, els locals van sortir millor, dominant el joc, creant ocasions i posant en seriosos problemes a Crisos que va salvar al seu equip, encara que no va poder fer res en el gol de Putxi al minut 28. A poc a poc, els visitants van anar estirant línies però sense gaudir d’ocasions clares de gol. Amb l’1-0 es va arribar al descans. A la represa, l’expulsió de l’alpicatí Agus amb vermella directa al minut 68 va trencar definitivament el partit, el qual va quedar sentenciat al minut 71 amb el gol d’Adri Fernández.

Si l’Alpicat ha estat el perjudicat de la jornada, sense cap mena de dubte, el més beneficiat ha sigut el Vila-seca que ha sortit d’aquesta zona de descens directe gràcies al seu triomf in-extremis davant la Unificació Bellvitge al Municipal. En una primera meitat molt igualada, amb molt joc al mig del camp i sense gaires aproximacions a les àrees, els visitants van desaprofitar les escasses ocasions de perill de què van gaudir i al final ho van acabar pagant molt car. Durant la segona meitat, es va veure un equip local més incisiu, impedint la sortida de la pilota del seu rival i creant més perill. En uns darrers minuts on qualsevol dels dos s’hagués pogut emportar els tres punts, l’expulsió del barceloní Álvaro, al temps afegit en veure la vermella directa, va decantar el signe de l’encontre, ja que en la següent jugada va arribar el gol dels tarragonins. Arnau va aprofitar el refús del pal per enviar la pilota al fons de la xarxa. Dura derrota pels de Morales que veuen com s’allunya la permanència.

Tampoc va poder sumar els tres punts un Valls que no va passar de l’empat a 1 a casa contra les Borges Blanques. Tot i que els primers minuts van ser de domini visitant, van ser els vallencs els primers a colpejar. Cesc amb una gran vaselina va superar al porter lleidatà col·locant l’1-0 al marcador. En el segon temps, el guió va seguir sent el mateix, unes Borges dominadora encara que sense generar gaire perill, fins que al minut 68 Recasens, de cap, va establir la igualada al marcador. En l’últim minut, els de Les Garrigues van fallar un 1 contra 1 que hagués significat el triomf.

El Martinenc presenta candidatura

No gaire lluny d’allí, a Tortosa, es va presenciar el duel, a priori, més desigual de la jornada entre el cuer Tortosa i el líder San Cristóbal. Aquesta desigualtat al final es va traslladar al terreny de joc on els egarencs no van tenir compassió dels locals. Ni l’expulsió del visitant Hassen al minut 13 per doble amonestació va frenar als de Ballabriga. Aitor García al 23, Domingo al 41, de nou Aitor García al 71 i Ruy Gama al 81 van ser els artífexs de la golejada. El gol de l’honor tortosí el va marcar Ilyasse al 93. Dos minuts abans, el porter Adri havia aturat un penal als ebrencs. A l’espera de la resolució del Comitè per possible alineació indeguda del Martinenc, els de Vera continuen al fanalet vermell de la taula.

Mentre que els parroquians continuen ferms al liderat, el seu més immediat perseguidor, el Viladecans, va tornar a ensopegar, aquesta vegada a La Devesa davant una gran Rapitenca. Els visitants van veure com la tarda se’ls complicava al minut 12 quan Ricki va veure la vermella directa per unes mans a l’àrea petita i l’àrbitre indicava els onze metres. Els locals no van fallar i Joan Sabaté va materialitzar la pena màxima fent pujar el primer del seu equip. El marcador no es tornaria a moure fins al minut 53 gràcies a un gol d’Aleix que significava el 2-0. Els de Paje no van abaixar els braços i van continuar lluitant. Lluita que es veuria recompensada amb el gol de Ferri al 88 i que posava emoció al final de l’encontre. Tanmateix, a la següent jugada, en una contra dels rapitencs, Ferran Buera va acabar amb les il·lusions dels viladecanencs. El darrer gol va ser obra, de nou, de Ferri que va marcar el definitiu 3-2. Derrota que fa perdre la segona posició als del Baix Llobregat.

Els diables vermells presenten candidatura a l'ascens // FOTO: Twitter FC Martinenc
Els diables vermells presenten candidatura a l’ascens // FOTO: Twitter FC Martinenc

Una plaça de promoció d’ascens que ara ostenta el Martinenc qui va guanyar amb certa comoditat al Lleida Esportiu B a domicili. En un partit dominat des del principi pels diables vermells, el filial blau no va tenir gaires opcions de ficar-se dins el matx i quan ho va fer, ja va ser massa tard. Els gols de Miki Poveda al minut 7 en aprofitar el refús del pal i de Javi Sánchez, qui va marcar el seu primer gol amb el conjunt barceloní, al minut 54 van ser suficients per emportar-se els tres punts del Gardeny.

Tranquil·litat

A uns quants punts de la zona privilegiada trobem a Igualada i Sants que van protagonitzar el partit més atractiu de la jornada. A Les Comes es va viure un encontre igualat, intens i amb unes defenses molt sòlides. A la primera meitat, Fran va obrir la llauna pels igualadins al minut 14 en aprofitar una passada en profunditat d’Èric. En els segons 45 minuts, el joc es va endurir i les disputes al mig del camp van impedir als blaus jugar la pilota. En uns darrers minuts de bogeria, Alberto al 71 va igualar el marcador amb un llançament magistral de falta però Martí Just, dos minuts més tard, va tornar a posar per endavant als locals. Les taules definitives les va establir, de nou, Alberto al minut 78 de penal. Un punt que deixa a tocar la permanència pels homes de Mestre.

Duel dels bessons Pulido al Municipal de Sant Ildefons // FOTO: Twitter UD Vista Alegre
Duel dels bessons Pulido al Municipal de Sant Ildefons // FOTO: TWITTER VISTA ALEGRE

Per tancar l’anàlisi de la jornada, ens desplacem fins a Cornellà on el Vista Alegre va sumar un triomf importantíssim enfront del Sant Ildefons que l’allunya del descens. Els visitants es van veure obligats a remuntar el gol inicial d’Adri García al minut 8 després d’una centrada d’Iván. L’alegria no va durar gaire pels de Gómez, ja que al minut 15, Víctor va empatar el matx. L’empat va adormir els dos conjunts, els quals es van quedar sense pólvora. Amb el pas del temps, els de Castelldefels es van intensificar el seu joc i, fruit d’això, van donar la volta al marcador amb el gol de Peralta al minut 32. Tot i que quedava tota la segona meitat per endavant i que els locals apretaven, el lluminós ja no es va moure.

El partit ajornat, pel compromís internacional de la selecció andorrana, entre l’Andorra i l’EFAC es jugarà el pròxim dia 1 de maig a les 12 del migdia.