L’Alpicat deixa orfe d’invictes la Primera Catalana

El grup 2 de Primera Catalana es queda sense equips invictes després de la derrota de l’Alpicat en una jornada on, a més, el Martinenc és més líder i Valls i Unificació Bellvitge segueixen sense guanyar

CAROLA UGRINOVIC @CarolaUgri
L'Alpicat es va deixar la seva condició d'invicte al camp del San Cristóbal // FOTO: FutbolAlpicat
L’Alpicat es va deixar la seva condició d’invicte al camp del San Cristóbal // FOTO: FutbolAlpicat

Onzena jornada que començava amb la notícia de la destitució, el passat divendres, de Germán Inglés, fins ara entrenador de la Rapitenca. Aquest mateix diumenge, el club ebrenc anunciava el nom del seu substitut: un clàssic de la zona, com és Isaac Fernández.

Pel que fa a la jornada pròpiament dita, destaquen les victòries del líder i de, gairebé, tots els seus perseguidors i, sobretot, la derrota de l’Alpicat que posa fi a la seva condició d’únic equip invicte de la categoria.

Els alpicatins van viatjar fins a Terrassa per veure’s les cares amb un San Cristóbal a la recerca de la seva quarta victòria consecutiva. Els locals van sortir forts i al minut 5 ja van disposar de la seva primera ocasió que Crisos va enviar a córner. A continuació, Kevin no va fallar engaltant un xut que es va colar a la porteria. Els egarencs van marcar el segon poc abans de la mitja hora gràcies al gol d’Aitor. Amb el 2-0 es va arribar al descans.

A la represa, el Centre Parroquial va fer patir de valent al seu rival. Eduard al minut 56 va sentenciar el matx fent el tercer. Els lleidatans ho van intentar però el partit ja estava dat i beneït. Mentre que els de Mena sumen la seva primera derrota, els de Ballabriga segueixen segons a l’estela del líder.

Cop d’autoritat

El líder Martinenc va demostrar la seva condició contra l'Andorra // FOTO: Dani Falcón
El líder Martinenc va demostrar la seva condició contra l’Andorra // FOTO: Dani Falcón

Un líder que va tornar a guanyar i golejar després de dos empats seguits. Aquesta vegada la víctima va ser un Andorra que va arribar al Guinardó en precàries condicions a causa del virus FIFA, els jugadors tocats i els sancionats. En una primera part marcada per la igualtat, Alabau va marcar un autèntic golàs des de 35 metres que va desequilibrar el matx. Els andorrans no van perdre la cara a l’encontre, no obstant això, l’expulsió de Font per doble amonestació al minut 37 va deixar molt tocat al conjunt del Principat.

Als segons 45 minuts, el Martinenc no va tenir compassió. De nou Alabau, ara des del mig del camp al minut 52 i Roland al minut 66 van tancar la golejada. La mala sort es va acarnissar amb els tricolors amb les lesions d’Aláez i Betriu. Un nou contratemps per Marc Castellsagué.

Aguantant el ritme del líder

Si el líder no afluixa, tampoc ho fan la majoria dels seus immediats perseguidors. Viladecans, Sants i Borges Blanques continuen sumant per no perdre de vista al Martinenc.

El Viladecans, tot i el 2-0, va patir més de l’esperat davant d’un Valls que continua sense conèixer la victòria. Els espectadors que es van desplaçar fins al Municipal van presenciar com els seus van sortir a per totes, intentant tenir la pilota i moure-la, mentre que els visitants no arribaven amb gaire perill. Mario Cantí al minut 28 va obrir la llauna després d’una errada defensiva. Un gol polèmic, ja que els jugadors vallencs van reclamar que no havia entrat. El gol va canviar el matx. Els locals van passar a defensar el resultat. Per la seva banda, els de l’Alt Camp van començar a buscar amb més intensitat l’empat.

Bon resultat del Viladecans de Raúl Paje contra el Valls de Pallarés // FOTO: El Travesser

Mateix guió a la segona meitat. Els de Pallarés van seguir intentant-ho però sense gaire sort i van veure com els anul·laven un gol al minut 73. Amb el seu rival avocat a l’atac, els barcelonins van aprofitar els espais i una jugada per banda la va rematar Roger al minut 83 per sentenciar el partit. Un encontre molt seriós dels tarragonins que no va tenir la recompensa dels 3 primers punts.

Uns punts que si es va emportar el Sants gràcies al seu triomf per la mínima davant el Sant Ildefons. Els barcelonins van quallar un molt bon encontre a L’Energia, dominant i mostrant-se molt incisius durant els 90 minuts. El gol del triomf el va fer Chicho al minut 5. Tot i que els locals van gaudir d’ocasions clares per ampliar el marcador com la de Gala al 35 o el remat de Guillermo al 87, el resultat ja no es va moure. L’entrenador local, Tito Lossio, va haver d’abandonar la banqueta en veure la vermella directa.

Dos punts per sota de Viladecans i Sants trobem a unes Borges Blanques que es va apuntar la seva segona victòria consecutiva en vèncer per 3-1 al Vista Alegre. Dos gols d’Aitor Serrano, un al minut 17 i l’altre al 68, decantaven l’encontre cap al costat lleidatà. Tanmateix, Peralta va retallar diferències, posant l’ai al cor a la parròquia local. La tranquil·litat va tornar amb el gol de Torné al minut 83 que va donar els tres punts als de Roca. Cal destacar el debut del porter visitant Gallardo.

Domini local, victòria visitant

Alegria al vestidor del Borges Blanques després de guanyar el Vista Alegre // FOTO: FC Borges Blanques

Triomfs, però per allunyar-se de la zona perillosa, van aconseguir Rapitenca i Balaguer. Dos partits i dues victòries a domicili.

Els primers van guanyar a Almacelles en un partit protagonitzat pel vent i on la sort no va estar, precisament, de part dels locals. L’EFAC va veure com Ciru es va lesionar a l’escalfament i el seu substitut, Hortal ho feia a la mitja part. No serien els únics, el porter Jordi Chiné va haver de deixar el seu lloc a Pau Mora (debutava aquesta temporada) també per lesió.

Pel que fa al matx, els visitants va saber aguantar el domini i les embranzides lleidatanes, colpejant en el moment oportú. Sergi José al minut 49 va marcar el 0-1 que seria definitiu. El gol no va fer defallir als almacellencs que van continuar assetjant la porteria ebrenca, encara que sense fortuna. Un triomf que col·loca a la Rapitenca a la part mitja de la taula, a l’espera que Isaac Fernández comenci a treballar.

Mateix resultat es va produir entre l’ Igualada i el Balaguer. El partit es va disputar a Les Comes donat que les obres que s’estan portant a terme al Municipal de la capital de La Noguera encara no han finalitzat.

Un solitari gol d’Adri (va abandonar el terreny de joc després de veure la segona groga al 90) just abans d’arribar al descans va donar la victòria als visitants en un encontre on l’àrbitre va ser decisiu i no va deixar gens contents als igualadins, els quals van reclamar, entre d’altres, un clar penal en aturar un jugador rival la pilota sota la línia de gol. Els de Dani Gimeno, qui va ser expulsat amb vermella directa al minut 53, van dominar el partit, tanmateix no va ser suficient.

Els balaguerins van aprofitar les seves opcions per sumar tres punts que els fan pujar fins a la novena plaça.

Derbi d’urgències

Si aquest cap de setmana hi havia un duel directe, aquest va ser el derbi tarragoní entre Vila-seca i Tortosa. Dos conjunts amb molts problemes, separats per un sol punt i enfonsats a la zona de descens. Un partit vital per a tots dos i on sumar els tres punts era una necessitat.

Sembla que, el recentment arribat a la banqueta tortosina, Nacho Pérez ha portat aires nous i, almenys, ha pogut frenar la sangria de gols que afectava el conjunt ebrenc.

L’encontre va finalitzar amb empat a 1. Els dos gols van tenir lloc a la primera meitat. Daniel va avançar als visitants al minut 15. Valerio al 36 va igualar el partit pels d’Edu Franco.

En el matx que va obrir la jornada, Unificació Bellvitge i Lleida Esportiu B es van enfrontar a la Feixa Llarga. Tots dos van protagonitzar un partidàs, intens i on la Uni va estar a punt de sumar la seva primera victòria de la temporada. Va ser un partit molt igualat durant els 90 minuts. La primera ocasió va ser pels lleidatans al minut 12 quan Peco va fallar una pena màxima.

A la segona meitat, el guió va ser el mateix amb intensitat i ocasions per part dels dos. Mesu al minut 60 va caçar un rebot a l’àrea per posar per davant als barcelonins. El gol no va desmotivar al filial que ho va intentar, sobretot per bandes on trobaven espais. I així, van arribar els gols. Dues rematades de cap, una d’Enric Bosch al 75 i l’altra de Soldevila al 83 en anticipar-se a la defensa van capgirar el marcador.