La versió “pobra” de la UE Cornellà

El qualificatiu correspon al seu entrenador Gonzalo Riutort, home sempre encertat en les seves impressions que compleix el seu segon cicle al capdavant d’una UE Cornellà cuera. Si faltés alguna cosa, aquest diumenge torna Jordi Roger, un ‘amic’

Gonzalo Riutort compleix la seva segona temporada com a tècnic verd // FOTO uEC
Gonzalo Riutort compleix la seva segona temporada com a tècnic verd // FOTO UEC

@ManuelSeguraM

“La versió de l’equip (UE Cornellà) ha estat molt pobra i això no pot passar. A partir de demà toca recapacitar i aixecar-se per a afrontar el pròxim partit a casa”. La frase correspon a l’entrenador verd Gonzalo Riutort després de caure a la Nova Creu Alta, per tercera vegada aquesta Lliga 2022-2023. Amb només 1 gol a favor per 6 en contra, els verds figuren com a cuers solitaris d’un Grup II difícil i molt igualat amb 3 jornades disputades.

Aquests tres KO no haurien d’encendre cap alarma, ja que aquesta història només acaba de començar, però la preocupació existeix; i a més, és lògic, davant un equip que aquest pròxim diumenge espera a l’At Balears (12 hores, RCD Stadium).

CORNELLÀ I JORDI ROGER

És a dir, tocarà jugar enfront de Jordi Roger, molt més que un tècnic per a una entitat que tant li deu i a l’inrevés. Els insulars aterraran amb 3 empats en els seus 3 partits jugats, 2 a casa i 1 a domicili. Nova prova de foc per a una UEC que encara ha d’adaptar-se a la seva casa nova i que no pot caure en la desesperança.

FALTEN EXPLICACIONS

Una altra cosa ben diferent són les explicacions que l’entitat del Baix Llobregat ha ofert als seus socis-abonats (sobre 2.000 segons el club) sobre la seva presència al gran estadi perico. Ningú, ni per part del club ni per l’Ajuntament de Cornellà, ha comentat públicament les condicions d’aquesta presència del primer equip en aquest escenari. Curiós resulta que els blanc-i-blaus mantinguin a la seva filial a la Ciutat Esportiva Dani Jarque mentre s’obren les portes del veí.


Campanya d'abonats 2022-2023 per a la UE Cornellà // FOTO: UEC

Campanya d’abonats 2022-2023 per a la UE Cornellà // FOTO: UEC

A ningú escapa que són raons polítiques les que han decidit aquest dictatorial i capritxós pas de la RFEF amb una Primera Federació que compleix el seu segon any i camina en la ruïna. No obstant això, ni sobren no sobrarien les explicacions oportunes per part d’uns o d’altres: paga la UEC al RCD Espanyol? N’hi ha un pacte de bona amistat? Hisenda no diu ni dirà res?

El que sí que saben els socis-abonats verds són els preus que van sortir a la llum el passat 16 d’agost i on es contemplen 25 euros per a abonats de 0 a 25 anys. Una pregunta: tot el futbol base ha de pagar aquesta quantitat a part de la seva quota corresponent? Que ningú oblidi que parlem d’una SAD, val la pena tenir-ho en compte a l’hora d’opinar.