La UE Figueres s’uneix a la festa de la promoció d’ascens

Prat, Figueres, Vilafranca o Terrassa. Un dels quatre equips seria l’únic que acabaria dins del play-off. El 2-2 contra el Castelldefels els deixava fora del play-off, però també sentenciava als visitants. I és que l’empat era el pitjor resultat. La UE Castelldefels s’acomiada de la categoria, en acabar la lliga regular en divuitena posició

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Els jugadors d'Edu Vílchez jugaran la promoció d'ascens / FOTO: uefigueres.cat
Els jugadors d’Edu Vílchez jugaran la promoció d’ascens / FOTO: uefigueres.cat

El Vilafranca, va sentenciar aviat el seu partit. Amb el 2-0 davant d’un Sabadell B que no es jugava res, l’únic que podia fer era esperar. A la segona part, les notícies eren bones, ja que se situava quart classificat momentàniament, però al tram final del partit veia com se li escapava aquesta plaça, i es quedava a les portes del play-off.

El Terrassa també va estar durant alguns minuts en zona de play-off. El seu partit contra el Rubí el va encarar aviat, fins a situar-se 0-3, però a la segona part, el Rubí va retallar fins al 2-3. El Terrassa, també es quedava molt a prop d’entrar al play-off, però al final se li escapava, tot i fer els deures.

El gran vencedor de la jornada ha estat la Unió Esportiva Figueres. Els empordanesos queden quarts classificats. En tota la temporada, el Figueres només havia estat una jornada en play-off, però la temporada dura 38 partits i la victòria al camp de la Pobla de Mafumet per 1-2 els situa en play-off, en aprofitar l’empat del Prat. I és que un empat a quatre equips, el Figueres n’era el beneficiat, i li ha sortit a la perfecció la jugada.

La UE Castelldefels torna a la Primera Catalana / FOTO: ÀLEX GALALRDO

El descens: Castelldefels

El Castelldefels és el tercer equip que perd la categoria i acompanyarà a Vilassar de Mar i Martinenc a Primera Catalana. El seu empat al camp del Prat no li ha servit de res i diu adéu a la Tercera Divisió.

El Manlleu acaba la temporada en dissetena posició. La seva victòria a Nou Barris davant de la Montañesa (1-2) no li ha servit per a les victòries dels seus rivals directes. Això provoca que estigui pendent dels descensos i ascensos de Segona B i Tercera Divisió per saber si mantindrà la categoria. Amb la mateixa situació es troba el Santfeliuenc. Setzè, ha d’estar molt atent al Cornellà. Un descens a Tercera faria que els de Sant Feliu se’ls compliqués la salvació, sempre esperant els ascensos dels equips de Tercera.

Qui ha salvat ja matemàticament la categoria ha estat el Gavà al guanyar 2-0 al Cerdanyola, com també el Peralada, al guanyar pel mateix resultat al Martinenc.