La UE Figueres frena la ratxa del Prat

Vint-i-cinc jornades ha pogut aguantar sense perdre l’AE Prat. en una cap de setmana on cap dels quatre primers han sabut guanyar. En la lluita pel descens, Morell i Masnou fan un pas important enrere, i tenen molt difícil la salvació

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER @FFGaya
UE Figueres-AE Prat, 2a derrota potablava de la temporada / FOTO: UEF

Vilafranca i Europa es disputaven un duel pel play-off d’ascens. Dos equips amb una gran dinàmica de resultats que provoca que l’Europa entri en zona de play-off d’ascens, gràcies a la victòria 0-2, fent un partit molt seriós. Abel Rita, abans de la mitja hora de partit obria el marcador, i quan faltaven 20′ per arribar al final del partit, Alberto Padilla sentenciava.

El Vilafranca no aprofita l’empat del Gavà i veu com l’Europa se’l situa només un punt per sota, empatat amb Sabadell B, cinquè.

El líder tornava a perdre 25 partits més tard. Queia a Vilatenim en un dels darrers partits de la jornada. El gol d’Adrià Casanovas al minut 20 era suficient perquè la UE Figueres sumés tres punts que el situen amb 43 punts, en una zona molt còmode de la classificació. per contra, els pratencs, encaixen tot just la segona derrota de la temporada, però segueix amb un marge molt destacat respecte del segon (+ 8 punts).

El segon classificat, el Gavà no ha pogut passar de l’empat a casa (1-1) davant d’un Terrassa que lluita per la salvació. Tot i l’empat, el Gavà incrementa la diferència (+3 punts) respecte del tercer classificat. Niko Kata avançava als locals avançava la segona part, però Xavi Boniquet, quan només faltaven 5 minuts pel final, situava l’empat. El Gavà, acabava amb les expulsions de Rueda i Faye, al temps afegit.

El Sabadell B segueix donant motius per creure que és candidat a lluitar pel play-off. Victòria en un duel directe al Narís Sala (2-4) frenant les opcions del Sant Andreu, que es queda a nou punts del quart lloc. Els quadribarrats s’avançaven just abans d’arribar al descans, però a la represa, Clotet, pels visitants empataven. Els darrers 20 minuts han estat totalment boig. Xavi Civil, amb un hat-trick marcava la diferència pels visitants.

L’Ascó fa un pas endavant per la salvació en poder superar a casa al Peralada (2-0). El gol matiner d’Argilaga al minut 5 de partit pels ebrencs feia mal a un Peralada que tot i així no abaixava els braços, però el gol al minut 50, obra de Godia que augmentava la distància, deixava encarrilat el partit pels de Miguel Rubio que es posen set punts per sobre del descens.

El Cerdanyola amb la victòria davant del Manlleu, en un partit directe de la zona mitjana de Tercera Divisió, fa un pas endavant per la permanència matemàtica. Javi Sánchez (16′) obria el marcador, i 10 minuts més tard, un gol en pròpia del Manlleu deixava el 2-0. A la segona part, Uemura, feia el 3-0 abans de l’hora de partit. A les acaballes, Aumatell, pel Manlleu (81′) feia el 3-1 final.

Empat entre Palamós i Santfeliuenc (0-0). Els dos equips tenien por a perdre i s’han repartit els punts. L’empat li serveix més al degà català , que manté quatre punts de distància respecte del descens, mentre que Santfeliuenc evita una altra setmana caure en descens, gràcies a l’empat del Rubí, i segueix un punt per sobre.

La UE Rubí ha rascat un empat al difícil camp de Nou Barris, davant d’una Montañesa que surt del play-off d’ascens (2-2). Els de Julià Garcia han hagut d’empatar en dues ocasions, i contrarestar els gols de Martínez (14′) i Garcia (53′). Amb aquest empat, la Montañesa es queda a un punt del quart lloc, mentre que el Rubí es queda a un sol punt de la salvació.

CD Morell i CD Masnou s’han complicat molt la salvació aquesta jornada. Les seves derrotes davant Júpiter i Granollers els situa a set i punts de la salvació, quan s’entra al tram final de la temporada. El Morell, que es presentava amb tres juvenils per manca d’efectius, perdia davant d’un Júpiter que ha fet mal amb el duo Kuku-Josu. Els barcelonins han aprofitat dues errades en defensa per fer el 0-2, i al darrer minut de partit, arribava el 0-3 final.

Per contra, el Masnou veia com se li escapava la victòria quan anava 2-0 al minut 28 de partit. El Granollers despertava i en set minuts aconseguia l’empat, el segon en pròpia pels locals. A la segona part, s’obria un partit totalment diferent, i el Granollers posava la directa, amb els gols d’Alcántara i Martínez. Al minut 78, els locals retallaven distàncies (3-4) per posar emoció als darrers minuts.