La ‘Travessa’ de la Lliga Nacional Juvenil

Futbolcatalunya oferirà, setmana rere setmana, el pronòstic d’un protagonista del futbol juvenil català. Entrenadors, jugadors o directius passaran pel nostre web amb una ‘Travessa’ que està disposada a donar molt joc. El primer és el líder: Pablo Becerril (Mercantil)

REDACCIÓ
redaccio@futbolcatalunya.com

Tècnic. Pablo Becerril (Mercantil)
Tècnic. Pablo Becerril (Mercantil)

No entrava en els càlculs de Pablo Becerril que el primer juvenil del Mercantil no només fos líder de la Lliga Nacional sinó també aparegués com a equip intractable d’un grup on l’etern poderós rival blaugrana sol manar amb autoritat. Però és així. Tretze partits, deu triomfs i tres empats és un balanç d’equip campió.

“Sorpresos estem, per descomptat. És un equip pensat per salvar-nos i fixa’t on estem. Generalment els equips que pugen, baixen molt ràpid i històricament al Mercantil sempre ens ha costat molt mantenir-nos, però aquí estem”. Qui així parla és el seu màxim responsable Pablo Becerril de los Màrtires, ‘il·lustre’ i modest entrenador d’una plantilla amb la qual porta “tres anys junts. L’any passat vam poder enllaçar 13 o 15 partits seguits guanyant pel que estem acostumats a estar a dalt”.

Casualitats del calendari aquest proper dissabte tocarà visitar la Ciutat Esportiva. Allà espera el Barça de Javi Garcia Pimienta en un partit que, segur, cridarà l’atenció de molts encara que “els números diuen moltes coses. El Barça porta 41 partits (poden ser 42 si aquest dimecres superen a la FP Hermes en partit ajornat) sense perdre. Està dit tot”. Això no vol dir que aquest Mercantil vagi al xoc contra els barcelonistes “a competir bé. No tenim res que perdre”.

Atenció, doncs, a la TRAVESSA de la Jornada 14ª en la Lliga Nacional Juvenil de PABLO BECERRIL (MERCANTIL).

Barcelona B/Mercantil (2). Els blaugrana canvien molt a la seva casa pel que fa a fora. Tant de bo es demostri que en el futbol no sempre guanyen els millors, en teoria.

Lleida Esportiu/Mollet (X). Els locals són dels equips més potents de la categoria mentre els visitants solen treure bons resultats d’aquest tipus de partits.

Cornellà B-FP Hermes (1). Els ‘verds’ aniran a més i estaran, com sempre a dalt mentre que els de L’Hospitalet fora de casa baixen moltíssim.

Manlleu-Rubí (X). Els dos necessiten els punts i el factor mental pesarà molt. Estan molt igualats

Figueres-EF Mataró (2). Tots dos equips tenen tècnics i plantilles per sortir d’on estan perquè, repeteixo, que són dos bons equips.

Prat-Gavà (2). Són dos estils contraposats: joc directe contra elaboració. El Gavà ‘pinta’ molt bé. A veure com ho fa en un camp com el del Prat.

Espanyol B-L’Hospitalet (2). L’Hospi és un dels meus favorits per pujar de categoria. L’Espanyol deixa jugar i els visitants estan acostumats a jugar en un camp gran.

Premià-Badalona B (X). Són dues propostes de futbol molt similars encara que els escapulats presenten una mica més de futbol. No han de tenir problemes per seguir sense dificultats.

Unificació Bellvitge-Damm B (1). L’estil dels ‘cervecers’ afavorirà a la ‘Uni’ d’en Raúl Paje, un gran tipus i amic meu. La setmana passada els vam derrotar, però els seus equips s’aixequen molt forts de qualsevol revés.