La Tercera Catalana, gran novetat a Futbolcatalunya.com

Aquesta temporada, FutbolCatalunya.com obre una nova finestra d’informació i resultats. Els 18 grups de la Tercera Catalana seran protagonistes per primer cop a la història de la nostra web. I tot arrenca aquest cap de setmana

Campions Lliga / FOTO: UE CASSÀ
Campions Lliga / FOTO: UE CASSÀ

Més de 6.000 futbolistes, més de 700 tècnics , 305 equips en acció que disputaran 161 partits de Lliga conformen els 17 grups d’aquesta Tercera Catalana que intentarem anar analitzant jornada a jornada. Comencem a Girona de la mà del tècnic del Caldes de Malavella EDUARD MASMIQUEL amb els grups 15-16 i 17. No s’ho perdin.

EXPECTATIVES, ASPIRACIONS I OPORTUNITATS

El començamentdel campionat, no abans, en el moment de confeccionar la plantilla, se’ns obren unes expectatives, uns somnis potser fins i tot lluny de la realitat. D’aquest any sí, …. hem posat tot i més per confeccionar una plantilla per fer quelcom.

La pretemporada, el treball, els partits amistosos potser ja ens acosta més a la realitat o no del que serà l’any esportiu, o ens indica cap a quina direcció hem de treballar per mirar el que podem aspirar.

I per fi l’oportunitat que es presenta a uns quants equips comptats, de poder fer quelcom que el principi de temporada, amb la preparació de la plantilla era una expectativa, després amb el pas dels entrenaments i partits, es va anar concretant a que aspiraven, i ara els últims 5-10 partits es presenta l’oportunitat de fer o intentar fer el salt, a una 2ª Catalana, que la veritat és molt atractiva a nivell gironí.

Grup 15

Expectatives….? màximes per a tots els equips segur, … i les aspiracions de cada un s’anirà veient durant la pretemporada i en el decurs del campionat. Equips que ho tornaran a intentar de ben segur ens trobem el Borrassa que ha començat la pretemporada guanyant el Sant Esteve d’en Bas recent ascendit el grup 17 i que la passada temporada es va trobar a un magnífic Roses AE i un recent descendit de 2ª Catalana com el Bisbalenc, tancant-li les portes a un possible ascens. A la fi de la passada campanya la separació entre 3er classificat i 9e va ser només de 3 partits … igualtat i ventall d’aspirants…. Mont-ras, Esplais, Begur, Cabanes, Agullana, Llança, ... entre aquest clubs que havien estat temps enrere a l’antiga 1ª Regional, abans de la reestructuració i no hem de descuidar l’ històric del grup, … el Palafrugell que per trajectòria, història, instal·lacions i altres aspectes està a una categoria que de ben segur haurà de lluitar i molt, per poder ascendir.

Tampoc hem d’oblidar el Cornellà recent descendit de 2ª Catalana, que de manera sorprenent, després de fer un inici de lliga espectacular es va veure immers en una mala dinàmica de resultats, portant a l’equip a un decents  del tot inesperat .

Grup 16 

Potser ens trobem davant del grup mes fort de 3ª Catalana gironí, si més no amb el que ens presenta moltes particularitats. Primer de tot la distancia en la que es troben tots els equips no va més enllà dels 20-25 quilometres i en alguns casos metres. Primer i destacat 4 equips de la mateixa població Blanes, en el que destaca el Blanes CD, equip històric, que havia estat fins hi tot a 3ª Divisió, al igual que el Palafrugell i Campió de la primera Copa Generalitat oficial, l’any 1990 davant un altre equip amb hores baixes com la Gramanet a l’estadi del Palamós. Els altres equips de Blanes són el Quatre Vents, Blanes At i el Cala Guidó, es a dir que ens trobem amb la Londres de la Premier a la 3ª Catalana gironina. Però es que a pocs quilometres ens trobem Palafolls i Tossa, no gaire més enllà, Hostalric, Sils, Maçanet, Farners i Vidreres, … es a dir molta igualtat entre equips, que en la seva història han estat a categories superiors.

Les expectatives per a tots els equips serà quasi la mateixa, però de ben segur la igualtat en aquest i la lluita partit a partit serà molt dura. A més equips descendits aquest any de la 2ª Catalana han anat a parar a aquest grup, Angles, Vidrerenca i EF Gironès.  Per altre costat hi ha equips com el Farners B, Sils que en un moments donat et poden dinamitar el campionat, equips joves i amb gana. Cala Guidó i Palafolls aquest any ho tornaran a provar segur, ames proposant un joc alegre, amb tècnics i jugadors molt interessants.

Grup 17

En aquest hi han altres connotacions, altres aspectes a tenir en compte. El primer i més destacable potser és el que 9 dels camps son de herba, grèvol o gespa natural, i que segons a l’època de l’any que t’hi toca anar a jugar aquesta superfície, estarà amb millors o pitjors condicions. Les dimensions de alguns caps fa adaptar de ben segur la manera de jugar, trobant-te camps de dimensions generoses i d’altres molt reduïdes.

També hi ha l’aspecte geogràfic dels  equips, bona part garrotxins, dins l’eix pirenaic, Maia, Sant Jaume, Sant Joanenc, Santa Pau, Bosc de Tosca, Les Preses, Ripoll, Sant Esteve i Les Planes. La rivalitat entre aquest equips, en la formació de les plantilles i amb la competició en si, porta quasi a fer una lliga particular entre ells, saludable, honrada i honesta. Potser el recent descendit Ripoll, a hores d’ara, és el màxim aspirant a aconseguir l’ascens, sense oblidar els sempre presents Bosc de Tosca, Sant Gregori i Sant Jaume, que la temporada passada van fer gaudir a les seves aficions fins a l’ultima jornada i promoció, per un volgut ascens que es resisteix. També podem trobar a nous pretendents com el Porqueres o els irregulars Vilobí d’Onyar (un altre històric de 3ª Divisió) i Caldes de Malavella, on la temporada passada van ser dels equips més golejadors i més golejats. Ascendits com el Sant Esteve d’en Bas i el At Sant Ponç posaran molta combativitat a un grup ja per si igualat.

Que tots els equips gironins de 3ª Catalana tinguin la seva sort trobada o buscada, que les expectatives segueixin el camí d’una aspiració, diferent per cada un, … segur, i el que se’ls hi presenti l’oportunitat la sàpiguen aprofitar-la.

Bon campionat a tots.