La setzena posició és el lloc del Manlleu?

Una victòria, un empat i tres derrotes en cinc jornades. El Manlleu, que ha fet dues promocions d’ascens els darrers dos anys, ha sumat quatre punts de quinze i és setzè. Aquest és el lloc que li pertoca a l’equip? Jordi Dot, el seu tècnic, respon a la pregunta

Jordi Dot té confiança en el seu equip // FOTO: El9nou.cat
Jordi Dot té confiança en el seu equip // FOTO: El9nou.cat

No ha estat l’inici somiat. El Manlleu només ha estat capaç de guanyar un partit dels cinc que ha disputat i ha perdut tots els que ha jugat davant de la seva afició (3). Els petits detalls, com dues derrotes per la mínima als darrers minuts o la lesió de Manel Sala (únic jugador que ha marcat de tota la plantilla) han condemnat a l’equip d’Osona. L’objectiu del Manlleu no és fer play-off, però tampoc lluitar per la permanència. Jordi Dot s’encarrega d’aclarir-ho.

“Penso, sincerament, que hem començat malament, ens costa, hem patit tres derrotes a casa però tampoc crec que haguem d’estar on estem ara” respon el tècnic a la pregunta del titular d’aquesta peça. La plantilla “està feta per a quedar entre els vuit primers” i aquest és l’objectiu. De la mateixa manera, “l’any passat també érem un equip confeccionat per això, no per a fer play-off. El que va passar va ser que la temporada passada va ser excepcional”.

El Manlleu aleshores va quedar com a quart classificat amb 65 punts i caient eliminat a la promoció d’ascens contra el Conquense (1-3), “un fet extraordinari amb el pressupost que tenim”. Ara el Manlleu en té 4 i tot i això el tècnic Jordi Dot creu que “aquest any tenim una plantilla del mateix nivell que l’any passat i podrem competir a Tercera amb garanties”.

“El 20% menys de pressupost no és excusa”

L’estiu passat el club osonenc va retallar un 20% el seu pressupost i l’entrevistat afirma que “hi ha jugadors que han renovat pel mateix i es mereixien un augment, però no pot ser”. “Els fitxatges importants que volíem fer no s’han pogut fer, però no és excusa”, tot i que sí que han arribat homes de qualitat com Marc Francolí (Olot), Fran Erencia (Sant Andreu) o Uri Martínez (Avià).

Amb ells i els 14 futbolistes que segueixen, Jordi Dot està “molt content” amb la plantilla que té i creu que “només els petits detalls ens han condemnat”. Petits detalls com el gol de Grau al 87’ o el d’Òscar Muñoz passat el 90’ que no impedeixen al nostre protagonista mantenir la confiança: “No vull treure importància al que està passant, però des de la meva experiencia crec que amb dos resultats positius això s’oblidarà”.

Guanyar el Castelldefels i l’Europa, propers rivals del Manlleu, seria la millor forma de fer-ho. És una fita possible, ja que “podem competir contra qualsevol equip de la lliga”. “Estar a la part alta agrada a tothom i és difícil no acostumar-s’hi” però Jordi Dot, molt serè, conclou la trucada de Futbolcatalunya.com dient que “a la cinquena jornada un Manlleu no es pot preocupar pel que està passant. Hem d’estar tranquils perquè l’ansietat no és bona ni a la vida ni al futbol”.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com