La selecció #CatUEFA dóna el primer pas

Dos gols de Boris Garrós, un de Batanero i un altre de Aumatell donen el primer triomf a la selecció en la Copa Regions UEFA (4-0) enfront dels ucraïnesos de Piatykhastska. El dijous toquen els amfitrions de Teleresti

Primer triomf de la selecció a Moldàvia / FOTO: ALVARO MONTOLIU
Primer triomf de la selecció a Moldàvia / FOTO: ALVARO MONTOLIU

Ningú se’n recordarà en un futur proper d’aquest primer partit disputat a Moldàvia per part de la selecció catalana amateur. A excepció de jugadors, tècnics i d’algun magnífic aficionat, aquesta victòria davant la regió de Piatykhastska només es retindrà perquè va haver golejada i va ser el primer pas del que s’espera, i desitja, sigui la classificació final.

Repeteixin: Piatykhastska, Piatykhastska, Piatykhastska. És impossible. Per això, tots ens remetem als amics ucraïnesos i punt final ja que els rivals de Catalunya van donar la cara fins que van poder. I això que van jugar amb deu des de la mitja hora del xoc. Catalunya va sortir amb el cartell de favorit i ho va demostrar.

El seleccionador Almendros va sorprendre per la presència de David Payán a la banda esquerra en lloc de David López. En la resta de llocs tot estava, més o menys, previst. Qualsevol dels 18 convocats podia jugar, i és cert, i ara els tocarà torn a Cano, Bilbao, Velillas, David López i Unzue.

Extraordinari Boris Garrós i inexplicable que un jugador d’aquesta categoria estigui en Tercera Divisió. Un aplaudiment per a observadors i tècnics. La classe que va oferir aquest dimarts enrogiria a més d’un com la que va exhibir  Putxi. L’Europa l’hi ha portat aquest any, però durarà poc com també durarà poc el lateral Lucca Ferrone en el Gavà. Gran projecció la del lateral d’Alberto Poch a qui cal aplaudir pel seu treball amb els xavals. La serietat defensiva dels Vivó i Borges, la valentia de Payán i la combativitat de Batanero – només una mica de pausa – i Guzmán, en el centre de camp, va culminar amb el treball a dalt d’un superb Nils Puchades i un constant Sascha.

No hi ha ni una sola exageració. Cert que davant van estar deu rivals durant una hora, però aquest grup, que va jugar aquest dimarts el seu primer partit oficial, dóna alegria veure’l en directe. Aquesta serà una altra assignatura que haurà de superar el president de la FCF, Andreu Subies. El dijous, més.

OPINIONS

Almendros: “Estem contents, però molt alerta perquè només hem fet el 33%. Vam donar la cara, vam poder aconseguir una golejada escandalosa i han tingut una actitud 10”.

Aumatell: “Ja m’he tret l’espina que tenia punxada des de Astúries. Amb guanyar en el debut, marcar i donar una passada de gol no es pot demanar més”

Boris: “Estic content per la victòria i haver ajudat a l’equip. Clar que m’agradaria ser Pitxitxi però la meva idea és passar l’eliminatòria, aquest és el meu repte”.

Vivó: “No ens confiarem davant Moldàvia ja que ens hem quedat amb les ganes de marcar més gols”

Guzmán: “És una pena no haver marcat més gols encara que fàcil no hi ha res. Ara toca tornar a guanyar”

Payán: “Estic molt content pel debut i sobre tot, per guanyar”

Lucca Ferrone: “Es pot fer molt millor i haver marcat més gols, però hem guanyat i això és l’important”