La segona joventut d’Albert Virgili a Tortosa

11 partits, 10 gols, màxim golejador del grup 6 de Segona Catalana i segueix sumant; aquest és el bagatge d’Albert Virgili en el sensacional inici de lliga que està protagonitzant el Tortosa

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Virgili és un dels protagonistes del gran inici del Tortosa a la Lliga // FOTO: cdtortosa.com
Virgili és un dels protagonistes del gran inici del Tortosa a la Lliga // FOTO: cdtortosa.com

Circumstàncies personals i un projecte molt ambiciós van provocar que, un dels davanters més prolífics del futbol català deixés l’Ascó tres temporades després de la seva arribada i fitxés pel Tortosa.

Una nova categoria però les mateixes ganes, la mateixa il·lusió i sobretot, la mateixa eficàcia golejadora, avalen aquesta nova etapa que ha començat l’Albert Virgili al club tortosí.

Parlem amb ell sobre com està vivint la seva primera experiència a Segona Catalana, dels seus gols, de l’objectiu del club i de moltes coses més.

Al juny, tant l’Ascó com el nou entrenador, Santi Castillejo, feien palès el seu desig que continuessis al club. Tanmateix, circumstàncies personals et van portar a abandonar la disciplina asconenca. En algun moment et va passar pel cap continuar?

La meva primera intenció era continuar al club perquè estava molt a gust i molt content però l’arribada de Santi, com és normal quan arriba algú nou, va suposar una sèrie de canvis tant en els entrenaments com en els partits de pretemporada que jo no podia complir per, com tu has dit, esdeveniments personals, i no em volia comprometre.

Ara, des de la distància i veient el gran inici de temporada de l’Ascó, sents una mica d’enveja sana?

Ni de bon tros, al contrari, estic súper content de veure’l allí dalt. Han configurat un gran equip barrejant gent de la temporada passada amb nous fitxatges, fet que els ha portat a realitzar aquest bon inici de lliga.

“L’únic que vull aquesta temporada és ajudar a l’equip, aportar el meu granet de sorra i que el Tortosa torni a Primera Catalana”

Tres temporades a l’Ascó on t’has convertit, amb 33 gols, en el màxim golejador històric del club. Suposo que deu ser un orgull per a tu, oi?

És un orgull i una satisfacció, sobretot, en veure que va passant el temps i els teus números segueixen allà. Crec que quan ho dónes tot, al final les coses acaben sortint bé.

Virgili, celebrant un dels gols que ha marcat amb l'Ascó // FOTO: Iris Solà
Virgili, celebrant un dels gols que va marcar amb l’Ascó // FOTO: Iris Solà

És la teva primera experiència a Segona Catalana. Per algú com tu que vens de Tercera Divisió, l’adaptació a la nova categoria ha estat difícil?

Al principi una miqueta perquè vens d’un futbol més professional i et trobes coses amb què no estàs tan familiaritzat però, tot i això he intentat entrenar al 100%, donar-ho tot i el dia del partit jugar al màxim de les meves possibilitats, com quan jugava a Tercera Divisió.

Quines són les principals diferències que t’has trobat entre les dues categories?

Que és un futbol més modest on el 100% de la plantilla treballa i la compatibilitat entre feina i entrenaments és complicada. Acostumat com estava a entrenar amb tots els meus companys, arribar a Tortosa i veure que en moltes sessions falten molts jugadors, al principi em va sorprendre.

Com hem vist has viscut molts canvis en poc temps, el què sembla que no canvia és la teva eficàcia golejadora. Podríem dir que el gol va lligat al nom de Virgili?

No. Si un davanter ho dóna tot entrenant i jugant, el gol acabarà arribant tard o d’hora i simplement penso que aquest és el meu cas.

10 gols en 11 partits, màxim golejador del grup, et marques alguna xifra a assolir a final de temporada?

No. Mai com a jugador m’he marcat cap xifra. L’únic que vull aquesta temporada és ajudar a l’equip, aportar el meu granet de sorra i que el Tortosa torni a Primera Catalana.

“Sóc conscient que el futbol té data de caducitat i que aquesta cada cop està més a prop, per això, potser ara quan jugo un partit ho valoro més que abans”

Però com a davanter no t’agradaria lluitar pel pitxitxi?

A tots els davanters ens agrada fer gols i veure’ns a dalt però, en el meu cas, vull que aquests gols siguin importants per l’equip, significant victòries i punts.

Gaudeixes del futbol més que abans?

No. Sóc conscient que el futbol té data de caducitat i que aquesta cada cop està més a prop, per això, potser ara quan jugo un partit ho valoro més que abans. No obstant això, sempre he tingut la gran sort de posar-me les botes i passar-ho bé i gaudir, fos entrenant o jugant.

Per algú com tu que has militat a molts equips i has jugat a gairebé totes les categories, què et motiva per seguir jugant?

La meva passió pel futbol.

El líder més sòlid

Sou líders en solitari, amb 6 punts d’avantatge sobre l’Amposta i amb 33 punts dels 33 possibles. Quina és la clau d’aquest èxit?

El vestuari que tenim. Hem aconseguit fer una pinya on la gent ho dóna tot, on mira i cuida l’un de l’altre; això, unit a la gran feina de gestió del vestidor i de motivació que estan portant a terme l’Àngel García i l’Àlex, ha donat lloc a un conjunt molt competitiu.

Amb l'Ivan López, Virgili coordina el futbol formatiu del CF Pobla de Mafumet // FOTO: CF Pobla de Mafumet
Amb l’Ivan López, Virgili coordinava el futbol formatiu del CF Pobla de Mafumet // FOTO: CF Pobla de Mafumet

La solidesa defensiva amb només tres gols encaixats, també seria una altra de les claus d’aquest gran inici?

Evidentment que sí. Hem pogut formar un bloc molt compacte, gràcies al qual i, òbviament a la gran feina que estan fent els jugadors del darrere, podem mantenir aquests registres.

Aquesta solidesa unida amb la qualitat de l’equip, us ha portat a guanyar amb certa autoritat i facilitat alguns partits. Hi ha una mica de preocupació o neguit perquè el vestidor es relaxi veient aquesta superioritat?

No. Encara que pugui semblar que guanyem fàcilment, no és així; cada cop els rivals ens compliquen més les coses, tenen una motivació extra per guanyar al líder i aquest fet, ens manté en tensió sense permetre que ens adormim.

“D’ença que estic a Tortosa, he vist que les coses s’estan fent bé, a poc a poc i amb uns fonaments sòlids”

Abans, comentaves el bon treball que estan realitzant tant l’entrenador com el seu cos tècnic. Si haguessis de destacar alguna cosa de l’Àngel García, què seria?

El tracte humà que té vers nosaltres i el gran coneixement d’aquestes categories i del mercat de jugadors.

Tenint en compte el projecte tan ambiciós d’aquesta temporada i els anys que el Tortosa porta intentant tornar a Primera Catalana, és una obligació l’ascens?

Personalment sí i crec que per la resta del vestidor també. L’objectiu seria pujar i de manera directa perquè aquest club es mereix estar més amunt.

Estem parlant d’un club històric a Catalunya, el qual ha militat moltes temporades a Tercera Divisió. Veus capaç a aquest Tortosa de tornar a lluir com llavors?

Sí. D’ençà que estic aquí, he vist que les coses s’estan fent bé, a poc a poc i amb uns fonaments sòlids; si els resultats segueixen acompanyant com fins ara, ho poden aconseguir sense cap mena de dubte.