La inestabilitat del liderat és una constant a Primera Catalana 2. El Santboià aprofita la punxada del Balaguer a casa i torna la primera plaça. A la zona calenta, el Vila-seca es fica en promoció de descens després de la desfeta a Cambrils

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
El Santboià va complir contra el Morell i va aprofitar l'ensopegada del Balaguer // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)
El Santboià va complir contra el Morell i va aprofitar l’ensopegada del Balaguer // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Diuen que l’alegria, normalment, va per barris i sembla que aquesta premissa és compleix aquesta jornada al grup 2 de Primera Catalana. Si la jornada passada tot eren flors i violes a Balaguer, set dies després les coses són molt diferents. El seu empat a casa ha provocat que deixin el liderat en mans del Santboià.

Un Santboià que rebia a casa al recentment descendit Morell en un partit, a priori, idoni per fer oblidar a la seva parròquia l’última ensopegada soferta i traspassar els nervis a Balaguer. Els de Piti no van fallar i es van imposar 4-0 als morellencs. Mario, Gerard Rovira, Buba i Iván Romano van arrodonir una de les dues golejades de la jornada, que va tenir el contrapunt en la greu lesió que va patir Kilian. Fascitis plantar que l’obligarà a pasar pel quiròfan, amb la qual cosa diu adéu a la temporada. Molts ànims per a ell.

La lesió de Kilian va ser la nota negativa al partit del Joan Baptista Milà // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Amb la victòria santboiana, tota la pressió passava al conjunt de La Noguera, que no va poder passar de l’empat a 1 contra un Sant Ildefons que fa 7 setmanes que no coneix la derrota. La tarda va començar malament pels de Jordi Cortés, que van veure com Pedro Bilbao al minut 8 va avançar als visitants. Els locals van buscar la igualada però amb el 0-1 es va arribar al descans. A la represa, els dos conjunts van tenir oportunitats de cara a gol fins que Adri, de falta, va fer l’1 a 1. A partir d’aquí el matx es va obrir, encara més  i qualsevol dels dos s’haguerein pogut endur els tres punts, tanmateix el resultat ja no es va moure.

Dura ensopegada dels balaguerins que no només perden la primera posició sinó que veuen com el San Cristóbal empata amb ells en la segona plaça i entra de ple en la lluita per l’ascens.

Un San Cristóbal que sense fer soroll s’ha situat a dalt i és un ferm candidat a pujar a Tercera Divisió.

Aquest cap de setmana, van rebre al Vista Alegre amb l’intenció de continuar amb la seva bona dinàmica de resultats. Dos gols de Ruy i Aitor de penal en els segons 45 minuts van ser suficients perquè els egarencs sumessin tres punts més. L’entrenador visitant, Eloy Martínez, va ser expulsat al minut 56.

Derbis d’alt voltatge

El filial del Reus va celebrar un nou triomf a Primera Catalana // FOTO: cfreusdeportiu.com

A 6 punts del San Cristóbal trobem a un dels altres conjunts revelació d’aquesta temporada, el Reus B Cambrils. El filial reusenc volia refer-se de la seva darrera derrota i quin millor escenari per fer-ho que a casa i contra el Vila-seca en el derbi tarragoní. Uns visitants molt ben col·locats i ordenats damunt la gespa li van posar les coses molt difícils a un Reus que va gaudir d’ocasions però sense encert. Encert que sí que va tenir Sabaté al 52 a l’enviar la pilota al fons de la xarxa roig-i-negra. Amb els d’Albesa volcats a l’àrea rival, es va produïr la jugada decisiva del partit. El porter vilasecà, Rios va ser expulsat i va deixar als seus amb 10 els últims 10 minuts. En un final emocionant i trepidant, Marcel i Doblas a l’últim minut van capgirar el marcador.

També, en el darrer minut es va decidir l’altre derbi de la jornada. Vilanova i Suburense van protagonitzar el derbi del Garraf. Un matx d’emocions i d’emergències on els primers lluitaven per allunyar-se de la zona calenta i els segons volien els tres punts per apropar-se a la salvació. Al final, els vilanovins es van ficar el partit a la butxaca amb un gol d’Ignasi en el minut 89 que va portar la tranquil·litat a l’Alumnes Obrers. Segona jornada de Dani Solsona a la banqueta local i primer triomf del míster.

Oportunitat perduda

Gran victòria el Viladecans de Paje a Les Comes // FOTO: Sandra Vericat
Gran victòria del Viladecans de Paje a Les Comes // FOTO: Sandra Vericat

Una derrota dels sitgetans que permetia, si guanyaven, a l’Igualada obrir més escletxa amb la zona de descens. Una gran oportunitat perduda pels homes de Dani Gimeno que van caure derrotats a Les Comes per 0-2 davant el Viladecans. Els visitants van saber portar el partit al seu terreny, sobretot durant la primera meitat i fruit d’això va arribar el primer gol de Quiles al minut 44. A la segona meitat, els locals van sortir més endollats i, tan sols la gran actuació del porter Santi als minuts inicials va impedir als blaus igualar el matx. El gol de Borja de penal al minut 70, va acabar amb qualsevol esperança de remuntada dels igualadins.

Si l’Igualada encara pot respirar mig tranquil, el Rubí sembla que té les jornades comptades a Primera Catalana i serà el següent en descendir. En aquesta jornada es va endur la golejada del cap de setmana a les mans de l’EFAC. Un doblet d’Enric, i els gols de Roger Canadell, Ciru i Arnau van culminar la maneta almacellenca. Els visitants van  maquillar el resultat amb els gols d’Hurtado i Brunet en els darrers 5 minuts.

Vital victòria del filial del Lleida contra la Rapitenca // FOTO: lleidaesportiu,cat

Molt a prop d’allà, a Lleida i a la jornada de dissabte, el filial blau va guanyar a la Rapitenca gràcies a un solitari gol de Vice just començar els segons 45 minuts. Després del gol, els dos equips van gaudir d’ocasions, tant per sentenciar el matx com per empatar-lo. Sergi José al minut 90 va enviar al travesser una pilota que significava l’1 a 1. No obstant això, el lluminós del Gardeny ja no es mouria. Germà Inglés (entrenador de la Rapitenca) va haver d’abandonar el terreny de joc al minut 88 quan l’àrbitre li va ensenyar la vermella directa.