La ‘revolució silenciosa’ d’Iván Carrasco al CF Pobla de Mafumet

A poc a poc i amb pas ferm, l’Iván Carrasco i la seva Junta Directiva han sabut gestionar i portar a terme els canvis necessaris per adequar el club pobletà al segle XXI. Sense fer soroll però amb molta feina

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Aquest estiu l'Iván Carrasco complirà el seu segon any com a president de La Pobla // FOTO: cfpoblademafumet.cat
Aquest estiu l’Iván Carrasco complirà el seu segon any com a president de La Pobla // FOTO: cfpoblademafumet.cat

L’estiu del 2017, en Josep Mir deixava la presidència del CF Pobla de Mafumet després de, gairebé 20 anys de tristeses i moltes alegries. Una presidència que, llavors va assolir l’Iván Carrasco. El llistó estava alt però ni la pressió ni l’ombra allargada que havia deixat un dels millors presidents del club pobletà van impedir que, a poc de complir 2 anys de la seva arribada, el nou president hagi portat l’estabilitat a l’entitat i s’hagi rodejat d’un gran grup humà que treballa per convertir a La Pobla en un conjunt referent de la província.

Parlem amb el màxim mandatari per conèixer una mica més a fons com funciona i quins són els objectius del filial del Nàstic.

Valoració d’aquests gairebé 2 anys com a president?

Positiva a tots els nivells i amb marge de millora en aspectes com poden ser el primer equip o futbol base, entre d’altres. Aquests són els que més es veuen. Ara bé, internament el club també ha millorat dotant-lo d’una estructura adaptada a les nostres necessitats.

Amb quina Pobla es troba quan agafa les regnes?

El club venia de grans temporades com la de l’ascens a 3ª Divisió i l’any de 2ªB. Realment el que hem fet conjuntament amb la Junta ha estat adaptar alguns aspectes de l’entitat a les exigències que ens demana el segle XXI. No hem sacsejat res, simplement, hem portat a terme petits retocs.

Quin diria què ha estat millor moment fins ara?

Quedar-me amb un únic moment seria difícil de dir. Ser president d’aquest club, treballar per l’entitat i el que comporta el dia a dia sempre és motiu d’il·lusió, ja que saps que el que estàs fent beneficia moltíssim a la gent.

“Jugar a futbol o exercir de president no té res a veure, és com la nit i el dia”

I el pitjor?

No el definiria com el “pitjor”, però sí que la temporada passada haver-nos quedat amb la mel als llavis de no jugar el play-off ens va deixar un regust agredolç. És futbol i, aquest esport un dia et brinda bons moments i d’altres que ho són menys.

Haver estat jugador amateur i conèixer aquest món des de dins, li ha facilitat el treball ara com a president?

No. La realitat és que jugar a futbol o exercir de president no té res a veure, és com la nit i el dia. Això sí, la presidència és un càrrec de responsabilitat i per sort treballo amb una Junta preparada i on tot es consensua. Veuen més quatre ulls que dos! (somriu)

Quins han estat els principals àmbits en els quals ha treballat des de la seva arribada a la presidència?

Tot està focalitzat en el primer equip i en la Fundació. Treballem sense fer soroll, val més fer petites passes i estables que grans que trontollin. Ara mateix estem en un moment de molta estabilitat i l’entorn ho agraeix.

Iván Carrrasco i Josep Mª Andreu segellant el conveni de col·laboració entre La Pobla i el Nàstic // FOTO: gimnasticdetarragona.cat
Iván Carrrasco i Josep Mª Andreu segellant el conveni de col·laboració entre La Pobla i el Nàstic // FOTO: gimnasticdetarragona.cat

Una de les primeres coses que van portar a terme va ser la renovació del conveni de col·laboració amb el Nàstic. Era una prioritat aquesta renovació?

Anar de la mà del Nàstic sempre ens ha donat bon resultat, a nosaltres i, també a ells. El que funciona bé no cal tocar-ho, aquesta és una màxima incontestable. El club té la seva independència i com comentava, anteriorment, les decisions amb el Nàstic es consensuen pel bé d’ambdues entitats.

La permanència al sac

Parlem una mica de l’equip a escala esportiva. La temporada 2017-18 amb Pavón a la banqueta, va ser molt bona. Per això, va sobtar que no continués aquesta temporada. Quina va ser la raó?

La feina que va fer Pavón, tot i arribar a mitja temporada, va ser molt bona com tu dius però conjuntament amb el Nàstic ens van decidir per un altre perfil d’entrenador per aquesta campanya.

Aquesta 2018-19, després d’un bon començament, l’equip ha travessat moments complicats a nivell esportiu. Suposo que la mala dinàmica del primer equip i que jugadors puntals (Brugué, Viti, Salva…) hagin pujat al Nàstic, ha acabat passant factura, oi?

Som conscients que som un filial i que aquest tipus de coses poden passar, que enguany futbolistes com Salva o Viti hagin estat partícips del primer equip i hagin tingut continuïtat és un orgull per a nosaltres.

“L’objectiu principal cada temporada és la permanència. Que ens hagués agradat estar més amunt? Segur. Però res a reprovar”

És un orgull com vostè diu i, a part, demostra que la feina s’està fent bé.

Efectivament, és el reflex de què el treball s’està fent amb bona nota i que el CF Pobla de Mafumet és un gran trampolí per als joves jugadors que aposten per estar amb la nostra entitat.

Parlàvem abans de la mala dinàmica del conjunt pobletà en els darrers mesos. Tenint en compte aquest fet, en algun moment ha rondat la idea de destituir l’entrenador?

Ha estat una campanya marcada per les ‘ratxes’ però mai ens va passar aquesta idea pel cap. L’aposta que ens vam marcar a l’inici de temporada era que l’ Alberto Gallego fos el nostre entrenador des del primer partit de lliga fins a l’últim i així està sent.

Avui dia, amb la salvació al sac i mirant enrere, l’objectiu al principi de la temporada era aquest o un altre més ambiciós?

L’objectiu principal cada temporada és la permanència, ja que pel club és important estar a 3ª Divisió. Un cop assolida, a somiar, a mirar amunt si és possible, sense oblidar que és una categoria molt competida. Que ens hagués agradat estar més amunt? Segur, a mi, a la Junta, a l’entrenador, als jugadors. Tanmateix, res a reprovar.

Setmana de derbi davant del Reus B Cambrils…

Amb la salvació al sac, La Pobla aquest cap de setmana el derbi davant Reus B Cambrils // FOTO: @CFPoblaMafumet
En el partit de la primera volta, el derbi entre el Reus B Cambrils i La Pobla va finalitzar amb empat a 1 // FOTO: @CFPoblaMafumet

Sí, un derbi sempre és un derbi. És un dels partits més especials de la temporada i ens agradaria guanyar-lo. Serà un partit entre filials i hi haurà motivació per ambdues parts.

Espera la presència d’Onolfo a la llotja?

Si ve, serà benvingut a La Pobla, nosaltres als representants del Reus que vinguin els atendrem amb la cordialitat que ens caracteritza.

El Reus B Cambrils podria desaparèixer i la situació del Reus no està gens clara. Si això passa, el CF Pobla de Mafumet seria el segon equip de la província la temporada vinent. Com ho veu?

No puc valorar el que ha passat amb el Reus perquè no estic dins. No obstant, espero que tingui un bon final i que a Reus, l’any vinent continuï havent-hi futbol.

Mirant cap al futur

Per anar acabant l’entrevista, mirem una mica al futur. Quines són les fites a llarg termini que volen que l’equip assoleixi en l’àmbit esportiu?

Seguir formant jugadors és la nostra màxima. Enguany el nostre segon equip, el CF Pobla de Mafumet B ens ha nodrit de futbolistes a vegades pel primer equip. Al final, tot és una cadena.

I a nivell institucional?

Som una entitat de La Pobla que aglutina a prop de 200 jugadors i jugadores d’un planter que també ens representa com a institució i on abans que res, formem persones i, de retruc, futbolistes.

Què s’ha de millorar la temporada vinent per aconseguir-ho?

Ens agradaria enganxar més gent a les graderies cada diumenge. El públic és el dorsal número 12 i disposem d’una instal·lació que, recordem, va ser subseu dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018. Per tal de sumar més gent, previ a la pròxima temporada posarem en marxa una campanya per captar més abonats.

La Pobla té president per anys?

Els presidents mai hem de ser protagonistes de res, com menys se’n parli d’un president, millor vol dir que s’estan fent les coses. Sóc un més dins de la Junta Directiva a la qual pertanyo i n’estic orgullós de l’equip humà i de treball que hem format.