La resurrecció d’Eduardo Vílchez i la Unió

El Figueres és un altre. Ha passat de ser penúltim a ocupar la quarta plaça. Eduardo Vílchez, el gran artífex del canvi, també ha superat a Vilatenim la darrera mala experiència a Olot

El Figueres tornarà a Segona B? // FOTO: Joan Carreres (gironanoticies.com)
El Figueres tornarà a Segona B? // FOTO: Joan Carreres (gironanoticies.com)

No ve donat per la Setmana Santa i tampoc per la casualitat. La recuperació d’un històric com el Figueres és un fet. Una realitat tossuda, que pocs s’atreveixen a negar. L’aposta per Francesc Cargol no va sortir bé, però s’ha pogut redreçar el rumb. Abans de l’arribada de Vílchez, els empordanesos havien sumat 1 victòria, 2 empats i 5 derrotes. Després, 13 triomfs, 4 igualades i 6 desfetes. 43 punts de 69 possibles han convertit el Figueres en un aspirant a l’ascens. Depèn d’ell mateix per aconseguir-lo.

No ha estat un canvi fàcil, ni tampoc regular. Amb Vílchez, també hi ha hagut mals moments. Per exemple, les tres derrotes consecutives contra Santfeliuenc (1-2), Manlleu (4-0) i Martinenc (1-2). Ningú va dir que fos un camí de roses, però el Figueres s’ha sobreposat. Després d’aquesta nefasta ratxa ha sumat quatre victòries seguides.

Vilassar de Mar, Terrassa, Gavà i Ascó n’han estat les víctimes. Especialment destacable, el triomf contra el líder per tres gols a dos. Per guanyar el primer i, sobretot, perquè va ser el que va col·locar la Unió a la quarta plaça. Una posició que haurà de defensar amb dents i urpes, ja que està empatat a punts amb el Terrassa (48) i en té un més que Prat i Rubí (47).

Però aquest equip té grans actius a la plantilla. L’experiència de Masó i Roger Vidal o la qualitat d’un rodamón com Marc Serramitja. El principal, però, és Javi Revert. L’autor de 14 dels 38 gols de l’equip a la lliga. Està en ratxa i només té a Manel Sala (16 dianes) per davant. Era una assegurança de cara al gol a Palamós i ho segueix sent a Figueres.

UN ALTRE RESSUSCITAT, EL GRAN RIVAL

La lluita pel pitxitxi és aferrissada i la del play-off, com hem explicat, també. Hi ha quatre equips implicats, però no tots estan de la mateixa manera. Terrassa i Rubí mantenen una segona volta irregular, mentre que Figueres i Prat van a l’alça. Tots dos han passat de començar en descens a arribar al play-off.

Imparables? Seria massa gros dir-ho, però sí està clar que venen llençats i aquests casos sempre solen ser perillosos pels rivals. Manolo Márquez i Vílchez. Prat i Figueres. Dos equips amb trajectòries paral·leles i que es jugaran el play-off. Amb el permís de Terrassa i Rubí, que no han dit la seva última paraula.