La que els hi espera als àrbitres catalans

No serà només pels àrbitres catalans, en exclusiva, sinó per a tots aquells col·laboradors en el món de l’esport que rebin calers pel seu servei. El Govern té a punt la Llei que obligarà a exercir retencions en les seves remuneracions

@ManuelSeguraM
Àrbitres, FCF
Als col·legiats catalans els retindran un 3% mínim/FOTO: FCF

Dimarts vinent, 11 de juny, estan citades les Territorials a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas, on el president de la Real Federación Española de Fútbol (RFEF), Luis Rubiales, els informarà de la pròxima resolució i de l’avantprojecte de Llei proposat pel Consejo Superior de Deportes (CSD) i que signarà el Govern espanyol sobre els ingressos per Seguretat Social i retencions laborals.

Més particularment, pel que fa al futbol català, afectarà a tots aquells col·laboradors que directament o indirectament treballin amb la Federació Catalana de Futbol (FCF). L’excepció, fins avui, han estat els àrbitres.

I d’això es tracta ara, de veure com s’afronta aquest nou ingrés que reclama l’Agència Tributària i que la Federació estima en un impacte pròxim als 4 milions d’euros. Amb 5.000 partits setmanals, només queda fer comptes perquè s’estimi un cost total entre un 35 o un 40% dels 10 milions d’euros d’ingressos per arbitratge.

Aquest canvi radical, que originaria a més un gran volum de treball afegit a l’FCF, i que afectaria, lògicament als clubs, és el pròxim escull que el futbol català haurà de valorar en els pròxims dies i fins i tot debatre a la pròxima Assemblea Ordinària de Tàrrega (28 juny), a la qual el president de la Catalana, Joan Soteras, exposarà totes les xifres.