La Pobla de Mafumet creu en el play-off

La quarta plaça s’ajusta després dels resultats d’aquesta jornada, i des del quart (Ascó) al setè (Pobla Mafumet) els separa dos partits, sis punts. Jornada on la zona baixa ha vist victòries importants de Júpiter i Cerdanyola

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Segona derrota del FC Ascó a casa seva/ FOTO: FC ASCÓ

La Pobla de Mafumet, amb un partit amb polèmica al Deltebre davant l’Ascó, es posa a dos partits del playoff d’ascens i entra en la lluita per la quarta posició. Victòria amb remuntada pobletana. Al minut 2 Ruxi obria la llauna des del punt de penal, penal molt discutit pels ebrencs. A partir d’aquí, l’Ascó posa les ocasions i aconseguia empatar gràcies al gol de Bertomeu a l’inici de la segona part, però el mateix defensa vallenc Roger Bonet “Ruxi“, al temps afegit posava l’1-2.

Seguint en el playoff, Vilafranca i Terrassa, en un altre dels partits de la jornada, acabava amb victòria dels penedesencs gràcies al gol d’Oribe just abans d’arribar al descans. La victòria consolida al Vilafranca en la tercera plaça avantatjant a l’Ascó de quatre punts. Per contra, els egarencs s’allunyen del quart lloc (a cinc punts).

El Peralada, segon classificat, no passava de l’empat a casa davant del Sant Andreu (0-0) en un dels tres partits directes de la zona alta. Ocasió perduda pels de Narcís Sala, que de guanyar s’haurien posat a un sol punt del playoff.

Quant al líder, l’Olot, s’aprofita de la jornada i aconsegueix allunyar-se encara més del segon, ara a sis punts, gràcies a la seva victòria davant de la Montañesa per un ajustat 2-1. S’arribava al descans sense gols però a la represa tot s’animava. Cinc minuts de bogeria deixava els tres gols. Héctor Simon aprofitant el refús d’un penal errat obria la llauna, mentre que Marc Mas, tres minuts més tard, finalitzava una contra, però Payán (Montañesa) retallava distàncies només dos minuts més tard del segon gol dels de la Garrotxa. La victòria es quedava a Olot per augmentar les distàncies amb el segon.

RESTA DE LA JORNADA

El Júpiter aconsegueix una victòria tan clara com necessària per les aspiracions a salvació. Els de la Verneda, que deixen l’última posició en detriment del Sabadell B que perdia davant del Palamós (1-3), i que provoca que el degà del futbol català se situï a vuit punts del quart, situa al Júpiter en plena lluita per la salvació. Gols de Saballs (69) i Uroz (77) en un partit on els locals reclamaven també un penal dins l’àrea.

El Vilassar de Mar sumava la victòria lluny de casa, concretament a Les Grasses de Sant Feliu de Llobregat, per tal d’allunyar-se de la zona de perill. Doblet d’Enric López, el primer d’ells (minut 25) des del punt de penal. La sentència arribava quan faltava un quart d’hora pel final del partit.

Dos duels directes a la zona baixa. L’Europa feia valer el factor camp per superar al Castelldefels i sumar 3 punts que els allunya de les darreres posicions. Alberto González, a la mitja hora de partit, obria el marcador, i Xavi Civil augmentava les distàncies abans d’arribar al descans. Jordi Cano, pel Castelldefels, quan faltava mitja hora pel final del partit, aconseguia retallar distàncies (2-1), però no s’escaparia la victòria per l’Europa.

El Granollers s’emporta els 3 punts del camp de la UE La Jonquera gràcies als últims minuts de partit. La Jonquera, que veia com li anul·laven un gol (protestat) al minut 19 de la primera part, s’avançava de penal al tram inicial de la segona part, però a les acaballes del partit la història canviaria. El Granollers li donava la volta al marcador. Jaume, de córner (80) feia l’empat a 1, i Cano (85) aprofitant una pilota sola dins l’àrea, feia l’1-2, resultat que seria definitiu.

Victòria important del Cerdanyola del Vallès al camp del Manlleu en la lluita per la permanència. Van ser els locals qui obrien el marcador amb un gol al minut 73, de Manel Sala, però un final inesperat capgirava tota la situació. Dos gols d’Elhadji, a partir del minut 88 del partit donava, in extremis, la victòria als verds-i-blancs.