La pluja allunya l’Espanyol B del Barça B i l’Europa

El Barça B va avançar el seu partit i no va decebre; patida victòria de l’Europa a l’Energia mentre el Reus, com els graciencs, continuen en zona de descens i el Palamós guanya el derbi de la Costa Brava

Víctor Llucià @VictorLlucia
El Palamós es va endur el derbi de la Costa Brava al 89′ // Foto: Twitter Arnau Sanyols

Any nou, mateixa història. La Lliga Nacional Juvenil continua tan imprevisible com al 2017. I ho continuarà sent. En la jornada 17, la primera del 2018, va haver diverses sorpreses, tot i que no a la zona privilegiada de la taula. El liderat continua tenint un potent to blaugrana. MARCADOR i CLASSIFICACIÓ 17aJORNADA

El primer partit de la jornada, entre el Barça B i la Damm, es va jugar abans d’acabar el 2017. L’equip de Denis Silva va vèncer per la mínima (2-1) gràcies a les dianes d’Adri Bernabé i Fati. Abans, Sergi Serrano havia escurçat diferències. El Barça B es manté líder amb dos punts d’avantatge sobre el segon. Els cervesers, per la seva banda, són cinquens amb 27 punts.

L’Europa va guanyar a domicili davant el Sants al Camp de l’Energia i es manté segon, en una de les dues places que donen accés a la Divisió d’Honor. Després d’una primera part sense un dominador clar, el partit es va trencar al segon acte.  Iñaki Villalba va transformar un penal al 46’ i, un quart d’hora després, Ricard Vidal va fer el segon. El porter del Sants, Pol Iglesias, va retallar distàncies –, el porter– amb un gol de servei de porteria. El bot ràpid, degut a la gespa mullada, va sorprendre David Aragon. I al 87’, Tarik Fillali va marcar el gol de la seguretat escapulada. Tot i la derrota, el Sants és desè amb 21 punts.

El Reus comença el 2018 de la mateixa manera que va acabar el 2017: com un tret. Ferran Meseguer, Imad El Kabbou i Rafael Ribeiro, abans de l’hora de joc, van sentenciar el matx pels reusencs enfront el Manresa, que van tornar a exhibir el potencial ofensiu que atresoren. Després de no guanyar cap dels quatre partits de novembre, el Reus ja duu tres victòries consecutives i es mantenen, una setmana més, en un dels llocs d’ascens a Divisió d’Honor. Els del Bages se situen tretzens amb 18 punts.

El Girona va superar el Cornellà B tant en el marcador com en la classificació, i ara se situa setè després de vèncer 3-1 a casa davant el conjunt del Baix Llobregat. Ilyas Chaira, abans del quart d’hora de joc, va inaugurar el marcador i, vuit minuts després, Alejandro Muñoz va incrementar la distància. Arnau Arruebo, en pròpia porteria, va posar picant al final del partit. Però, de nou, Alejandro Muñoz, que ja és el màxim golejador del grup 7 de la Nacional Juvenil, va sentenciar el matx.

El Jàbac, fora del descens

El Jàbac surt del descens gràcies a un valuosíssim triomf a casa davant l’Atlètic Segre. Ben d’hora, al minut 6, Faysal Chouaib ha colpejat pels egarencs i, abans d’arribar a l’hora de joc, Pau Hernández ha incrementat la diferència al marcador. Jonathan Dubasin, al 66, ha retallat diferències, però els tres punts s’han quedat a Terrassa. Mentre que els egarencs abandonen la zona de descens, els lleidatans són a la zona tranquil·la de la taula amb 22 punts.

Triomf contundent del Nàstic davant el Gené // Foto: @AEJMGene

El Palamós, gràcies a un gol en l’últim instant del partit, es va endur els tres punts del derbi de la Costa Brava davant el Llagostera. Adrià Parra va avançar els locals, però el Palamós, amb gols de Víctor Pajares (28’) i Yohanes Carreras (89’) van capgirar l’electrònic. D’aquesta manera, els visitants assoleixen la sisena victòria de la temporada i es mantenen en l’onzena posició. El Llagostera, amb 14 punts, continua en zona de descens.

El Nàstic va assaltar el Camp de l’Àliga i va deixar estabornit el Josep Maria Gené (1-5). En els primers sis minuts de joc, els granes van anotar tres gols, fet que els va donar molta tranquil·litat per afrontar la resta del partit. Els gols van ser obra de Marc Álvarez, Marc Fabregat i Albert Bernabéu. En el segon acte, Iker Cid va incrementar la diferència amb un gol al 51’. David Reyes, de penal, va reduir el marcador pel Gené, però Guillem Ximénez, a falta de vuit minuts pel final, va fer el definitiu 1-5. El Gené ,que va tornar a pagar car la falta de gol, duu cinc derrotes seguides i continua en zona de descens. Els granes, dotzens, s’allunyen a tres punts del descens.

En un duel clau en la zona baixa del grup 7 de la Lliga Nacional Juvenil, Sabadell i Badalona van empatar al Poliesportiu Olímpia (2-2). Quelcom que no fos aconseguir els tres punts no conformava a cap dels dos equips. I ho va tenir molt a prop el Badalona, que es va avançar en dues ocasions (0-1 i 1-2) amb gols d’Àlex Bautista i Josep Prudencio. Però els arlequinats, encara últims a la classificació, van treure l’ofici i van establir les taules definitives al 89’ amb una diana de Carlos Medina. L’empat a un l’havia anotat Wilber Hurtado. El Badalona cau en zona de descens.

El Mollet – Espanyol B, suspès per la pluja // Foto: @CFMolletUE

El partit entre el Mollet i l’Espanyol B, que s’havia de disputar el diumenge a les 16:30h ha quedat suspès per la pluja. Així, els periquitos es queden tercers, mentre que els vallesans són sisens a quatre punts de l’ascens a Divisió d’Honor.