La plantilla del Lleida Esportiu amenaça vaga

Els futbolistes denuncien els impagaments i també que la gran majoria no té el contracte laboral físic No s’ha marcat un termini màxim per anar a la vaga, però s’ha afirmat que la situació és límit

La plantilla i el cos tècnic del Lleida Esportiu va informar de la seva situació a una roda de premsa conjunta amb AFE // FOTO: Dani Badia
La plantilla i el cos tècnic del Lleida Esportiu va informar de la seva situació a una roda de premsa conjunta amb AFE // FOTO: Dani Badia

@JordiMestres_

Tarda trista la d’avui a Lleida. La plantilla i el cos tècnic ha donat un pas més en la seva lluita per denunciar la situació que viuen. Cap d’ells està al dia i s’estan duent a terme pagaments desiguals. Alguns han cobrat una nòmina, d’altres dues i alguns – set, pel que va afirmar el capità Quim Araujo – encara no han rebut cap remuneració. D’altres, com Fall, encara no els han permès debutar i mentrestant el club feia oficial la baixa per baix rendiment de Colau a l’inici de la roda de premsa. Això és el Lleida Esportiu a dia d’avui.

“Ens hem sentit enganyats. Se’ns va prometre que la situació canviaria i no s’ha resolt”, explicava Quim Araujo. El capità va afegir que “estem valorant l’inici d’una vaga per reivindicar els nostres drets” i que “al vestidor no li va bé el pagament desigual de nòmines”. Segons el ‘Mago’, no hi ha cap tipus de comunicació des del partit contra el Terrassa del passat 21 de Novembre.

Aleshores es va fer la primera acció reivindicativa amb una plantada. I és que després de quatre mesos de temporada, segons Quim Araujo “només 5 jugadors tenim el nostre contracte físic i els contractes depositats a la RFEF poden no coincidir amb les condicions pactades”. Gabri, l’entrenador, va afegir que només dos dels sis membres del cos tècnic han rebut alguna nòmina.

FALL: “NO ESTIC A LA INDIGÈNCIA, PERÒ SÍ A LA PRECARIETAT”

El cas més esperpèntic és el d’Abdoulaye Fall. L’ex jugador del Cornellà encara no ha debutat i ni ell ni l’entrenador saben perquè el club no li permet vestir-se de curt. “Al juny vaig haver de marxar al Senegal per la mort del meu germà i per això em vaig perdre la segona revisió de la mútua”, deia el senegalès.

Fall encara no ha debutat aquesta temporada // FOTO: Jordi Echevarria

Fall afegia que “vaig cedir per pactar un acord econòmic amb el club, ja que la meva fitxa era alta”, que ara mateix només ha cobrat una nòmina i que viu dels préstecs d’amics i coneguts. El jugador del Lleida Esportiu ho resumia tot a la perfecció dient que “no estic a la indigència, però sí a la precarietat”.

EL CLUB CONTRAPROGRAMA LA RODA DE PREMSA

La roda de premsa estava prevista a les cinc de la tarda i a les 17:03hrs el Lleida Esportiu feia un comunicat anunciant la baixa de Colau. El motiu? Per baix rendiment. Plantilla, AFE i cos tècnic se’n van assabentar per Twitter i Diego Rivas va tancar la roda de premsa declarant que “em sembla totalment surrealista aquesta situació. Amb la baixa de Colau, de la que ens acabem d’assabentar per Twitter, volen desviar l’atenció d’aquesta roda de premsa. Estem amb ell”.