La paraula de Ramon Calderé val or

Ramon Calderé manté la seva paraula donada fa dos mesos al propietari del Reus Deportiu, Clifton Onolfo. És tot el seu poder, la seva paraula i un passat de cavaller per on ha passat. El confia com sempre ha fet amb encerts i equivocacions

@ManuelSeguraM
Calderé, Reus Deportiu, Onolfo
Ramon María Calderé, tècnic del Reus D./FOTO: Joan Alfons López

Ramon Calderé ho tenia més senzill del que sembla. Quan el passat 19 de juny reconeixia a Futbolcatalunya que “m’he reunit amb l’americà, però està molt complicat” així era, però el crack de Vil.larodona va creure i manté que la seva relació amb el Reus Deportiu va més enllà del professional. En aquest terreny personal és on Ramon deixa fluir el seu sentiment i es vincula als miracles perquè avui salvar als roigs i negres és més complicat fora que dins dels terrenys de joc.

L’americà Onolfo va ordenar divendres passat que sol·licitessin al CSD la cautelar amb la finalitat de poder participar en la Segona Divisió B; és a dir, 21 equips i alterar de nou el calendari. Ara com ara, la Federació Espanyola l’única cosa que diu és que pagui el que deu als jugadors del filial i el total del deute sense que sembli que hi hagi un termini perquè es posi punt i seguit (impossible final) a aquesta història. Si el jutge dóna la raó a Onolfo, serà divertit; si es manté a jugar en Tercera i el filial en Primera Catalana també.

Onolfo, Reus Deportiu, Calderé
Clifton Onolfo, propietari roig-i-negre/FOTO: Joan Alfons López

Qui no fallarà és Ramon María Calderé. Es va comprometre fa dos mesos al costat del seu amic Luis Milà, expreparador físic de Reial Societat, Màlaga, el Perú i Polònia i la seva paraula val més que un contracte. Aquesta és la raó per a treballar amb el que té i esperar novetats. Només ha demanat respecte i s’ho mereix perquè la seva paraula val or.