La Montañesa no afluixa i decapita les opcions de play-off del Sant Andreu

Si l’AE Prat té a tocar la classificació pel play-off, el Vilafranca torna aprofitant la relliscada del Sabadell B, mentre que el derbi barceloní entre Montañesa i Sant Andreu liquida les opcions del Sant Andreu

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER @FFGaya
Espectacle a Nou Barris / FOTO: MONTAÑESA

L’AE Prat té a tocar la classificació matemàtica pel play-off d’ascens, i si tot va bé, la pròxima setmana serà el primer equip català que ja tindrà escrit el nom en el sorteig per la fase d’ascens a Segona Divisió B. Victòria treballada al camp del cuer, el CD Masnou, per 0-1. El gol que donava la victòria era de Rosillo superada l’hora de joc. El Masnou, la setmana vinent podria ser matemàticament equip de Primera Catalana. (RESULTATS 33A Jornada)

Empat a la Bòbila entre Gavà i Europa, o entre els dos equips que més empats sumen a la categoria (14 i 13 de manera respectiva). Estadísticament, el més probable era que passés el que s’ha acabat veient, un empat (1-1). El partit no s’ha decidit fins al final. Garros (76′) avançava als locals, però Dot, al temps afegit, i quan el Gavà jugava amb 10, feia el gol de l’empat definitiu. Segueixen segon i tercer respectivament.

El Vilafranca torna a la victòria després de tres jornades seguint perdent. Tres punts treballats davant del Manlleu i que no s’ha decidit fins als darrers minuts. Triguero i Puig situaven el 2-0 al marcador (minuts 37 i 53), però dos penals transformats per Manel Sala, deixaven l’empat al minut 78. Els del Penedès, han pogut tornar a avançar-se tot i jugar amb un menys els darrers minuts, i Victor Oribe, donaria el gol de la victòria, per tornar a llocs de play-off.

La Montañesa deixava sense opcions a un Sant Andreu que ha estat més notícia aquesta setmana per la dimissió de gran part de la junta que per temes esportius. El derbi barceloní se l’emportava els de Nou Barris, gràcies als gols de Martínez (24′), Escabrós (35′) i Velillas (74′).

A la zona baixa, el Morell s’acomiada a nivells pràctics de Tercera Divisió. Derrota a casa davant del Santfeliuenc -rival directe-, i equip que marxa allunyant-se sis punts del descens. Toro (19′) obria el marcador i Sarmiento (62′) feia el 0-2, però Sellarès, pels morellencs retallaven distàncies i van lluitar pel gol de l’empat, però aquest no arribaria. Difícil situació per un Morell que se situa a 10 punts de la salvació, a falta de 5 jornades pel final.

La UE Rubí sumava un punt insuficient al municipal de l’Ascó (1-1), vist la jornada, que els deixa a quatre punts de la permanència. De fet, van estar a punt de sumar els 3 punts, gràcies al gol de Sepulveda a l’inici de la segona part, però Victor Bertomeu, al minut 87 feia l’empat per un Ascó que acaba la jornada a zona mitjana.

El Granollers segueix complicant-se la situació després d’encaixar la quarta derrota en els últims cinc partits de lliga. Queien per 3-2 al camp d’un CE Júpiter ja salvat, gràcies als seus 47 punts. Al minut 24, els locals ja guanyaven 2-0 (Rodríguez i Solano) però a la represa, Valls retallava distàncies per un Granollers que acabaria encaixant el tercer gol al 83′. Una reacció situava el 3-2 (Vila) però el temps s’acabava sense poder sumar un punt.

Dels partits de diumenge a la tarda, dos han acabat amb empat. Es tracta del Palamós-Terrassa i Cerdanyola-Sabadell B.

El partit Palamós-Terrassa acaba en empat, entre dos equips que lluiten per la permanència a la categoria. De penal, i després de l’expulsió de Puntí en veure la segona groga, el Palamós s’avançava amb el gol de Feixas, però quan faltaven 10 minuts pel final, Merchan feia l’empat per un Terrassa que ha jugat una hora amb un jugador menys.

El Sabadell B baixa a la sisena posició perquè no podien passar de l’empat a 2 davant del Cerdanyola del Vallès (2-2) i es veu superat per la Montañesa i Vilafranca. Fins a dues ocasions s’han avançat els locals, però primer Marcet, i després Díez, aquest al temps afegit, salvaven un punt pel Sabadell B.

L’única victòria de la tarda de diumenge l’ha protagonitzat el Figueres, en el derbi contra el Peralada. Al minut 18 veien com li anul·laven un gol, però abans del descans Serramitjà obria la llauna pels blanc-i-blaus. Al minut 73, arribava la sentència amb el gol de Roger Brugue.