La Lliga Nacional Juvenil, al detall

Aquest dissabte arrenca la temporada 2019-2020 en la Lliga Nacional Juvenil per a uns xavals que miren cap amunt i que acaricien l’èxit. Ens analitza aquest nou curs amb tot luxe de detalls, el tècnic Ferran Costa

FERRAN COSTA, @ferrancosta1, Entrenador
Ferran Costa, Gimnàstic Manresa, LNJ, Juvenils
Ferran Costa, tècnic de futbol/FOTO:E.B.

Sant Adrià, Les Fontetes, Sagnier i Narcís Sala obren aquest dissabte la nova temporada 2019-2020 en la Lliga Nacional Juvenil. Defensa títol l’FC Barcelona, un dels sis filials del grup, pugen FEGrama, Prat, Cerdanyola i Gimnàstic Manresa i 7 tècnics nous en les banquetes d’aquesta LNJ, arrenca un curs especial perquè ja se sap que l’RFEF ha manat que desaparegui la categoria sub 18 per a mantenir la sub 16 i la sub 14.

Un dels artífexs de l’èxit del Gimnàstic Manresa va ser el nostre tècnic FERRAN COSTA. El seu historial contempla: Castelldefels (2010-2012), Marianao Poblet (2012-2014) Damm (amb Cristóbal Parralo, 2014-2016), Manresa (2016-2017) i Gimnàstic Manresa (2017-2019). Pocs entrenadors com Ferran per a analitzar equips, jugadors i temporada

ENTREVISTA FERRAN COSTA

Com es presenta la nova temporada en la Lliga Nacional Juvenil?

La Lliga Nacional sempre és imprevisible, en ser equips pràcticament nous i ser una categoria tan llarga i de molt de desgast. En principi, igualada i competitiva. Cada temporada veiem a algun equip que varia molt els seus registres de la 1a a la 2a volta.

Juvenils, LNJ, Barcelona, Fran Artiga
El Barça de Fran Artiga, campió a Sant Pol/FOTO: E.B.

La seva previsió passa per molta igualtat?

Les quatre primeres jornades té enfrontaments molt interessants per a veure el punt de partida de cada equip. El que crec és que als equips els costarà sumar de tres en tres perquè predominarà la igualtat.

Ho veu més clar per la cua?

Crec que el descens pot estar en 32 o 41 punts i el pot determinar la fiabilitat dels filials, especialment en els seus desplaçaments. En aquesta LNJ poden acabar pujant el 5,6,7 classificat

Favorits, els de sempre?

Barcelona i Espanyol…com sempre, amb entrenadors molt exigents que li trauran rendiment als seus equips. Girona, Damm i Cornella també tenen plantilles talentoses, especialment els de Vilablareix que pot acostar-se als top. Veurem si són capaços de ser regulars perquè hauran de dominar diferents registres i ser solvents en camps complicats com Nàstic, Parc, Sagnier, Mercantil, Vilaseca

L’ascens estarà competit, com sempre, o veu clars favorits…

Sí, amb Gimnàstic Manresa com a clar candidat. Té molt bona plantilla, molt dominant a nivell condicional i amb futbolistes de molt de talent. Poden entrar en la lluita en la zona alta si aconsegueixen ser constants en el joc i treuen avantatge de la maduresa del bloc. Porten molts anys junts, és un grup que ja va dirigir Tala fent una molt bona temporada de Cadet A , en el qual ens vam enfrontar amb Damm i gran part de l’equip ja va tenir participació en DH l’any anterior) en els partits contra els filials.

Juvenils, LNJ, Espanyol
L’Espanyol, sempre favorit/FOTO: E.B.

Sant Andreu, Badalona, Mercantil…?

Crec que estan un esglaó per sota; els del Narcís Sala compten amb diversos futbolistes que han fet pretemporada amb primer equip com Franco. És un equip que l’any passat va sofrir en la competició i hi penso que els ha permès créixer com a equip amb la continuïtat d’Ignasi.
El Badalona manté gran part de la seva estructura defensiva de la passada temporada i jugadors importants com Víctor Porcel o Miravet, juntament amb la continuïtat de Santi. L’any passat ja van fer un gran tram final i poden estar en la lluita. Quant a Mercantil, si aconsegueix sumar al principi perquè tenen un inici complicat, pot ser un equip regular i molt difícils de superar als de Carlos. Serà un camp complicat, i, sense fer soroll, pot estar prop d’aquestes posicions de privilegi.

Com veu als nouvinguts com a FE Gramanet, Prat, Cerdanyola, Sabadell?

Gramanet ha aconseguit signar una part important del bloc de Mataró de la passada campanya, i retenir a Alex Montalbán que és sinònim de gols. Poden lluitar-ho també. El Prat manté el bloc i em sembla un equip preparat per a competir mentre Sabadell ha mantingut a jugadors que van ser clau en l’ascens com Marquillas, Morral, Astals… i han incorporat gent amb nivell i penso que serà un equip atractiu de veure. El Cerdanyola de Lluís Macià té un bon ritme defensiu i forma equips compromesos. El dubte és saber si podran generar el suficient joc ofensiu.

Parli una mica del descens

Aquesta lluita serà molt cara. En una categoria tan igualada, encadenar 3 partits guanyant o perdent pot ficar-te en el grup de dalt o en el de baix i penso que hi haurà un grup gran que es trobin en aquesta lluita fins al final de temporada.