La Lliga Nacional espera a Badalona o Lleida Esportiu

Un dels dos perdrà la condició d’equip de Divisió d’Honor Juvenil el proper diumenge. Atlético Baleares i Damm, que no tenen res en joc, seran els jutges de la permanència

Badalona o Lleida Esportiu. Un dels dos baixarà el diumenge // FOTO: stadiumcasablanca.com
Badalona o Lleida Esportiu. Un dels dos baixarà el diumenge // FOTO: stadiumcasablanca.com

És l’únic que queda per decidir al grup 3 de Divisió d’Honor Juvenil. L’Espanyol ja és campió des de fa setmanes i la Damm l’acompanyarà a la Copa del Rei. El Barça no la jugarà, mentre que el Mallorca té la mínima possibilitat de classificar-se com a millor tercer. Tres equips ja han confirmat el seu descens. Per desgràcia, Jàbac i Mercantil estan entre ells. Només falta saber el quart club que perdrà la categoria. Badalona o Lleida Esportiu barallen per a no ser-ho. El diumenge, ens regalaran una apassionant jornada unificada. Amb molt en joc.

El Badalona parteix amb avantatge. Té el goal average particular guanyat al seu rival (0-2 a Lleida i 2-0 al Pomar) i per aquest motiu ara mateix va per davant. No caiguin a engany, però, ja que hi ha diversos condicionants que equilibren la balança. En primer lloc, les matemàtiques parlen per si soles.

De les 9 combinacions de resultats possibles, en 3 baixaria el Badalona (33,3%) i en 6 (66,6%) el Lleida Esportiu. Un de cada tres casos tindria un descens escapulat i dos de cada tres, blau. No seria així, si a la passada jornada els de la terra ferma no haguessin ensopegat contra el cuer (1-1 a Huesca) i els de Javi Cuesta ho haguessin aprofitat (1-0 contra el San Francisco).

ATLÉTICO BALEARES I DAMM, JUTGES DEL DESCENS

Cap dels dos rivals s’hi jugava res, però van acabar sent decisius per a canviar la situació. Aquesta última jornada passa el mateix. Ni l’Atlético Baleares, ja salvat, ni la Damm – en Copa del Rei – tenen cap objectiu més que guanyar el partit. I punt. No sortir a fer-ho seria adulterar la competició, així que poc importa.

El desavantatge que té el Lleida en l’estadística es compensa amb el fet de jugar a casa. El Badalona, per la seva part, ha de visitar les Illes Balears, d’on sempre és complicat treure punts. La premissa és fer millor o idèntic resultat que el rival. La del Lleida, guanyar. Bàsicament. Només hi ha una combinació que el salvi empatant. Diumenge, el desenllaç.

Totes les possibilitats de resultats de Badalona i Lleida Esportiu // FONT: Futbolcatalunya
Totes les possibilitats de resultats de Badalona i Lleida Esportiu // FONT: Futbolcatalunya