“La Kings League? Els seus organitzadors són uns oportunistes”


Juny 2022: Cristian Ubón es compromet amb el Santboià. Un mes després es va al Sants i Miguel López es queda sense paraules // FOTO. FC Santboià

Juny 2022: Cristian Ubón es compromet amb el Santboià. Un mes després es va al Sants i Miguel López es queda sense paraules // FOTO. FC Santboià

Miguel López, director esportiu del Santboià, parla clar i alt, com sempre. Obert a qualsevol situació, la qual cosa no entén és la irrupció de la Kings League en el futbol català

El director esportiu del Santboià, Miguel López, és un dels pocs que ha parlat clar sobre la irrupció de la Kings League en el futbol català. La seva vehemència no pot servir perquè se li critiqui encara que ho ha sofert en primera persona. Aquesta és la seva història.

“Nosaltres ho vivim amb Adri Biboum, Marc Pelaz, Marcos Guerrero i el preparador físic de l’equip, Mario Reyes ,per gener”, comenta.

És més, “al desembre em va arribar que hi havia una sèrie de jugadors que estaven fent proves per a entrar en la Kings League, que jo no sabia ni el que era, i vam dir que molt bé”. Clar que al gener d’aquest 2023 “ens diuen que els han convocat, però els xavals no ens comenten gens només a l’entrenador li van dir alguna cosa. Jo els vaig agafar i els vaig cridar a l’ordre.

“SI TU TENS UN COMPROMÍS, EL COMPLEIXES”

El diàleg va ser curiós. “Els vaig preguntar si era normal que es vinculessin per a jugar un altre campionat amb un altre equip i van reconèixer que no estava ben fet. A més els vaig preguntar per la prioritat que donaven i em van contestar”, afegeix.

La contestació va ser molt clara perquè “Reyes va ser el primer que va dir que prioritzava la Kings League i, si haig de deixar això, ho deixo. Perfecte”. Després els va tocar als futbolistes: “Biboum va dir que jugava poc i que la Kings League era important igual que Pelaz i se’n van anar mentre que Marcos ho ha combinat. Les coses van ser ben fetes, no com fan els ‘mediàtics’ que surten i fan el que els surt d’allí.”

UBÓN, FITXATGE CURIÓS

Qui mereix esment a part és l’hospitalenc Cristian Ubón, fins fa poc jugador del Sants, i a qui Miguel López ‘coneix’ molt bé. “El juny passat el vam vincular federativament encara que sense tramitar fitxa, però un mes després li diu a l’entrenador que no estarà”, destaca “i fins i tot se li va oferir un aleví per a entrenar”. Dies després “li va enviar un whatsapp al mister (Raúl) que no es quedaria al club perquè marxava al Sants”.

Miguel López es va posar en acció i va trucara l’entrenador blanc i verd Borja: “li vaig preguntar per què havien fet això i em va contestar que el nen els va dir que estava lliure”.

En resum: “Aquí tens una mica la resultant de l’arrel quadrada dels mediàtics i de l’entreteniment i del futbol espectacle que, segons ells, generaran. Si tu tens un compromís, el compleixes. Això és el que ens va passar a nosaltres”.

PAL ALS CLUBS

No obstant això, el director esportiu del club baixllobregatí es mostra sorprès que “alguns clubs vagin de ‘més papistes que el Papa’, que tenen molts valors i que no els tanquen el futur a un xaval… Un moment, si us plau. I el treball que fem nosaltres per a mantenir al futbol català que té una història centenària com no val? el Santboià o el Sants, això no val?.

Miguel López assenyala directament als organitzadors de la Kings League per la polèmica originada // FOTO. Kings League
Miguel López assenyala directament als organitzadors de la Kings League per la polèmica originada // FOTO. Kings League

Miguel López ha repetit el seu missatge en tots els mitjans als quals els ha interessat la seva opinió. “Jo ho he dit clarament: això és futbol? L’inici del partit com el waterpolo, després el fem com l’handbol…jo respecto tot, però el futbol català té una història. Serà més o menys avorrit i jo parlo i defenso el futbol i no als mediàtics; això és el ‘xou de Flo’. A on anirem a parar? Massa els costa als clubs mantenir això”.

ORGANITZADORS OPORTUNISTES

Això no vol dir que no respecti i entengui als xavals. “Jo els entenc perquè li posen el caramel de Ronaldinho, el Kun Agüero o el Camp Nou, però els organitzadors són uns oportunistes, no hi ha més. I, si continuen així, perfecte, encara que jo defensaré clubs com Mollerussa, Santboià o Sants perquè sóc home de futbol, no d’altres històries”.