La jornada intersetmanal, propícia pels de la zona alta

Prat, Vilafranca i Gavà no han fallat i sumen 3 punts a la jornada intersetmanal per reafirmar la seva posició. A la zona baixa, victòries rellevants de Palamós i Peralada. Per contra, la derrota del Masnou els deixa en una situació molt delicada, mentrre que a Terrassa l’Ascó deixa tocats els egarencs

FRANCESC FÀBREGAS (EL TRAVESSER) @ffgaya
El vestidor visitant del Carrer Girona era una festa del Vilafranca // FOTO: TwitterFC Vilafranca

Al líder Prat li ha costat marcar però quan ho ha fet ha sentenciat el Cerdanyola. A la primera part no es veuria cap gol però a la segona, els de Dólera, que sumaven dos empats consecutius, s’avançaven al minut 59 amb un gol d’Ignacio. Elhadji augmentava distàncies (75′) i Ricarte arrodonia el vespre al minut 81 per deixar el 3-0 final.

El Vilafranca tampoc fallava. Victòria 1-4 al camp d’un Granollers que encaixava la cinquena derrota consecutiva i veu com segueix en caiguda lliure a la classificació. Al descans s’arribava amb una victòria ajustada (1-2) amb els gols d’Oribe i Ayala. a la segona, Triguero (62′) feia l’1-3 des del punt de penal. Al temps afegit, novament Oribe deixava el definitiu 1-4 per seguir en play-off còmodament.

Festival de Boris Garrós pel Gavà a La Verneda, davant d’un Júpiter que ha pagat cares les poques però efectives arribades d’un conjunt blaugrana que segueix en play-off. Dos gols al tram final de la primera part del Gavà (doblet de Boris) deixaven el partit ben encarat, però a la segona part el Gavà sentenciava amb dos gols més, i per veure com Boris signava un hat-trick. El Gavà aconseguia guanyar a La Verneda després de vàries temporades sense poder fer-ho. Al tram final, el Júpiter, quan jugava amb un més, feia el gol de l’honor en un mal refús de Dani Iglesias a la seva pròpia porteria (1-4).

Derrota del Santfeliuenc a Les Grasses davant del Figueres en un duel amb gols. El Figueres materialitzava dos en els primers 45, davant d’un Santfeliuenc que mereixia més, però veia com el porter i la defensa empordanesa evitava el gol que retallés distàncies, tot i que va haver polèmica per unes mans ‘televisives’ d’un defensa del Figueres que l’àrbitre, Carlos Calderiña, no va veure,. A la segona, els d’Andrés González seguien buscant el gol i el trobarien, amb un bon gol de falta directa per part de Joserra. Al temps afegit, el Figueres feia l’1-3 i els locals, un minut més tard tancava el matx amb el 2-3 final. La victòria del Figueres els allunya del descens.

L’ACCIÓ DE LA POLÈMICA A LES GRASSES

Victòria molt important per un Peralada que confirma la seva recuperació i suma la cinquena victòria de forma consecutiva. Aquesta vegada, davant del Sant Andreu. Hat-trick de Marc Mas (7′, 63′ i 84′) que deixava totalment en fora de joc a un Sant Andreu que torna a perdre després de cinc setmanes seguides puntuant.

El Sabadell B segueix lluitant pel play-off. Victòria treballada al camp del Manlleu que dels darrers sis partits n’ha perdut cinc. El manlleuenc Marimón marcava en pròpia porteria a la primera part. A la segona, els locals estavellaven una pilota al pal que podria haver significat l’empat, però el futbol és capritxós i de l’empat a 1 es passava al 0-2, amb gol de Cesc Clotet (59′). Al minut 89, Arnal, retallava distàncies, però es quedarien sense temps per buscar l’empat final.

L’Ascó va marxar de l’Olímpic de Terrassa amb els tres punts sota el braç gràcies a un gol al minut 87 de partit. El Terrassa tindria a la primera part la possessió però no trepitjaria àrea. Per contra, l’Ascó a la segona estaria a prop del gol, quan Bertomeu enviava a l’escaire un xut al minut 65 de partit. Al 80′, al Terrassa li anul·larien un gol per falta sobre De Nova, en una falta lateral. Seria al 87′ quan després d’un córner Guiu posava el peu per fer el gol que els dóna 3 punts vitals per seguir deixant enrere el descens. “Ha estat un desastre. Demanem perdó a l’afició pel que ha passat“, confessava l’entrenador del Terrassa, José Luis Duque, en roda de premsa.

Cal recordar que els partits Europa-Montañesa i Rubí-Morell es jugaran dimecres 23 i dijous 24 de març, ja que els clubs s’han posat d’acord per evitar aquesta jornada intersetmanal i buscar les dates de Setmana Santa.